Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Scarlett Breaks tekee englanninkielistä rock-musiikkia genrerajoista piittaamatta

Scarlett Breaks -yhtye tummaa seinää vasten
Scarlett Breaks -yhtye tummaa seinää vasten Kuva: Scarlett Breaks rock,YleX,Nosteessa (YleX)

Uuden musiikin X -ohjelman Jani Kareinen valitsee viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta tai jolla on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on englanninkielistä rockia tekevä Scarlett Breaks.

Jani Kareinen kommentoi:

Vasta kaksi sinkkua julkaissut Scarlett Breaks on soundiltaan mielenkiintoinen yhdistelmä monia eri elementtejä, mutta kokonaisuus tuntuu silti tasapainoiselta. Rockia, metallia, poppia ja elektronisia elementtejä Hide & Seek -sinkullaan sekoitteleva yhtye voisi olla kotimaisen Cyan Kicksin musiikillinen serkku ja Kicksistä tuttu Niila Perkkiö onkin ollut tuottamassa Scarlett Breaksin tuoretta sinkkua.

Scarlett Breaks kertoo musiikistaan:

Mikä sai teidät aloittamaan musiikin tekemisen?

– Kaikki olemme tahoillamme tehneet enemmän tai vähemmän musiikkia ja soittaneet eri bändeissä. Laulaja Anniina ja kitaristi Joonas etsivät omalle visiolleen soittajia ja samaan aikaan Taavi, Jussi ja Toni etsivät laulajaa ja kitaristia. Menimme porukalla baariin ja huomasimme, että haluamme tehdä samanlaista musiikkia. Tulevaisuuden näkymät ja toiveet kohtasivat.

Mistä yhtyeen nimi tulee?

– Heh, tässä kohtaa naurattaa aina, kun bändimme nimen tarina on tavallaan vähän dorka. Eli meillä on studiotyöskentelyyn tarkoitettu äänikortti, jonka nimi on Focusrite Scarlett ja se kaatui useasti kesken kaiken, eli lakkasi toimimasta. Joten siksi Scarlett Breaks.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

– Haluamme olla genrerajoja rikkova rockbändi. Musiikissamme kuuluvat metallivaikutteet ja toisaalta pophenkiset laulumelodiat. Lisäksi haluamme yhdistellä konemusiikin elementtejä ja efektejä musiikissamme. Sanoitukset ja niiden aiheet pohjautuvat omaan elämään.

Mikä musiikkianne on inspiroinut?

– Biisit syntyvät vaihdellen, inspiraatio voi tulla omasta arjesta tai maailmalla tapahtuvista asioista. Lahjakkaat muusikot ja hyvä musiikki inspiroivat myös.

Keitä kuuluu Scarlett Breaks -yhtyeeseen?

– Laulaja Anniina, Junttilan veljekset Jussi ja Joonas kitaroissa, Toni rumpalina ja Taavi bassossa.

Oletteko jo keikkailleet? Jos olette, mitä keikkaa jännititte eniten?

– Emme ole tällä kokoonpanolla juurikaan vielä keikkailleet, mutta sitä kyllä innolla odotamme! Kesällä on keikkoja tiedossa, mahdollisesti jotkut festaritkin. Keikat jännittävät aina, mutta onneksi jännitys kääntyy h-hetkellä voimaksi.

Mikä olisi unelmienne keikkapaikka?

– Kaikissa keikkapaikoissa on kyllä puolensa. Ulkomailla keikkailu olisi siistiä, sanotaan vaikka että Roskilde.

Mitä bändiä tai artistia haluaisitte päästä lämppäämään? Miksi?

– Halestorm olisi kova! Heillä on hyvä meno.

Jos Hide & Seek soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– Elokuvan päähenkilö on juuri saanut huonoja uutisia ja lähtee ovesta ulos miettien, miten voi jatkaa elämässä eteenpäin. Ulkona sataa lunta ja maisema on utuinen. Tämä tapahtuu Kanadassa.

Miten biisi syntyi?

– Biisin teksti on syntynyt kokemuksesta, jossa on juuri menettänyt läheisen. Sen jälkeisessä shokissa on sekava unenomainen olo.

Minkälaisia suunnitelmia ja haaveita teillä on yhtyeen tulevaisuudelle?

– Haaveena on keikkailla tulevaisuudessa mahdollisimman paljon, tehdä jatkossakin musiikkia intohimoisesti ja uskaltaa olla kokeileva. Jossain vaiheessa suunnitelmissa on tietenkin albumin tekeminen.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!