Hyppää pääsisältöön

Viikon 8 vinkit: Michael Cainea, Colin Firthiä, Nicole Kidmania ja Juicea!

Colin Firth ja Jude Law mustavalkeassa kuvassa juna-asemalla
Huippunäyttelijöiden tähdittämä Genius nähdään Ylellä perjantaina. Colin Firth ja Jude Law mustavalkeassa kuvassa juna-asemalla Kuva: Pinewood Films No. 12 Ltd. / Marc Brenner / Yle Kuvapalvelu Genius

Etelän hiihtolomalaisille ei ole lunta ainakaan etelässä luvassa, mutta olipa sitten lomalla tai ei, katsottavaa riittää tällekin viikolle!

Elokuvafaneille on tarjolla muun muassa Colin Firthin, Jude Lawn ja Nicole Kidmanin tähdittämä, Berliinin kultaisesta karhusta kisannut Genius, joka kertoo kustannustoimittaja Max Perkinsistä, joka löysi ja nosti 1920-1930-luvuilla maailmanmaineeseen F. Scott Fitzgeraldin, Ernest Hemingwayn ja Thomas Wolfen kaltaisia kirjailijoita - usein ystävyyden tuhonneella kovalla työllä ja kritiikillä, Bruce Willisin ja Emily Bluntin tähdittämä scifi-mausteinen toimintajännäri Looper ja Christopher Walkenin tähdittämä, Stephen Kingin romaaniin perustuva jännityselokuva Viimeinen yhteys miehestä, joka koomasta herättyään saa selvänäkijän kykyjä käyttäen niitä mm. rikostutkimuksissa, kunnes hän alkaa saada apokalyptisiä visioita uudesta presidenttiehdokkaasta.

Teemalauantaissa
päästään nauttimaan Michael Cainesta ja hänen tähdittämästään, talvisessa Helsingissä tapahtuvasta klssikosta Miljardin dollarin aivot.

Suomalaisten rakastamaa ja arvostamaa lauluntekijä ja taiteilija Juice Leskistä muistellaan Teemalla torstaina ja Radio Suomen sunnuntaina kello 17.15 alkavassa liki kolmetuntisessa suorassa erikoislähetyksessä. Illan toimittavat Tero Liete ja Harri Tuominen, joka 30 vuotta sitten teki Juicesta laajan haastattelusarjan paikallisradioille.

Viikon aikana päästään myös nauttimaan laadukkaista dokumenteista ja jännittämään koripallon miesten EM-karsintoja ja Assembly Winter -turnausta!

MAANANTAI 17.2.

Historia: Amerikankiinalaisten tarina

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma tästä

(The Chinese Exclusion Act, Yhdysvallat 2018) Vuonna 1882 Yhdysvallat oli suuren maahanmuuttoaallon kynnyksellä, kun presidentti Chester A. Arthur allekirjoitti lain, joka esti kiinalaisten työläisten saapumisen Amerikkaan vankeustuomion uhalla. Dokumentti pureutuu amerikkalaisia kansalaisoikeuksia koetelleeseen lakiin, jonka vaikutukset nähdään yhä tänä päivänä. Yle Areena 90 päivää

Dokumentti amerikkalaisia kansalaisoikeuksia koetelleesta laista.
Historia: Amerikankiinalaisten tarina. Dokumentti amerikkalaisia kansalaisoikeuksia koetelleesta laista. Kuva: Steeplechase Films/Center for Asian American Media/PBS Yle TV1,Historia: Amerikankiinalaisten tarina

Alan Partridge: Kukkona tunkiolla

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä

(Alan Partridge: Alpha Papa, Iso-Britannia 2013) Komediassa juontaja Alan Partridgen pieni radiokanava on joutumassa ison mediayrityksen nielaisemaksi ja hermostuneempi kollega ottaa henkilökunnan panttivangiksi. Alanin on yritettävä laukaista tilanne ilman että ketään ammutaan. Pääosissa Steve Coogan ja Colm Meaney. Ohjaus: Declan Lowney. Yle Areena 30 päivää

TIISTAI 18.2.

