Hyppää pääsisältöön

Talvi vaatii lämpimiä voileipiä avotulen ääressä – kokeile Strömsön täytettyjä saksalaisia voileipiä

Joskus täytyy venyttää rajojaan ja kokeilla uusia makuyhdistelmiä. Majoneesin ja sinapin täyteläisyys ja omenan ja hapankaalin hapokkuus nostavat tämän voileivän aivan uudelle tasolle.

Saksalainen voileipä

Ainekset, 4 annosta:

  • 8 viipaletta levain-hapanjuurileipää (tai muuta vastaavaa leipää)
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl majoneesia
  • 8 viipaletta savukinkkua
  • 100 g emmentalia
  • 2 suolakurkkua (ohueksi pitkittäin viipaloituna)
  • 1 vihreä omena (viipaloituna kahdeksaksi viipaleeksi)
  • 200 g hapankaalia
Voileipä kaalilla lautasella.
Voileipä kaalilla lautasella. Kuva: Carina Ahlskog/Yle open sandwich,Kaali,leipä,Strömsö,juustot,huviretket

Tee näin:

  1. Levitä leivänviipaleilla majoneesia ja Dijon-sinappia, pane päälle juustoa, kinkkua, omenaa, suolakurkkua ja tasainen kerros hapankaalia ja päälle toinen leipäviipale. (Sijoita keskimmäiseksi esimerkiksi omena ja hapankaali, jotka eivät tarvitse paljon lämpöä).
  2. Grillaa voileipägrillissä, parilagrillissä tai halsterissa noin 2 minuuttia molemmilta puolilta.
Elin Skagersten-Ström ja Anders Samuelsson grillaavat voileivän avotulella Strömsön rannalla.
Elin Skagersten-Ström ja Anders Samuelsson grillaavat voileivän avotulella Strömsön rannalla. Kuva: Carina Ahlskog/Yle Strömsö,grillaus,open sandwich,Elin Skagersten-Ström,Anders Samuelsson,Keräkaali

Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä:

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa