Hyppää pääsisältöön

Olympialaiset 2022–2024 ja tujusti talvilajeja – Yle varmistaa urheiluhetkiä kaikkien saataville

De olympiska ringarna.
Uusi sopimus sisältää Pekingin talviolympialaiset 2022 ja Pariisin kesäolympialaiset 2024. De olympiska ringarna. Kuva: ITAR-TASS / Valery Sharifulin / All Over Press olympialaiset,talviolympialaiset

Isojen urheilutapahtumien välittäminen suomalaisille on Ylen julkisen palvelun ytimessä. Ylen kanavilla tullaan näkemään sekä olympialaiset että Itävallassa järjestettävät hiihtolajien maailmancupit vuoteen 2024 asti.

Yle on solminut merkittäviä urheilun esitysoikeussopimuksia useista kiinnostavista urheilutapahtumista ja -lajeista varmistaen penkkiurheilijoille ikimuistoisia hetkiä pitkälle tulevaisuuteen. Kuluvan vuoden Tokion olympialaisten lisäksi myös talviolympialaiset 2022 ja kesäolympialaiset 2024 tullaan välittämään suomalaisille Ylen kanavilta. Tämän lisäksi kansainvälisen hiihtoliitto FIS:n Itävallassa järjestettävät hiihtolajien maailmancup-lähetykset tullaan näkemään Ylellä vuoteen 2024 asti.

“Yle haluaa olla mukana yhdistämässä suomalaisia ja välittää heille koko kansaa syvästi koskettavia hetkiä. Urheilun parissa ikimuistoisia hetkiä riittää ja Yle haluaa jatkossakin välittää kotikatsomoihin suomalaisille merkittäviä urheiluhetkiä isoista arvokisoista. Olympialaiset ovat urheilun aatelia ja olen hyvin iloinen siitä, että ne näkyvät ja kuuluvat jatkossakin Ylen kanavilla. Teemme niistä laadukasta ja monipuolista sisältöä ja yhteisiä elämyksiä kaikille suomalaisille“, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on myynyt olympialaisten mediaoikeudet Euroopassa vuoteen 2024 saakka Discovery Communicationsille, jonka kanssa Yle on nyt jatkanut sopimusta. Sopimus sisältää Pekingin talviolympialaiset 2022 ja Pariisin kesäolympialaiset 2024. Myös tämän kesän Tokion olympiakisalähetykset näkyvät Ylen kanavilla. Miesten ja naisten jääkiekko eivät kuulu olympiasopimuksen piiriin.

Euroopan yleisradioliitto EBU:n solmiman sopimuksen ansiosta Ylellä nähdään vuoteen 2024 asti Itävallassa järjestettävät FIS:n hiihtolajien maailmancupit. Sopimus vahvistaa Ylen talviurheilun tarjontaa, sillä joka kaudella nähdään yli 30 maailmancup-kisaa eri lajeissa. Mukana on mm. yhdistettyä, lumilautailua, alppihiihdon klassikkokilpailuja sekä Keski-Euroopan mäkiviikon Itävallassa hypättävät osuudet.

“Olympiakisojen jatko Ylen kanavilla on hieno uutinen. Ensi kesänä tarjoamme Tokion olympialaisista suomalaisille tuhdin kattauksen kaikissa julkaisukanavissa. Luvassa on poikkeuksellisen kiinnostava urheilukesä, jonka kohokohtina ovat lisäksi Huuhkajat jalkapallon EM-kisoissa sekä yleisurheilun EM-kisat Pariisissa. Samaan aikaan rakennamme tulevien vuosien kattausta”, kertoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.