Hyppää pääsisältöön

Huonoa ainesta – uusiseelantilainen jännityssarja menestyneen lääkärin menneisyydestä

Uusiseelantilainen jännityssarja menestyneen lääkärin menneisyydestä.
Uusiseelantilaisen jännityssarjan päärooleissa näyttelevät Jodie Hillock ja Matt Minto. Uusiseelantilainen jännityssarja menestyneen lääkärin menneisyydestä. Kuva: Geoffrey Short South Pacific Pictures Yle TV1,Huonoa ainesta

TV1 perjantaisin 14.2. - 13.3.2020 klo 22.00 - 22.45, Areenassa

Veljekset Ford (Dean O'Gorman, Hobitti-trilogia) ja Simon Lampton (Matt Minto) ovat viettäneet rankan lapsuuden syrjäisessä maatalossa omituisen isän ja epätoivoisen äitinsä kanssa.

Simon, nuorempi veljeksistä, on pystynyt unohtamaan lapsuutensa traumat ja hänestä on tullut menestyvä synnytyslääkäri. Hän asuu kaupungin hienostoalueella vaimonsa Karenin (Jodie Hillock) sekä kahden teinikäisen tyttärensä Elken (Madeleine McCarthy) ja Clairen (Zoe Jansson Bush) kanssa. Elämä näyttää olevan täydellistä.

Vanhempi veli ei ole onnistunut aivan yhtä hyvin elämässään, ja nyt hän on muuttanut asumaan tilapäisesti Simonin ja tämän perheen luokse.

Simonin vaimo Karen seisoo miehensä rinnalla ja tukee hyviä asioita, kuten hyvässä nosteessa olevan pääministeriehdokas David Hallwrightin (Xavier Horan) vaalikampanjaa.

Uusiseelantilainen jännityssarja menestyneen lääkärin menneisyydestä.
Menestyneen lääkärin isoveljeä Fordia näyttelee Dean O'Gorman. Uusiseelantilainen jännityssarja menestyneen lääkärin menneisyydestä. Kuva: Geoffrey Short South Pacific Pictures Yle TV1,Huonoa ainesta

Kun Lamptonin naapurustossa tapahtuu raaka murha, ylikonstaapeli Marie Da Silva (Madeleine Sami, Top of the Lake) uppoutuu tutkintaan ärhäkästi. Kaikki jäljet näyttäisivät viittaavan enemmän tai vähemmän Lamptonin perheeseen, eritoten Simoniin.

Uusi uusiseelantilainen jännityssarja Huonoa ainesta (16) seuraa, miten perheen elämä muuttuu traagisten tapahtumien seurauksena. Mitä Simon yrittää menneisyydestään salata? Miten veljesten lapsuuden traumat vaikuttavat heidän elämäänsä? Miksi menestyneen poliitikon vaimo Roza (Chelsie Preston Crayford) osoittaa erityisen suurta kiinnostusta Lamptonin perheeseen? Minkälaiseen valheiden verkkoon poliisi tutkinnassaan törmää?

Viisiosainen draamasarja perustuu uusiseelantilaisen kirjailijan Charlotte Grimshawn menestysromaaneihin The Night Book ja Soon.

The Bad Seed. Käsikirjoitus: Sarah Kate-Lynch, Joss King ja Michael Beran. Ohjaus: Helena Brooks, Caroline Bell-Booth ja Mike Smith. Tuotanto: South Pacific Pictures, Jump Film & TV, Uusi-Seelanti, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.