Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen helmikuun tärpit

Jyrki ja Neponen
Jyrki ja Neponen Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Jyrkin ja Neposen kommervenkkejä

Helmikuussa vietetään Mediataitoviikkoa ja ystävänpäivää.

Pikku Kakkonen osallistuu Mediataitoviikkoon julkaisemalla aiheeseen liittyviä artikkeleita ja nostamalla sopivia ohjelmia Areenassa ja sosiaalisessa mediassa näkyviin. Mediataitoviikkoa vietetään 10.-16.2.

Ystävänpäivän erikoisnostona Areenassa on Ystäväkirja, jossa 4-9 -vuotiaat lapset esittelevät jonkun tärkeän ystävänsä.

Pikku Kakkosen helmikuinen uutuussarja on Jyrkin ja Neposen kommervenkkejä, jossa ollaan tutuissa arkisissa ympäristöissä muun muassa kirjastossa ja kaupassa. Sarjassa käsitellään suusta lipsahtavaa valhetta, valinnan vaikeutta, voittoa ja häviötä, liian pelottavaa elokuvaa, halua olla iso ja osaava, pitkästymistä, ja kiirettä - joka kylläkin vaivaa Jyrkiä, eikä niinkään Neposta. Kommervenkkejä on katsottavissa Pikku Kakkosen perjantai-illassa 14.2. alkaen ja Areenassa jo 10.2. alkaen.

Toisessa uutuussarjassa tutustutaan ensihoidon ammattilaisiin. Apua on tulossa! -sarjan tarkoituksena on luoda kokonaiskuva ensihoidosta sekä ymmärtämys jokaisen toimijan työn tärkeydestä ensihoitoketjun eri vaiheissa Pikku Kakkosen katsojille. Apua on tulossa! on katsottavissa Areenassa 11.2., hätänumeropäivästä, alkaen.

Sunnuntaina 16.2. jatkuu Pikku Kakkosen sunnuntaiaamuissa Lelumesta-sarja, josta alkaa uunituore, toinen kausi.

Viikolla 8 Pikku Kakkosen Eskari-sovellus saa uutta sisältöä. Kirjainleikkien lisäksi tulee pelattavaksi musiikkiaiheisia pelejä! Big Ear Gamesin musiikkikokonaisuudessa lapsi pääsee tuttujen laulujen avulla tutustumaan sävelasteikkoihin, rytmeihin, melodioihin ja harmoniaan. Sekvensserillä voi tehdä omaa musiikkia ja päästää luovuuden valloilleen.

Pikku Kakkonen julkaisee lähes viikottain sarjoja Areenaan niin sanottuina katalogeina eli useita jaksoja kerrallaan katsottavaksi. Useimmiten katalogijulkaisuilla on 3 kk Areena-julkaisuaika. Helmikuun katalogisarjoja:

Poppelikumpu 15 jaksoa 5.2. alkaen

Muru 26 jaksoa 8.2. alkaen

Arvaa kuinka paljon sinua rakastan 26 jaksoa 8.2. alkaen

Tarinoita puumajasta 15 jaksoa 13.2. alkaen

Pii ja Poju 21 jaksoa 15.2. alkaen

Retki-Roope 26 jaksoa 19.2. alkaen

Hirviökoulu 26 jaksoa 22.2. alkaen

Pipsa Possu 15 osaa 26.2. alkaen

Kerkko Kukko 26 jaksoa 29.2. alkaen