Tyttäremme Emilie

Yle Fem klo 18.30
Katso ohjelma tästä

(Vår dotter Emilie) 20-vuotias Down-tyttö Emilie haaveilee rumpalin urasta. Hän on muuttamassa ensi kertaa kotoa kansanopistoon opiskelemaan musiikkia. Koulussa on paljon lahjakkaita opiskelijoita tähtäämässä musiikin huipulle, mutta koulu ottaa myös oppilaita, joilla on erityistarpeita. Kuinka Emilie pärjää poissa kotoa? Ja kuinka hän selviää koulun kilpailullisessa ilmapiirissä? Emilien isän Kristoffer Carlinin ohjaamassa dokumentissa huomataan, että sopeutumisvaikeksia on enemmän tavallisilla oppilailla. Heidän täytyy oppia tulemaan toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Suomenkielinen tekstitys. Yle Areena 90 päivää

Isä halaa tytärtään.
Tyttäremme Emilie. Isä halaa tytärtään. Kuva: Nina Viola Sundstedt / Yle dokumenttiohjelmat,Tyttäremme Emilie

Huonosti käyttäytyvät koirat 1/6

Yle TV2 klo 19.15
Katso ohjelma tästä

Mitä tapahtuu, kun ihmisen paras ystävä aiheuttaakin pelkkiä ongelmia ja harmia? Brittiläinen koirankouluttaja Graeme "Dogfather" Hall on tunnettu uskomattomista taidoistaan ongelmakoirien kanssa, ja hän lupaa pysyvän ratkaisun lähes mihin tahansa käytösongelmaan. Sarjassa Graeme saa koulutettavakseen joukon vaikeita koiria - onnistuuko hän pitämään lupauksensa? Uusinta Yle Areenasta kesältä 2019. Yle Areena 29 päivää

Mies useiden koirien kanssa.
Huonosti käyttäytyvät koirat. Mies useiden koirien kanssa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Eläinohjelmat (Tv),Huonosti käyttäytyvät koirat

Stacey Dooley: Itsemurhapommittajat (12)

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä

(Britannia 2019) Nigerian pahamaineinen terroristijärjestö Boko Haram on tunnettu muun muassa koulutyttöjen joukkokidnappauksesta ja naisten pakottamisesta itsemurhapommittajiksi. Stacey Dooley tapaa Fatiman, jonka järjestö kidnappasi kun hän oli 13-vuotias. He pakottivat Fatiman naimisiin kolme kertaa ja lopulta sitoivat pommivyöhön. Ammabua sen sijaan uskoi Bokon ideologiaan ja halusi itsemurhapommittajaksi, jotta pääsisi paratiisiin. Yle Areena 30 päivää

Nainen huivi päässä.
Stacey Dooley: Itsemurhapommittajat. Nainen huivi päässä. Kuva: BBC 2019 Stacey Dooley,Stacey Dooley: Itsemurhapommittajat

KESKIVIIKKO 19.2.

Georges Bizet’n Carmen suorana Tampere-talosta - suora lähetys!

Yle Areena klo 18.30
Katso ohjelma tästä

Yksi maailman suosituimmista oopperoista, Georges Bizet’n Carmen nähdään Tampereen Oopperan tuotantona Tampere-talossa helmikuussa.

Teos saa ensi-iltansa 14.2.2020, ja Yle lähettää sen keskiviikkoiltana 19.2. suorana Areenassa. Tutun alkusoiton lisäksi monia tunnettuja aarioita sisältävän teoksen ohjaa Marco Bjurström. Nimiroolissa on yksi aikamme menestyneimmistä suomalaisista mezzoropraanoista, Niina Keitel, joka lauloi Carmenina viimeksi Bonnin oopperassa Saksassa v. 2017. Don Josén roolissa on meksikolaistenori Arturo Chacón Cruz ja Micaëlana nähdään mm. Jaakko Kuusiston Jää-oopperassa pääroolin laulanut Marjukka Tepponen. Escamillon roolissa on baritoni Tommi Hakala. Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Alberto Hold-Garrido.

Prisma: Takaisin kuuhun

Yle TV1 klo19.00
Katso ohjelma tästä

(Back To The Moon, Yhdysvallat 2019) Helmikuussa 2018 Falcon Heavy, tehokkain raketti sitten ensimmäisen kuulennon kantoraketin, jätti maanpinnan miljoonayleisön saattelemana. Miehitetyt avaruuslennot ovat tekemässä paluun ja kuu on kohteena kiinnostavampi kuin koskaan - sille on käyttöä niin tutkimuskohteena, materiaalivarantona kuin pitkien avaruuslentojen väliasemanakin. Yle Areena 30.9.2021 saakka

Ihmisiä avaruuspuvuissa jonkun renkaannäköisen ympärillä
Prisma: Takaisin kuuhun. Ihmisiä avaruuspuvuissa jonkun renkaannäköisen ympärillä Kuva: WGBH/Yle Kuvapalvelu Prisma,Prisma: Takaisin kuuhun

Romeshin epämukavuusmatkat - uusi kausi!

Yle TV2 klo 20.00, kaikki jaksot (5) Yle Areenassa 17.2.
Katso ohjelma tästä

(The Misadventures of Romesh Ranganathan, S2) Hotellilomiin tottunut brittiläinen koomikko Romesh Ranganathan astuu ulos mukavuusalueeltaan ja ottaa suunnakseen joukon vähän epätavallisempia matkakohteita vaaroista välittämättä. Nyt seikkailut jatkuvat uusilla jaksoilla. Tällä kertaa matkakohteina ovat Mongolia, Zimbabwe, Kolumbia ja Bosnia. Yle Areena 90 päivää.

Nainen ja mies istuvat jonkinlaisen vesiputouksen luona
Romeshin epämukavuusmatkat. Nainen ja mies istuvat jonkinlaisen vesiputouksen luona Kuva: Yle Kuvapalvelu matkailuohjelmat,Romeshin epämukavuusmatkat

Kino: Aamunkoiton lupaus

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä

(La promesse de l'aube, Ranska 2017) Romain Garyn omaelämäkertaan pohjautuva draama puolalaisesta pojasta, jonka määrätietoinen äiti vie heidät uuteen elämään Ranskassa. Uudessa maassa Garysta kasvaa kirjailija ja taistelupilotti. Ohjaus: Eric Barbier. N: Pierre Niney, Charlotte Gainsbourg, Jean-Pierre Darroussin. Yle Areena 30 päivää

Nainen halaa lasta lumisateessa silmät kiinni
Kino: Aamunkoiton lupaus. Nainen halaa lasta lumisateessa silmät kiinni Kuva: Julien Panié elokuvat,Kino: Aamunkoiton lupaus

TORSTAI 20.2.

Koripallo, miesten EM-karsinta, Suomi ja Fribourg, Sveitsi, 20.2. ja 23.2.

Yle TV2 ja Yle Areena
Katso ohjelma tästä

Koripallon EM-karsinnat käynnistyvät helmikuussa. Torstaina 20.2. Susijengi kohtaa Espoossa Serbian ja sunnuntaina 23.2. vuorossa on vieraspeli Sveitsissä. Ottelut selostaa Antti-Jussi Sipilä, Espoon pelissä haastattelijana on Antti Sahström.

Mies heittämässä koripalloa koriin.
Koripallon EM-karsinnat. Mies heittämässä koripalloa koriin. Kuva: Yle Kuvapalvelu koripallo,Koripallon MM-karsinnat

Nappikukasta nokkoseen

Yle Radio 1 klo 17.10 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä

Uudessa 7-osaisessa radiosarjassa tutustutaan Tiina Harpfin luotsaamilla retkillä kasvien kulttuurihistoriaan. Matkaan käydään eri vuodenaikoina, kesäisen lempeässä lämmössä, syksyisten tuulien tuiverruksessa ja jopa hankien keskellä. Lisäksi kasvien saloihin tutustutaan arkistojen aarrekammioissa. Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan pietaryrttiin, jolla monta nimeä, mm. nappikukka. Tiina Harpfin kanssa pietaryrttiä etsivät professori Kari Heliövaara, dosentti Ari-Pekka Huhta, arkistotutkija Liisa Lehto, nimistöasiantuntija Tiina Manni-Lindqvist ja luontovalokuvaaja Katri Pyykkö. Koko sarja on Areenassa 20.2.alkaen, ja tulee Yle Radio 1:stä torstaisin 20.2. - 2.4. klo 17.10, toinen lähetys perjantaina klo 21.40.

Dokumenttiprojekti: Save and Quit?

Yle TV1 klo 19.00, Yle Areena 17.2.
Katso ohjelma tästä

”Save and Quit?” kertoo nuorista, joille digipelaaminen on ollut erityisen merkittävä osa elämää. Heidän kertomustensa ääripäissä ovat kokemukset siitä, että digipelit ovat saattaneet pelastaa heidän elämänsä tai sitten tuhota sen. Elokuva pyrkii myös laajemmin tuomaan näkyville niitä haasteita, joita kohtaamme digitalisoituivassa maailmassamme, jossa todellisuus on jo suurelta osin virtuaalista. Ohjaus ja käsikirjoitus: Esa Illi. Tuotanto: Inland Film Company Oy. Yle Areena puoli vuotta

Lapsi ruudun edessä
Dokumenttiprojekti: Save and Quit? Lapsi ruudun edessä Kuva: Kimmo Koskela/Yle Kuvapalvelu Dokumenttiprojekti,Dokumenttiprojekti: Save and Quit?

Kino Klassikko: Viimeinen yhteys: The Dead Zone (16)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä

(The Dead Zone, Kanada 1983) Christopher Walkenin tähdittämä, Stephen Kingin romaaniin perustuva jännityselokuva miehestä, joka koomasta herättyään saa selvänäkijän kykyjä käyttäen niitä mm. rikostutkimuksissa, kunnes hän alkaa saada apokalyptisiä visioita uudesta presidenttiehdokkaasta. Pääosissa Christopher Walken, Brooke Adams, Tom Skerritt, Herbert Lom ja Martin Sheen. Ohjaus: David Cronenberg. Uusinta. Yle Areena 7 päivää.

Mies katsoo ylöspäin
Kino Klassikko: Viimeinen yhteys: The Dead Zone. Mies katsoo ylöspäin Kuva: Lions Gate / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Viimeinen yhteys: The Dead Zone

Top Gun - todelliset taistelulentäjät 1/3 - uusi sarja!

Yle TV2 klo 21.25
Katso ohjelma tästä

(Fighter Pilot: The Real Top Gun, Britannia 2019) Uudessa sarjassa lentäjäoppilaat. Andy ja Sedge suorittavat hävittäjälentäjäkurssin testiä RAF:n tukikohdassa Angleseyssä. Molemmilla on aiempaa kokemusta vain potkurikoneista, nyt he pääsevät tositoimiin. Koulun ainut naispuolinen oppilas Danners uudelleenkouluttautuu helikopterilentäjästä taistelulentäjäksi. Yle Areena 30 päivää

Mies katsoo suoraan kameraan
Top Gun - todelliset taistelulentäjät. Mies katsoo suoraan kameraan Kuva: Blakeway Productions dokumenttiohjelmat,Top Gun - todelliset taistelulentäjät

Ulkolinja: Brittisotilaat tappajina

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma tästä

(Panorama: War Crimes Scandal, Britannia 2019) Britannian armeijan erikoisjoukot ovat operoineet vuosia Afganistanissa ja Irakissa etsien talibaneja ja terroristeja. Brittisotilaat ovat myös tappaneet useita siviilejä, joilla ei ole ollut yhteyttä terroristeihin. BBC:n raportti paljastaa, kuinka sotilaat toimivat kentällä ja kuinka korkealla tasolla heidän tekonsa peiteltiin. Yle Areena 27 päivää

Nainen ja lapsi katsovat kameraan
Ulkolinja: Brittisotilaat tappajina. Nainen ja lapsi katsovat kameraan Kuva: Seamas McCracken/Yle Kuvapalvelu Ulkolinja,Ulkolinja: Brittisotilaat tappajina

Leskinen

Yle Teema klo 22.40 ja klo 23.36, Yle Areena 17.2.

Juice Tapsan Tahdeissa
Katso ohjelma tästä

(1997) Juicen Leskisen konsertti 9.8.1996 Tapsan Tahtien Olkihattujameissa Nokialla. Ohjaus Matti Heinivaho. Esiintyjät: Juice Leskinen, Markku Petander, Pantse Syrjä, Antti Tammilehto, Jukka Mänty-Sorvari, Seija Hurskainen ja Pirkko Uitto. Yle Areena 30 päivää

Kulttuuriruutu: Rokkilyriikkaa
Katso ohjelma tästä

(1987) Rock ihastuttaa ja vihastuttaa, mutta mitä on sen sanoman ja sanojen taustalla? Ovatko rockin sanoitukset runoutta? Toimittaja Juha Snåren haastateltavina Joensuun yliopiston tutkija Stig Söderholm, kirjailija Heikki Turunen, WSOY:n kirjallinen johtaja Vilho Viksten sekä muusikot Juice Leskinen ja Tuomari Nurmio. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Yle Radio Suomessa kuullaan sunnuntaina 23.2. Juice-ilta. Lähes kolmetuntisen suoran erikoislähetyksen toimittavat Tero Liete ja Harri Tuominen.

Juice Leskinen
Kulttuuriruutu: Rokkilyriikkaa. Juice Leskinen Kuva: Yle Kuvapalvelu Juice Leskinen,Kulttuuriruutu: Rocklyriikkaa

PERJANTAI 21.2.

Esports, Assembly Winter, Helsinki 20.-22.2.

Yle Areena ja Yle TV2
Katso ohjelma tästä

Vuodesta 1992 järjestetty Assembly on Suomen suurin videopeli- ja tietokonefestivaali. Kahdesti vuodessa Helsingin Messukeskuksen valtaava Assembly on myös maamme tärkeimpiä esports- eli kilpapelitapahtumia. Yle esittää “assyjen” Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen suorana torstaista lauantaihin Yle Areenassa sekä finaalikoosteen lauantai-iltana TV2:ssa. Kisastudiota isännöi Yle E-urheilun Jaakko Palvaila ja lisäksi pelisisältöä ruutuun tarjoilevat Kioski Gaming sekä Pavlovin Rotat.

Jesse "zehN" Linjala Assembly-tapahtumassa.
Esports, Assembly Winter. Jesse "zehN" Linjala Assembly-tapahtumassa. Kuva: Joel Tainio / SEUL e-urheilu,Assembly (tapahtuma),Counter-Strike: Global Offensive,HAVU Gaming,HAVU

Kino: Genius (12)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä

(USA/Iso-Britannia 2016) Colin Firthin, Jude Lawn ja Nicole Kidmanin tähdittämä elokuva kustannustoimittaja Max Perkinsistä, joka löysi ja nosti 1920-1930-luvuilla maailmanmaineeseen F. Scott Fitzgeraldin, Ernest Hemingwayn ja Thomas Wolfen kaltaisia kirjailijoita - usein ystävyyden tuhonneella kovalla työllä ja kritiikillä. Pääosissa Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Laura Linney, Guy Pearce ja Dominic West. Ohjaus: Michael Grandage. Yle Areena 30 päivää

Colin Firth ja Jude Law mustavalkeassa kuvassa juna-asemalla
Kino: Genius. Colin Firth ja Jude Law mustavalkeassa kuvassa juna-asemalla Kuva: Pinewood Films No. 12 Ltd. / Marc Brenner / Yle Kuvapalvelu Genius

Yle Live: Brit Awards 2020

Yle Teema klo 22.40
Katso ohjelma tästä

Britannian levyteollisuuden suuri palkintojuhla O2-areenalla Lontoossa 18. helmikuuta nähdään aivan tuoreeltaan. Kyseessä on tasavuosi eli 40. gaala. Sen juontaa kahden viime vuoden tapaan Jack Whitehall. Juhlassa jaettavien palkintojen määrä on vähennetty yhdeksään, joten luvassa on entistä enemmän musiikkiesityksiä. Yle Areena 30 päivää

LAUANTAI 22.2.

Teemalauantai: Michael Caine

Yle Teema klo 21.00 alkaen

“My name is Michael Caine.” Teemalauantain tähti Helsingissä ja Lontoossa!

Miljardin dollarin aivot
Katso ohjelma tästä

(Billion Dollar Brain, Britannia 1967) Talvisessa Helsingissä tapahtuva, Len Deightonin vakoiluromaaniin perustuva jännityselokuva, josta tuli Ken Russellin ohjaamana sekopäinen, jopa psykedeelinen seikkailu. Yksityisetsiväksi ryhtynyt ex-agentti Harry Palmer (Michael Caine) toimittaa termospulloa vanhalle ystävälle Helsinkiin ja törmää salajuoneen, jolla kommunismi aiotaan kukistaa supertietokoneen avulla. Muissa rooleissa Karl Malden, Ed Begley, Oskar Homolka, Françoise Dorléac. Ensiesitys Ylessä. Yle Areena 7 päivää

My Generation – Michael Caine

Katso ohjelma tästä

(My Generation, Britannia 2017) Eloisa, persoonallinen ja vauhdikas dokumenttielokuva 1960-luvun Lontoosta ja sukupolvesta, joka hylkäsi vanhat aatteet ja syleili uutta popkulttuuria. Mukana The Beatles, Twiggy, Roger Daltrey, David Bailey, Mary Quant, The Rolling Stones, David Hockney… sekä kertojana ja päähenkilönä karismaattinen Michael Caine. Ohjaus David Batty. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Michael Caine on salainen agentti Harry Palmer elokuvan Miljardin dollarin aivot mainosjulisteessa. Taustalla aivoja muistuttava atomipommin räjähdyspilvi, etualalla rynnäköiviä lumipukuisia sotilaita.
Miljardin dollarin aivot. Michael Caine on salainen agentti Harry Palmer elokuvan Miljardin dollarin aivot mainosjulisteessa. Taustalla aivoja muistuttava atomipommin räjähdyspilvi, etualalla rynnäköiviä lumipukuisia sotilaita. Kuva: MGM Miljardin dollarin aivot,Michael Caine,Teemalauantai,teeman elokuvat

Looper (16)

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä

(USA 2012) Scifi-maustetussa toimintajännärissä tulevaisuuden mafiamiehet lähettävät uhrinsa aikakoneella menneisyyteen, minne he katoavat jälkiä jättämättä. Mutta kerran palkkatappaja saa näin eteensä iäkkään version omasta itsestään. Pääosissa Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt ja Jeff Daniels. Ohjaus: Rian Johnson. Yle Areena 30 päivää

Kaksi miestä istuu kahvilan pöydässä ja juttelee toisilleen
Looper. Kaksi miestä istuu kahvilan pöydässä ja juttelee toisilleen Kuva: Looper, LLC / Alan Markfield / Yle Kuvapalvelu Looper

SUNNUNTAI 23.2.

