Hyppää pääsisältöön

Sami Koivisto: “Eniten toivon tänä päivänä sitä, että Suomessa saisi tehdä työnsä rauhassa”

Sami Koivisto katsoo kohti ja hymyilee, kuvassa lukee "Yle-tyyppi"
Sami Koivisto katsoo kohti ja hymyilee, kuvassa lukee "Yle-tyyppi" Kuva: Jussi Nahkuri / Yle blogit,vuorovaikutuspäällikkö

Yle kokosi työntekijöilleen turvallisemman vuorovaikutuksen ohjeet, koska erityisesti verkossa tapahtuva häirintä ja vihapuhe lisääntyvät.

Yleisön ja Ylen välisestä vuorovaikutuksesta on tullut Ylelle tosi tärkeä asia. Asiakkaiden kuuntelemisen ja vuorovaikutuksen avulla Yle pystyy tekemään parempia sisältöjä ja luomaan entistä relevantimpaa keskustelua.

Toimiva vuorovaikutus auttaa Yleä ja Ylen asiakkaita myös ymmärtämään entistä paremmin toisiaan. Jatkossa yleisön ja Ylen välinen vuorovaikutus tulee entistäkin helpommaksi. Samalla vuorovaikutuksen merkitys tulee entisestään kasvamaan.

Vuorovaikutuksen avulla Yle pystyy tekemään parempia sisältöjä ja luomaan relevantimpaa keskustelua.

Valitettavasti olemme saaneet kaiken hyvän kyytipojiksi myös epäasiallisia lähestymisiä, kuten häirintää ja vihapuhetta. Ne ovat työturvallisuus- ja työsuojelukysymyksiä, ja sellaisina ne otetaan Ylessä erittäin vakavasti.

Toimittajien ja muiden media-alan ammattilaisten työhön kohdistuvat väärinkäsitykset, ennakkoluulot, valheet ja ajoittain niihin liittyvät voimakkaat tunteet eivät ole sinällään uusia asioita. Sekä arjen havainnot että esimerkiksi Ylen henkilöstölleen tekemä kysely kuitenkin osoittavat, että mediassa työtään tekeviin ihmisiin kohdistuva häirintä ja vihapuhe on viime aikoina lisääntynyt.

Häirinnästä on tullut liian helppoa

Valitettavasti on niin, että verkossa tapahtuva häirinnällä, disinformaatiolla ja voimistuvalla vihapuheella pyritään tämän päivän Suomessa, niin kuin monessa muussakin maassa, yhä useammin pelottelemaan ja hiljentämään monien alojen ammattilaisia työssään. Esimerkiksi tuomareita, syyttäjiä, asianajajia, poliiseja, tutkijoita, poliitikkoja, terveydenhuollon ammattilaisia, etuuksien parissa työskenteleviä, opettajia, kirkon työntekijöitä ja monia muita aivan tavallisia töitään tekeviä kansalaisia häiritään työnsä vuoksi kuten meitä mediassakin työskenteleviä.

Tähän me emme suostu. Emme halua, että häirinnällä tai vihapuheella voi vaikuttaa työhömme mitenkään, emmekä halua, että niillä voidaan myöskään vaikuttaa meihin ihmisinä negatiivisesti.

Ihmisten on saatava tehdä työnsä Suomessa rauhassa.

Häirintä ja vihapuhe eivät ole ilmiöitä, jotka meidän pitäisi hyväksyä osaksi työmme arkea.

Kokosimme Ylessä yhteen perustiedot ja toimintaohjeet häirintätilanteita varten. Haluamme, että jokainen Ylessä ja Ylelle työskentelevä tietäisi, kuinka häirintätilanteessa kannattaa toimia, keihin ottaa yhteyttä ja millaista apua Ylessä on häirintätilanteissa tarjolla.

Halusimme samalla myös helpottaa häirinnän ennaltaehkäisyä, siinä määrin kuin se on omalla toiminnallamme mahdollista.

Verkossa tai muualla tapahtuva häirintä ja vihapuhe eivät ole ilmiöitä, jotka meidän pitäisi vain hyväksyä osaksi työmme normaalia arkea. Viha ei katoa vähättelemällä eikä häirintä hiljaa kestämällä. Tärkeintä on, että häirinnästä ja vihapuheesta voidaan puhua työyhteisössä avoimesti ja rakentavasti, kollegoja aidosti kuunnellen. Näiden ongelmien jakaminen auttaa meitä kaikkia pärjäämään paremmin työssämme yhdessä.

Häirintään ja vihapuheeseen saa Ylessä hyvää apua. Kenenkään ei tänä päivänä tulisi joutua tilanteeseen, jossa kokee jäävänsä häirinnän ja vihapuheen kanssa yksin.

Tutustu Ylen Näin vuorovaikutat turvallisesti -ohjeen julkiseen versioon.

Sami Koivisto
vuorovaikutuspäällikkö, #yletyyppi
Yle

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua