Hyppää pääsisältöön

Shakespearen Hamlet on klassikko, joka kertoo myös meidän ajastamme – osallistu Lukupiiriin!

Pääkallo kainalossa
Pääkallo kainalossa Kuva: Raili Tuikka / Yle kallo,Lukupiiri (radio-ohjelma)

William Shakespearen Hamlet on tarina perhetragediasta, jossa poika kostaa isänsä murhan. Näytelmä kertoo valtataistelusta, petoksesta ja traagisesta rakkaudesta. Millaisena sinä näet Hamletin tarinan?

Miksi näytelmä on ylipäätään klassikko? Hamlet on suomennettu kuudesti ja ensimmäisen kerran jo 1870-luvulla, mutta miten paljon se on kuvaus myös meidän ajastamme ja elämästämme?

Osallistu verkkokeskusteluun tai soita studioon 09 144800 la 15.2. klo 19.

Kuuntele lähetystä:

Lukupiirin verkkokeskustelu aukeaa tähän 15.2. klo 19, verkkokeskustelua isännöi Jani Tanskanen.

Keskustelua voi jatkaa tämän artikkelin aivan alalaidassa olevassa kommenttikentässä.

William Shakespearen Hamletin eri tulkinnoista ja merkityksestä keskustelevat kustannustoimittaja suomentaja Saara Pääkkönen ja kirjailija Juha Hurme. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

Keskustelu sulkeutuu 16.3.2020.
Keskustele
 • Avaruusromua: Viestejä avaruudesta?

  LGM-1 ja muut pulsarit soivat uudessa musiikissa.

  Nuo säännölliset pulssimaiset signaalit vaikuttivat siltä kuin joku lähettäisi niitä tarkoituksella, kuin joku tahtoisi ottaa meihin yhteyttä. Niinpä tähtitieteen opiskelija Jocelyn Bell Burnell alkoi kutsua tuota signaalia lähettävää avaruuden kohdetta nimellä LGM-1, Little Green Men One. Hän oli juuri löytänyt ensimmäisen milloinkaan havaitun pulsarin. Nyt yli puoli vuosisataa myöhemmin pulsarit soivat uudessa musiikissa. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Ottaisitko taksikuskin mukaasi ostoksille tai oopperaan?

  Tulevaisuuden taksi voisi tarjota seuraa yksinäiselle.

  Hämmästyin hieman, kun Posti kuljetti kotiin ja asensi paikalleen verkkokaupasta ostamani kodinkoneen ja vei vielä mennessään kierrätettäväksi vanhan laitteen. Kuinka kätevää! Tällaista palvelujen yhdistelyä tarvitaan lisää.

 • Avaruusromua: Kaikki maailman etätyölaiset, rentoutukaa!

  Etätyössäkin voi stressaantua, musiikki auttaa!

  Etätyö on työtä, jota ei tehdä työpaikalla, vaan jossakin muualla. Jotkut ovat sitä mieltä, että etätyö on vähemmän stressaavaa kuin niin kutsuttu toimistotyö, ehkä siksi, että etätyössä työntekijä kokee olevansa vapaampi. Amerikkalainen Ken Elkinson tekee musiikkia yhä kasvavalle etätyöntekijöiden joukolle. Hän on sitä mieltä, että etätyössäkin voi stressaantua ja siihen voi auttaa esimerkiksi musiikki. Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri