Hyppää pääsisältöön

Juustopanerointi tekee arjesta rapsakkaa juhlaa – kokeile italialaista piccataa porsaankyljyksestä, kalasta tai broilerista

Piccata on italialainen ruokalaji, joka tehdään perinteisesti vasikanlihasta. Teemme siitä arkeen sopivan käyttämällä edullista porsaanlihaa. Nuijittu porsaankyljys on täyttävä – henkeä kohti riittää 100 g lihaa. Ellet pidä sianlihasta, voit käyttää yhtä hyvin kalaa tai broileria.

Tomaatilla höystettu papuraguu

Annos jossa juustopaneroitua porsaankyljystä ja papuraguuta
Annos jossa juustopaneroitua porsaankyljystä ja papuraguuta Kuva: Yle/Carina Ahlskog pavut,ragù,Strömsö,Piccatta

Aloita tekemällä papuraguu. Viinietikan hapokkuus tasapainottaa lihan rasvaisuutta.

Ainekset, 4 annosta:

  • 4 perunaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl suuria valkoisia papuja (keitettyjä)
  • 4 tomaattia
  • 1 salvianoksa
  • 1 rosmariininoksa
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja pippuria

Tee näin:

  1. Kuutio kaikki kasvikset tomaattia ja papuja lukuun ottamatta noin 1 cm:n kuutioiksi.
  2. Paista perunat erikseen paistinpannussa, jotta saat niihin vähän paistetun makua.
  3. Paista loput kasvikset keskilämmöllä niin, että saat niihin hienon värin ja lisää sitten hienoksi pilkottu valkosipuli ja karkeasti pilkotut tomaatit.
  4. Ruskista vielä vähän ja lisää sitten viinietikka, yrtit ja pavut ja anna kypsyä hiukan yhdessä.
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.
  6. Anna papuraguun porista hetki ja aloita lihan valmistaminen.

Piccata – juustopaneroitu leike

Onnistuneen juustopaneroinnin salaisuus on se, että sekoittaa juuston suoraan vatkattuun munaan. Paista keskilämmöllä niin, ettei juusto pala.

Juustopaneroitu porsaankyljys lautasella
Juustopaneroitu porsaankyljys lautasella Kuva: Yle/Carina Ahlskog Piccatta,Meat chop

Ainekset:

  • 400 g valmiiksi leikattuja porsaankyljyksiä luulla
  • 1 kananmuna
  • 100 g parmesaania
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl vettä
  • 3 rkl öljyä

Tee näin:

  1. Poista luut kyljyksistä. Irrota rasva ja kuutio se pieniksi kuutioiksi. Nuiji liha ohueksi käsin.
  2. Vatkaa yhteen kananmuna, parmesaaniraaste, vesi, suola ja pippuri.
  3. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja paneroi ensin vehnäjauhoissa ja kasta sitten munaseokseen.
  4. Paista liha öljyssä kullankeltaiseksi, noin 2–3 minuuttia joka puolelta. Laita mukaan myös kuutioitu rasva ja paista se rapeaksi. Se antaa paljon makua.
  5. Tarjoa piccata papuraguun kanssa mahdollisesti jogurttinokareen kera.
Annos jossa juustopaneroitua porsaankyljystä ja papuraguuta
Annos jossa juustopaneroitua porsaankyljystä ja papuraguuta Kuva: Yle/Carina Ahlskog Piccatta,Strömsö

Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: