Piccata on italialainen ruokalaji, joka tehdään perinteisesti vasikanlihasta. Teemme siitä arkeen sopivan käyttämällä edullista porsaanlihaa. Nuijittu porsaankyljys on täyttävä – henkeä kohti riittää 100 g lihaa. Ellet pidä sianlihasta, voit käyttää yhtä hyvin kalaa tai broileria.
Tomaatilla höystettu papuraguu
Aloita tekemällä papuraguu. Viinietikan hapokkuus tasapainottaa lihan rasvaisuutta.
Ainekset, 4 annosta:
- 4 perunaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl suuria valkoisia papuja (keitettyjä)
- 4 tomaattia
- 1 salvianoksa
- 1 rosmariininoksa
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 tl sokeria
- suolaa ja pippuria
Tee näin:
- Kuutio kaikki kasvikset tomaattia ja papuja lukuun ottamatta noin 1 cm:n kuutioiksi.
- Paista perunat erikseen paistinpannussa, jotta saat niihin vähän paistetun makua.
- Paista loput kasvikset keskilämmöllä niin, että saat niihin hienon värin ja lisää sitten hienoksi pilkottu valkosipuli ja karkeasti pilkotut tomaatit.
- Ruskista vielä vähän ja lisää sitten viinietikka, yrtit ja pavut ja anna kypsyä hiukan yhdessä.
- Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.
- Anna papuraguun porista hetki ja aloita lihan valmistaminen.
Piccata – juustopaneroitu leike
Onnistuneen juustopaneroinnin salaisuus on se, että sekoittaa juuston suoraan vatkattuun munaan. Paista keskilämmöllä niin, ettei juusto pala.
Ainekset:
- 400 g valmiiksi leikattuja porsaankyljyksiä luulla
- 1 kananmuna
- 100 g parmesaania
- ½ dl vehnäjauhoa
- ½ dl vettä
- 3 rkl öljyä
Tee näin:
- Poista luut kyljyksistä. Irrota rasva ja kuutio se pieniksi kuutioiksi. Nuiji liha ohueksi käsin.
- Vatkaa yhteen kananmuna, parmesaaniraaste, vesi, suola ja pippuri.
- Mausta liha suolalla ja pippurilla ja paneroi ensin vehnäjauhoissa ja kasta sitten munaseokseen.
- Paista liha öljyssä kullankeltaiseksi, noin 2–3 minuuttia joka puolelta. Laita mukaan myös kuutioitu rasva ja paista se rapeaksi. Se antaa paljon makua.
- Tarjoa piccata papuraguun kanssa mahdollisesti jogurttinokareen kera.
Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: