Hyppää pääsisältöön

Ylen Paratiisi-sarjasta huippusuosittu – rikosdraama painii jo miljoonaluokassa

Uuden Espanjaan sijoittuvan rikosdraaman päärooleissa näyttelevät Riitta Havukainen ja Fran Perea.
Paratiisin päärooleja näyttelevät Fran Perea ja Riitta Havukainen. Uuden Espanjaan sijoittuvan rikosdraaman päärooleissa näyttelevät Riitta Havukainen ja Fran Perea. Kuva: Ana Belen Fernandez Yle TV1,Riitta Havukainen,Fran Perea,paratiisi

Kahdeksanosainen sarja on kerännyt viikossa lähes kaksi miljoonaa käynnistystä Yle Areenassa. Avausjakso keräsi ensimmäisenä viikkona televisiossa ja suoratoistona lähes 900 000 katsojaa.

Paratiisi kertoo Oulun poliisissa työskentelevästä rikostutkija Hilkka Mäntymäestä (Riitta Havukainen), joka lähtee Espanjan Fuengirolaan selvittämään kadonneen suomalaisperheen tapausta.

Avausjakson keskikatsojamäärä oli ensimmäisellä viikolla televisiossa ja suoratoistona 865 000. Lisäksi luvut Areenassa osoittavat, että harvinaisen suuri joukko on katsonut uuden kotimaisen draamasarjan kokonaisuudessaan sen ensimmäisen viikon aikana.

Paratiisin Oulun harmaan pilvisen ja Fuengirolan aurinkoisen taivaan alla sukkuloiva tarina ja sen henkilöt on otettu lämmöllä vastaan. Kahden kulttuurin erot ja yhtäläisyydet ovat sytyttäneet katsojat ja innostaneet heidät myös poikkeuksellisen runsaaseen suoraan palautteeseen. Sarjan mainio avaus on riemastuttanut koko tekijätiimiä”, iloitsee Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela.

Erityisen kiittävää katsojapalautetta Paratiisi on saanut näyttelijäsuorituksista, Espanjan ja Suomen yhdistämisestä ja Alzheimerin taudin käsittelystä. Sarjan sanotaan koukuttavan katsojansa tarinan alusta loppuun saakka.

Paratiisi vetää hienosti puoleensa erilaisia katsojia. Sarjan ensimmäinen osa keräsi Yle TV1:ssä komeat luvut ja sitä ahmitaan myös Areenasta. Yleisössä on tasaisesti sekä miehiä että naisia, ja sarja on nousemassa hitiksi myös nuoremmissa ikäryhmissä”, kommentoi Yle TV:n ja Areenan julkaisupäällikkö Petri Jauhiainen.

Paratiisi nähdään TV1:ssä sunnuntaisin klo 21.05. Sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa, ja se julkaistaan vuoden 2020 aikana myös kaikissa muissa Pohjoismaissa.

Katsojalukujen lähteet TV-mittaritutkimus/Finnpanel Oy ja Ylen Datapilvi.