Radioteatteri esittää: Zodiak - Tarina öljyonnettomuudesta

Yle Radio 1 klo 15.00 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä

Raskaassa lastissa purjehtiva öljytankkeri Zodiak on ajanut myrskyssä karille Hankoniemen edustalla. Olosuhteet ovat kurjat, ja tuuli painaa vuotavaa öljyä jään alle. Joukko aktivisteja lähtee kumiveneillä estämään uhkaavaa ekokatastrofia. Operaatiosta tulee murhenäytelmä, ja tapahtumien kulku joudutaan purkamaan poliisikuulusteluissa. Juha Mustanojan kirjoittama ja ohjaama kuunnelma käsittelee paitsi ekokatastrofin mahdollisuutta ja median asennetta onnettomuuteen, myös luonnontutkijan valintoja ja ristiriitoja. Kirjoittanut ja ohjannut: Juha Mustanoja. Sävellys ja sovitus: Miika Snåre. Äänisuunnittelu: Micke Nyström. Rooleissa: Sanna Hietala, Seppo Honkonen, Mikko Pörhölä ja Nora Raikamo. Uusinta vuodelta 2012.

Kiehtova Arvo Pärt

Yle Teema klo 15.05
Katso ohjelma tästä

(Hollanti, 2018) Virolaisen Arvo Pärtin harmoninen, hengellinen ja minimalistinen tyyli vetoaa moniin. Tässä dokumentissa Pärt työskentelee hollantilaisen Cello Octet Amsterdamin kanssa. Pärtin maailma leviää laajalle: häntä luonnehtivat mm. kapellimestarit Tõnu Kaljuste ja Daniel Reuss, viulisti Candida Thompson, koreografi Jiri Kylian, elokuvaohjaaja Alain Gomis ja elektronisen musiikin säveltäjä Kara-Lis Coverdale Kanadasta. Yle Areena 90 päivää

Arvo Pärt kuuntelee soittajia
Kiehtova Arvo Pärt. Arvo Pärt kuuntelee soittajia Kuva: Yle Kuvapalvelu musiikkiohjelmat,Kiehtova Arvo Pärt

Juice-ilta

Yle Radio Suomi klo 17.15 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä

Juice Leskinen, suomalaisten rakastama ja arvostama lauluntekijä ja taiteilija täyttäisi 19. helmikuuta 70 vuotta. Juice on ollut poissa keskuudestamme jo vuodesta 2006, mutta hänen laulunsa elävät - ja samoin suomalaisten hänestä kertovat tarinat ja muistot. Juicea muistellaan ja kuunnellaan Radio Suomessa sunnuntaina 23.2. kello 17.15 alkavassa liki kolmetuntisessa suorassa erikoislähetyksessä. Illan toimittavat Tero Liete ja Harri Tuominen, joka 30 vuotta sitten teki Juicesta laajan haastattelusarjan paikallisradioille. Muistoja ja laulutoiveita voi jo lähettää ohjelmaan sähköpostilla osoitteeseen radio.suomi@yle.fi.

Torstaina 20.2. nähdään Yle Teemalla myös arkistotaltiointi Juicen keikalta Tapsan Tahdeista vuodelta 1996.

Assholes: A Theory

Yle Fem klo 22.52 ja Yle Areena 17.2.
Katso ohjelma tästä

Huonoa käytöstähän on nähty maailman sivu, mutta nykyään se pomppaa silmille erityisesti sosiaalisen median ja autoritäärien poliittisen keskustelun piirissä. Aaron Jamesin menestyskirjaan perustuva viihdyttävä dokumentti selvittää, mistä paskiaisia sikiää ja minkälaisessa ympäristössä he kukoistavat. Ohjaaja: John Walker, Kanada 2019. Yle Areena 90 päivää

Lue myös - yle.fi:stä poimittua