Hyppää pääsisältöön

Shakespearen Hamlet on klassikko, joka kertoo myös meidän ajastamme – osallistu Lukupiiriin!

Pääkallo kainalossa
Pääkallo kainalossa Kuva: Raili Tuikka / Yle kallo,Lukupiiri (radio-ohjelma)

William Shakespearen Hamlet on tarina perhetragediasta, jossa poika kostaa isänsä murhan. Näytelmä kertoo valtataistelusta, petoksesta ja traagisesta rakkaudesta. Millaisena sinä näet Hamletin tarinan?

Miksi näytelmä on ylipäätään klassikko? Hamlet on suomennettu kuudesti ja ensimmäisen kerran jo 1870-luvulla, mutta miten paljon se on kuvaus myös meidän ajastamme ja elämästämme?

Osallistu verkkokeskusteluun tai soita studioon 09 144800 la 15.2. klo 19.

Kuuntele lähetystä:

Lukupiirin verkkokeskustelu aukeaa tähän 15.2. klo 19, verkkokeskustelua isännöi Jani Tanskanen.

Keskustelua voi jatkaa tämän artikkelin aivan alalaidassa olevassa kommenttikentässä.

William Shakespearen Hamletin eri tulkinnoista ja merkityksestä keskustelevat kustannustoimittaja suomentaja Saara Pääkkönen ja kirjailija Juha Hurme. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • Katkeroidu elämälle ja riitele perinnöstä Vartion mestariteoksen hengessä – osallistu Lukupiiriin!

  Osallistu keskusteluun tai soita studioon la 28.3. klo 19!

  Hänen olivat linnut on kertomus pappilan palon seurauksista, sukuriidoista, perhehelvetistä ja pikkukylän sosiaalisesta todellisuudesta. Marja-Liisa Vartion romaania on pidetty yhtenä suomalaisen modernin kirjallisuuden merkkiteoksena. Kirjan kahden onnettoman, rakkautta vaille jääneen naisen tarinan, voi hyvin lukea feministisenä kannanottona.

 • Koronasta bamlataan eri tavalla Stadissa kuin landella

  Slangista ja koronasta on erilaisia fiiliksiä.

  Jengillä on snadisti erilaiset vibat slangin oikeaoppisuudesta, kuten tällä hetkellä myös koronaepidemiasta. Aristoteleen kantapään toimittaja funtsi, että koska tilanne maailmassa ei ole just nyt yhtään kliffa, täytyy koronasta skrivaa myös omalla slangilla.

 • Avaruusromua: Siis teitä kiinnostaa tämä musiikki?

  Erikoista, että Lontoossa oltiin kiinnostuneita.

  En ole koskaan kuullut hänestä, eikä minulla sitä paitsi ole aikaa kuunnella mitään BBC:tä! Näin vastasi Edgar Froese, kun eräs saksalainen musiikkijournalisti soitti hänelle keväällä 1973 ja kysyi tunsiko hän Lontoossa asuvaa John Peel -nimistä tiskijukkaa. Soittaja kertoi John Peelin soittaneen Tangerine Dreamin musiikkia ohjelmissaan BBC:llä jo useasti. Pian yhtye sai telexin brittiläiseltä Virgin -levy-yhtiöltä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Tarvitaanko nyt onnellisia loppuja?

  Hikmet: "Lähettäkää minulle kirjoja, jotka päättyvät hyvin."

  “Lähettäkää minulle kirjoja, jotka päättyvät hyvin.” Olen hyräillyt viime päivinä turkkilaisen runoilijan Nâzim Hikmetin 1940-luvulla kirjoittamaa runoa. Runosta on nimittäin sävelletty laulu, jota itsekin sain laulaa keikoilla 1990-luvun puolivälissä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri