Hyppää pääsisältöön

Mitä tarkoittaa ASMR? Kuka tai mikä on PewDiePie? Testaa tietosi Youtubesta

Youtube-testin pääkuvassa nuori nainen katsoo kameraan ja kuvassa tekstit ASRM ja unboxing
Youtube-testin pääkuvassa nuori nainen katsoo kameraan ja kuvassa tekstit ASRM ja unboxing Kuva: Mikko Lehtola, Yle (taustakuva: Alex Suprun / Unsplash) Yle Oppiminen,YouTube,vloggaajat,digitaidot

Mitä on unboxing? Mikä on Youtuben suosituin video? Youtube on yksi maailman suurimmista internet-sivuista ja monille tärkeä kanava tiedonhankintaan. Tiedätkö sinä mitään siitä?

Katso Uutisluokan video, jossa nuoret kertovat Youtuben käytöstään.

Edit: 10.2.2020 lisätty Yle Uutisluokan video

Mediataidot

 • Oletko Valheenpaljastaja? - Testaa mediataitojasi Yle Oppimisen testissä

  Verkossa valheet leviävät kuin kulovalkea.

  Verkossa leviää totuuden lisäksi myös paljon harhaanjohtavaa informaatiota ja suoria valheita. Netissä surffaajan on oltava koko ajan hereillä, ettei jaa feikkiä ihan ajattelemattomuuttaan. Tiedon äärellä on hyvä pysähtyä. Yle Oppimisen Valheenpaljastaja-testissä pääset testaamaan mediataitojasi.

 • Valheenpaljastajan mediataitopaketti koululaisille ja opiskelijoille

  Verkossa valheet leviävät kuin kulovalkea

  Yle Oppiminen on koonnut 5.–6. luokille, 8.–9. luokille ja lukioille mediataitopaketit, joista saa 1–2 oppitunnin mittaisen kokonaisuuden. Materiaalina on Valheenpaljastaja-video, jossa toimittaja-tietokirjailija Johanna Vehkoo kertoo verkossa esiintyvästä harhaanjohtamisesta ja valheista.

 • Valheenpaljastaja: Näin tunnistat videohuijauksen

  Valheenpaljastajan vinkit feikkivideoiden tarkistamiseen.

  Valtaosa verkossa liikkuvasta harhaanjohtavasta sisällöstä on visuaalista: valokuvia, videoita, meemikuvia, feikkiprofiileja ja niin edelleen. Tästä jutusta saat Valheenpaljastajan neuvot feikkivideoiden paljastamiseen.

Media- ja digitaidot