Hyppää pääsisältöön

Yle ja Yellow Film & TV etsivät nuoria pohjoiskarjalaisia näyttelijöitä draamasarjan tähdiksi

Vaaleanharmaassa järvimaisemassa lukee isolla "casting call".
Vaaleanharmaassa järvimaisemassa lukee isolla "casting call". Yellow Film & TV

Uutta sarjaa kuvataan Pohjois-Karjalassa elo – syyskuussa 2020 ja se julkaistaan Yle Areenassa keväällä 2021.

Yellow Film & TV etsii pohjoiskarjalaisia tai sieltä kotoisin olevia näyttelijöitä useisiin pää- ja sivurooleihin keväällä 2021 julkaistavaan tv-draamaansa. Ainoa kriteeri haun tässä vaiheessa on ikä eli hakijan tulee olla nuori, 15 – 20 -vuotias. Sen sijaan hakijan sukupuolella, ruumiinrakenteella, kulttuuritaustalla tai harrastushistorialla ei ole tässä vaiheessa merkitystä. Toive on saada mahdollisimman monimuotoiselta joukolta hakemuksia; sekä näyttelemiskokemusta omaavilta että vielä kokemattomilta mutta näyttelemisestä kiinnostuneilta nuorilta.

– Toivottavasti kukaan ei ainakaan ajattele ettei voisi hakea, jos hänenlaistaan ihmistä, tai roolia ei ole ennen nähty tv:ssä. Nyt todellakin ihan kaikki voivat hakea, Jonni Haasanen Yellow Film & TV kannustaa.

Sarjaa on tarkoitus roolittaa ensin itse tehtyjen esittelyvideoiden (self tape) avulla ja myöhemmin Joensuun seudulla järjestettävissä koekuvauksissa, joihin osa self tapen tehneistä kutsutaan.
Sarjan nimi, ohjaaja ja muu taiteellinen työryhmä julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Self tapen teko-ohjeet:
1. Kuvaa itsestäsi video (hyvälaatuinen kännykkäkameralaatu riittää)
2. Kerro videossa jokin oma kokemuksesi, missä olet mokannut - mutta oppinut samalla jotain
tärkeää elämästä. Painota tarinasi siihen, mitä opit. Tarina saa olla sävyltään hauska tai traaginen, tai vaikka kumpaakin. Tapahtuma voi olla iso tai pieni. Videon kesto max 1min.
3. Lataa video Youtubeen ja merkkaa se salaiseksi/private (näin video aukeaa vain linkin saaneille. Huom. testaa, että linkki toimii).
4. Lähetä sähköpostia (viim. 21.2. mennessä) osoitteeseen casting@yellowfilm.fi. Laita
sähköpostiin mukaan linkki videoon, tuore kasvokuva, ikäsi, puhelinnumero ja lyhyt kirjoitus mahdollisesta esiintymiskokemuksestasi.

Käsittelemme kaikki meille lähetetyt nauhat ja muut tiedustelut luottamuksella. Jos sinulla on ongelmia videon lataamisessa, tai muuta kysyttävää itse casting-prosessista, laitathan viestiä osoitteeseen casting@yellowfilm.fi!

Yellow Film & TV pohjoismaiden suurin indie tuotantoyhtiö, joka on erikoistunut käsikirjoitettuun draamasisältöön sekä viihteeseen. Tuotantoyhtiön sarjoja ovat mm. Syke, MS Romantic, Ivalo, Roba, Aikuiset, Siskonpeti ja Sunnuntailounas.

LISÄTIEDOT:
Jonni Haasanen jonni.haasanen@yellowfilm.fi Linjatuottaja / Yellow Film & TV
Riikka Takila riikka.takila@yle.fi Tuottaja / Yle