Hyppää pääsisältöön

Ampumahiihto jatkaa Ylen kanavilla ainakin vuoteen 2026 asti

Kuvassa ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen on iso syy sille, että lajista on kasvanut hieno ilmiö. Kuvassa ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen. Kuva: AFP / Lehtikuva Yle Puhe,Kaisa Mäkäräinen,ampumahiihto

Yle välittää ampumahiihdon maailmancupeja ja MM-kisoja ainakin vuoteen 2026 saakka Euroopan yleisradioliitto EBUn solmiman neljän vuoden jatkosopimuksen ansiosta. Sopimus sisältää lisäksi option neljän vuoden jatkosta aina vuoteen 2030 asti.

Talviurheilua rakastavat suomalaiset saavat nauttia suosikkilajinsa kisatunnelmista ainakin vuoteen 2026 saakka, sillä Euroopan yleisradioliitto EBU on solminut esitysoikeussopimuksen kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBUn kanssa. Sopimuksella eurooppalaiset yleisradioyhtiöt saavat oikeudet esittää ampumahiihdon maailmancup-kaudet 2022–2026. Lisäksi sopimus sisältää neljän vuoden jatko-option. Sopimukseen sisältyvät myös ampumahiihdon MM-kisat, jotka käydään vuosina 2023, 2024 ja 2025.

Nykyinen sopimus on voimassa kevääseen 2022 asti. Talvilajeista hiihdon lisäksi erityisesti naisten ampumahiihto on viime vuosina ollut suosituimpien urheilusisältöjen joukossa Ylen kanavilla.

“Jatkosopimus ampumahiihdosta varmistaa kivijalan Ylen vankkaan talviurheilutarjontaan pitkälle tulevaisuuteen. Ampumahiihto on noussut Suomessa viime vuosina viiden kiinnostavimman urheilulajin joukkoon, ja Kaisa Mäkäräisen menestyksen lisäksi taustalla on lajin ja tv-tuotteen vakuuttava kehittäminen”, kommentoi Ylen urheilupäällikkö Joose Palonen.

”Pitkä jatkosopimus oli sekä kansainvälisen ampumahiihtoliiton että yleisradioyhtiöiden yhteinen tahtotila. Upean lajin laaja näkyvyys on näin taattu pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo EBUn talviurheilusta vastaava päällikkö Robert Portman.

Jokaisena sopimukseen kuuluvana kautena kisataan vähintään 58 IBUn maailmancup-kilpailua. Niiden lisäksi MM-kisoissa nähdään 13 kilpailua. Lähetysmäärissä puhutaan noin 150 ohjelmatunnista.

“Suomalaiset ovat päässeet viime vuosien aikana ampumahiihdon makuun ja televisioitujen kisojen ansiosta lajista on kasvanut kymmenessä vuodessa hieno ilmiö. Hienoa, että lähetykset pysyvät Ylellä jatkossakin ja innostavat lajin pariin jatkuvasti uusia katsojia ja harrastajia”, iloitsee ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.

Yle tiedotti helmikuun alussa, että myös olympialaiset ja Itävallassa järjestettävät hiihtolajien maailmancupit tullaan näkemään Ylen kanavilla ainakin vuoteen 2024 asti.