Hyppää pääsisältöön

Outlander – suosikkisarjan 5. kaudella Claire ja Jamie suojelevat rakkaimpiaan

Suosikkisarjassa Claire ja Jamie Fraser joutuvat ottamaan rakkaiden asioiden puolesta suuria riskejä.
Claire (Caitriona Balfe) ja Jamie (Sam Heughan) joutuvat ottamaan suuria riskejä. Suosikkisarjassa Claire ja Jamie Fraser joutuvat ottamaan rakkaiden asioiden puolesta suuria riskejä. Kuva: Aimee Spinks 2019 Starz Entertainment, LLC / Left Bank Pictures Yle TV1,Caitriona Balfe,Sam Heughan,outlander

TV1 keskiviikkoisin 26.2. - 13.5.2020 klo 22.00 - 22.55, Areenassa 15 päivää

Jalkojen alla lattia ja pään päällä katto. Pohjois-Carolinaan asettuneet Claire (Caitriona Balfe) ja Jamie Fraser (Sam Heughan) ovat saaneet ympärilleen yhteisön. Fraserin harjulle on asettunut paljon uudisasukkaita, joista on tullut luotettavia naapureita ja ystäviä.

Brianna (Sophie Skelton) on löytänyt äitinsä ja isänsä sekä rakastamansa miehen, skotlantilaisen historioitsijan Roger Wakefieldin (Richard Rankin). Kovien kokemusten jälkeen onni hymyilee nuorelle naiselle.

Kiehtova suosikkisarja Outlander – Matkantekijä (16) jatkuu viidennen tuotantokauden jaksoin. Draamasarjan uunituoreissa 12 jaksossa seurataan aikamatkaavan Claire Fraserin ja hänen skottilais-amerikkalaisen perheensä vaiheita.

Suosikkisarjassa Claire ja Jamie Fraser joutuvat ottamaan rakkaiden asioiden puolesta suuria riskejä.
Jamie (Sam Heughan) sylissään Jemmy, Claire (Caitriona Balfe), Brianna (Sophie Skelton) ja Roger (Richard Rankin). Suosikkisarjassa Claire ja Jamie Fraser joutuvat ottamaan rakkaiden asioiden puolesta suuria riskejä. Kuva: Aimee Spinks / Left Bank Pictures Yle TV1,Sam Heughan,Caitriona Balfe,Sophie Skelton,Richard Rankin,Outlander - Matkantekijä

Koko uudisasukkaiden yhteisö juhlii, kun Jamie saattaa alttarille kauan kaipaamansa tyttären. Briannan täydellistä onnea varjostaa kuitenkin pian ikävä uutinen.

Kuvernööri William Tryon (Tim Downie) on pitkään ollut suosiollinen Jamielle. Nyt mies muistuttaa vaatimuksesta, jonka täyttämättä jättäminen saattaa viedä Jamielta ja Clairelta taas kaiken.

Vaakakupissa painaa erään rakkaan läheisen henki ja perheen turvallinen tulevaisuus. Kuinka Jamie aikoo luovia voittajana lähes mahdottomalta vaikuttavasta tilanteesta? Rohkea mies on valmis puolustamaan hänelle tärkeitä asioita: rakkautta, toivoa ja menneisyyttä.

Suosikkisarjassa Claire ja Jamie Fraser joutuvat ottamaan rakkaiden asioiden puolesta suuria riskejä.
Jamie Fraser (Sam Heughan) ja lordi John Grey (David Berry). Suosikkisarjassa Claire ja Jamie Fraser joutuvat ottamaan rakkaiden asioiden puolesta suuria riskejä. Kuva: Aimee Spinks / Left Bank Pictures Yle TV1,Sam Heughan,David Berry,Outlander - Matkantekijä

Claire täyttää edelleen päivänsä parantajana, tietäen hyvin, että rauha ei säily ikuisesti. Ennen pitkää jokaisen on valittava puolensa.

Outlander-sarjan muita rooleja ovat Fergus (César Domboy), Marsali (Lauren Lyle), Murtagh (Duncan Lacroix), Jocasta (Maria Doyle Kennedy), Lizzie (Caitlin O'Ryan), lordi John Grey (David Berry), Ulysses (Colin McFarlane) ja John Quincy Myers (Kyle Rees). Uutena hahmona mukana on muun muassa Adso-kissa.

Suosikkisarjan viides kausi perustuu kirjailija Diana Gabaldonin Matkantekijä-kirjasarjan osaan Tuliristi (The Fiery Cross). Outlanderin tarina sijoittuu Amerikkaan, mutta sarjan kuvaukset on tehty Skotlannissa. Sarjaan on tulossa myös 6. kausi.

Outlander. Tuotanto: Sony Pictures Television, Yhdysvallat, 2019.

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.