Hyppää pääsisältöön

Ronja Salmi tuo 3. kaudella esiin omia kokemuksiaan - "Toivon avoimuuteni helpottavan jonkun toisen oloa"

Ronja Salmi katsoo kameraan hieman hymyillen. Musta paita päällä, myös tausta on lähes musta.
Mitä mietit, Ronja Salmi? Yle TV2:lla ja Areenassa. Ronja Salmi katsoo kameraan hieman hymyillen. Musta paita päällä, myös tausta on lähes musta. Kuva: Yle / Atte Mäläskä Ronja Salmi,Mitä mietit, Ronja Salmi?

Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelman kolmannella kaudella käännetään katseet muun muassa kannabikseen, kuukautisiin, ADHD:hen, pettämiseen ja astrologiaan. Nuorille aikuisille suunnattu asiaohjelma puhuttelee katsojia ennakkoluulottomalla asenteellaan käsitellä kipeitäkin aiheita.

Uudella kaudella Ronja Salmi kohtaa lämpimällä otteella ja ammattimaisella herkkyydellä rohkeita ihmisiä, jotka ovat valmiita kertomaan oman tarinansa. Luvassa on tunteikkaita hetkiä ja aitoja kohtaamisia myös eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa.

Ronja tuo avoimesti esiin myös omia kokemuksiaan ja haastaa paitsi itsensä, mutta myös meidät kaikki tabujen rikkomisessa: esimerkiksi ensimmäisessä jaksossa tavataan kannabiksen kotikasvattajia. Ronja pohtii myös suhdetta syömiseen ja omaan kehoonsa syömishäiriöitä käsittelevässä jaksossa. Sukupuoleen liittyvät käsitteet ovat muuttumassa ja keskittymishäiriöt vaivaavat yhä useampia. Miksi abortista puhutaan niin vähän? Entä miksi mediakriittiset nuoret ovat kiinnostuneita astrologiasta ja taivaankappaleiden liikkeistä? Muun muassa näihin aiheisiin pureudutaan Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelman uudella kaudella.

Kaksi Ronja Salmea istuu lattialla selät vastakkain yläosanaan urheilurintaliivit. Toisella on vatsa vedetty sisään, toinen istuu rennosti.
Ronja pohtii kauden aikana myös omaa suhdettaan kehoonsa. Kaksi Ronja Salmea istuu lattialla selät vastakkain yläosanaan urheilurintaliivit. Toisella on vatsa vedetty sisään, toinen istuu rennosti. Kuva: Atte Mäläskä / Yellow Film TV Oy Ronja Salmi,ruumiinkuva,syömishäiriöt,Mitä mietit, Ronja Salmi?

– Tällä kaudella olen halunnut myös jakaa omia kokemuksiani liittyen esimerkiksi syömishäiriöihin ja paniikkikohtauksiin. Toivon avoimuuteni helpottavan jonkun toisen oloa. Kukaan ei ole yksin, vaan meitä on muitakin jotka pohtivat samoja asioita, Ronja Salmi kertoo.

Kolmannella kaudella on tehty täysin uudella tavalla yhteistyötä sarjan seuraajien kanssa.

– Olen hyödyntänyt someyhteisön voimaa aiheiden valinnassa sekä ohjelmassa esiintyvien henkilöiden löytämisessä. Sarjan tavoitteena on tuoda ilmi asioita ja ilmiöitä, joiden kanssa moni tuntee olevan yksin. Olen otettu siitä luottamuksesta, jota ohjelmassa esiintyvät ihmiset ovat minua ja ohjelmaa kohtaan kokeneet ja uskaltaneet jakaa kokemuksensa. Uskon vertaistuen voimaan ja ohjelmassa se todentuu hienosti, Salmi jatkaa.

Kukaan ei ole yksin, vaan meitä on muitakin jotka pohtivat samoja asioita.― Ronja Salmi

Tuttuun tapaan ohjelman kokonaisuuteen linkittyy TV-ohjelman lisäksi somesisältö, jota voi seurata Ronjan Instagram-tilillä @ronja.salmi sekä suosittu podcast-sarja Mitä vielä, Ronja Salmi?, jonka uudet jaksot ilmestyvät myös tiistaisin 17.3. alkaen.

Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelman kolmas tuotantokausi Yle TV2:lla tiistaisin 17.3. alkaen. Kaikki jaksot jo Yle Areenassa. Myös kaudet 1-2 Areenassa.

Ronjan Instagram
podcast Mitä vielä, Ronja Salmi?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua