Hyppää pääsisältöön

Ylen Paratiisi-sarja nähdään myös Espanjassa

Riitta Havukainen roolissaan Espanjan merimaisemassa. Taustalla meri ja rakennuksia.
Rikostutkija Hilkka Mäntymäkeä näyttelee Riitta Havukainen. Riitta Havukainen roolissaan Espanjan merimaisemassa. Taustalla meri ja rakennuksia. Kuva: Ana Belen Fernandez Paratiisi (musiikkikappale),Riitta Havukainen,yle draama

MRP Matila Röhr Productionsin Ylelle tuottama sarja julkaistaan Orange TV -suoratoistopalvelussa loppuvuodesta. Kyseessä on yksi Espanjan suurimmista suoratoistopalveluista.

Kahdeksanosainen rikosdraama Paratiisi kertoo Oulun poliisissa työskentelevästä, rikostutkija Hilkka Mäntymäestä (Riitta Havukainen), joka lähtee Espanjan Fuengirolaan selvittämään kadonneen suomalaisperheen tapausta.

“Espanja on Paratiisille ikään kuin toinen kotimarkkina, ja yhteistuottaja Mediapron tekemä levityssopimus on hieno läpimurto haastavalla kielialueella. Espanjan draamatarjonta on perinteisesti ollut espanjalaista tai espanjaksi dubattuja angloamerikkalaisia ja eteläeurooppalaisia sarjoja. Odotammekin mielenkiinnolla, miten espanjalainen yleisö vastaanottaa Paratiisin”, iloitsee Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela.

Paratiisin dialogi soljuu suomeksi, espanjaksi ja englanniksi, ja Orange TV:n levityksessä Espanjassa sarjan nimi on Kosta. Nimi viittaa paitsi tapahtumapaikkaan Costa del Soliin, myös suomen kielen kostaa-sanaan.

“Tämä on merkittävä avaus Paratiisi-sarjalle ja tulee avaamaan laajasti markkinoita tälle suomalais-espanjalaiselle tuotannolle. Espanjankielinen audiovisuaalinen markkina on maailman kolmanneksi suurin, ja tällä samalla Espanjan versiolla tavoitellaan myös Latinalaista Amerikkaa sekä Yhdysvaltain espanjankielistä jakelua. Uskon muidenkin kielialueiden kiinnostuvan tästä laadukkaasta ja monitasoisesta draamasarjasta”, sanoo MRP Matila Röhr Productionsin toimitusjohtaja Marko Röhr.

Suomessa Paratiisi alkaa Yle TV1:ssä sunnuntaina 9.2. ja kaikki jaksot julkaistaan Yle Areenassa perjantaina 7.2.