Hyppää pääsisältöön

UMK20 – epävirallinen suosikkiäänestys

Uuden Musiikin Kilpailun 2020 kilpailijat
Uuden Musiikin Kilpailun 2020 kilpailijat Kuva: Yle Uuden Musiikin Kilpailu 2020

Kerro UMK20-suosikkiäänestyksessä, mikä biisi vetoaa sinuun nyt, kun kaikki kilpailubiisit ovat julki. Samalla voit osallistua arvontaan, jossa arvotaan kaksi lippua UMK20-finaalilähetykseen.

Suosikkiäänestys on auki 14. helmikuuta – 1. maaliskuuta. Voit äänestää kirjautumalla Yle Tunnukseen. Lippuarvonnan voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti maanantaina 2. maaliskuuta. Palkinto sisältää liput kahdelle UMK-finaaliin, matkat Tampereen Mediapolikseen sekä mahdolliset yöpymiskulut eivät sisälly palkintoon. Arvonta on päättynyt!

Huomaathan, että tämä ei ole virallinen UMK20-äänestys eivätkä tässä annetut äänet vaikuta euroviisuedustajan valintaan.

Virallinen UMK20-äänestys tapahtuu finaalilähetyksen aikana, kun kaikki kilpailuesitykset on nähty.

UMK-finaalilähetyksessä Tampereen Mediapoliksessa lauantaina 7. maaliskuuta klo 21 kilpailevat Tika, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa ja Catharina Zühlke. Voittaja edustaa Suomea toukokuussa vuoden 2020 Euroviisuissa Rotterdamissa.

Varsinaisessa äänestyksessä voit äänestää maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Puhelinäänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi. Äänestyksen lisäksi myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.