Hyppää pääsisältöön

Areenaa käyttää viikossa 2,7 miljoonaa eri laitetta

Areenaa käyttävät laitteet tammikuussa 2020
Areenaa käyttävät laitteet tammikuussa 2020 Yle Areena

Tammikuussa Areenaa käytettiin kaikkiaan noin 2 754 000 eri laitteella, jossa on kasvua 13% viime vuoden tammikuuhun verrattuna.

Kovinta kasvu on muutaman viime vuoden tapaan äly-tv-laitteissa. Sekä Android TV -laitteiden että tv-valmistajien omien, merkkikohtaisten Areena-sovellusten määrä kasvoi viime vuoden tammikuuhun verrattuna noin 30%. Äly-tv:t ja erilaiset tv:hen liitettävät lisälaitteet laskien Areenaa käytettiin tammikuussa noin puolella miljoonalla tv-ruudulla. Äly-tv-valmistajista ykkössijaa Areenan käytössä pitää edelleen Samsung, toisena on LG ja kolmantena Sony. Android TV -laitteista ykkösenä on DNA:n DNA TV Hubi.

Myös Areenan mobiilikäyttö jatkoi kasvuaan. Android- ja iOS-mobiililaitteiden yhteenlaskettu määrä palvelussa on karvan verran alle miljoona eri laitetta viikossa. Tämä määrä laitteita siis käytti Areena-sovellusta: kun mukaan lasketaan Areenaa mobiiliselaimella käyttävät laitteet, on eri mobiililaitteiden määrä palvelussa noin 1,5 miljoonaa eri laitetta. Mobiilikäytön kasvussa poikkeuksen tekee Applen iPad. Tablettitietokoneiden määrä on nyt käytännössä sama kuin vuosi sitten.

Areenan selainpalvelua käytettiin noin 1,5 miljoonalla mobiili- ja tietokoneselaimella. Selainkäyttökin kasvoi edellisvuoden tammikuuhun verrattuna, mutta kasvu oli selvästi hitaampaa kuin mobiili- ja äly-tv-käytön.

Areenan toistoajan kehitys parin viime vuoden aikana kertoo samasta ilmiöstä. Mobiilikäyttö on Areenan hallitseva muoto, mutta suurten ruutujen käyttö kasvaa selvästi ja syö perinteisen selainkäytön osuutta käytössä.

  • Areenaa käyttää viikossa 2,7 miljoonaa eri laitetta

    Areenaa käyttävien laitteiden määrä jatkaa kasvuaan.

    Tammikuussa Areenaa käytettiin kaikkiaan noin 2 754 000 eri laitteella, jossa on kasvua 13% viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Kovinta kasvu on muutaman viime vuoden tapaan äly-tv-laitteissa. Sekä Android TV -laitteiden että tv-valmistajien omien, merkkikohtaisten Areena-sovellusten määrä kasvoi viime vuoden tammikuuhun verrattuna noin 30%.

  • Areenan PlayStation 3 -sovelluksen toiminta loppuu tammikuun lopussa

    PlayStation 3:n Areena-tuki loppuu

    Areenan PlayStation 3 -sovellus lakkaa toimimasta ensi vuoden tammikuun lopussa. Sovelluksen lopettamispäätös johtuu siitä, että PlayStation 3 -laitteilla Areenan käyttö on ollut pysyvästi laskussa. Tällä hetkellä Areenaa käytetään viikossa noin neljällä tuhannella PS3-laitteella. PS3:n Areena-sovellus alkaa pian kertoa sovelluksen käynnistyksen yhteydessä sovelluksen tuen loppumisesta.