Hyppää pääsisältöön

Hei rakas -jättihitillään hurmaava Behm esiintyy UMK:ssa – jo toistamiseen

Ruskeahiuksinen laulaja Behm siesoo sivuttain pilvisen merimaiseman edessä ja katsoo suoraan kameraann sivulleen. Kuvan sävy on punertava.
Ruskeahiuksinen laulaja Behm siesoo sivuttain pilvisen merimaiseman edessä ja katsoo suoraan kameraann sivulleen. Kuvan sävy on punertava. Kuva: Pietari Purovaara / Warner Music Finland Behm,musiikki

Talven isoimmasta kotimaisesta hitistä vastaava Behm esiintyy ensimmäistä kertaa sooloartistina suorassa UMK-finaalissa. Artisti on nimetty myös YleX Läpimurto -listauksen lupaavimmaksi uudeksi nimeksi vuodelle 2020.

Nimi “Behm” ei vielä sano suurelle osalle suomalaisista paljoa, mutta hänen debyyttisinkkunsa Hei rakas on ollut tänä talvena kaikkien huulilla.

Syyskuussa julkaistu Hei rakas palkittiin tammikuun radiobiisinä sen tavoitettua eniten kuulijoita suomalaisilla radiokanavilla. Lisäksi se on striimannut tuplaplatinaa ja viihtynyt lähes koko alkuvuoden Suomen virallisen radiolistan kärjessä.

Maaliskuun 7. päivänä Behm nousee lavalle suorassa UMK-finaalissa. Edessä on lupaavan artistin ensimmäinen sooloesiintyminen televisiossa.

– Ihanaa, että Hei rakas saa arvoisensa ensiesiintymisen, Behm sanoo.

“En ole varma, kumpi oli jännittävämpää – silloin vai nyt”

Vaikka maaliskuussa lavalla nähdään ensimmäistä kertaa televisiossa esiintyvä sooloartisti Behm, kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun hän on mukana UMK:ssa.

Vuonna 2017 Behm oli toinen puolisko Behm & Ellis -nimisessä duossa, joka pääsi esiintymään UMK:n preshow’hun.

– Ympyrä sulkeutuu. Tässä on paljon yhteistä, koska se oli myös meidän duon ensimmäinen biisi, jolla menimme esiintymään UMK:hon, Behm kertoo.

Kolme vuotta sitten artistin ura otti vasta ensiaskeleitaan, mutta kaikki alkoi siitä, kun Behm osallistui vuonna 2016 uusille, nuorille musiikintekijöille suunnatulle biisileirille. Siellä aiemmin samana vuonna kitaransoiton aloittanut Behm tutustui Ella-Noora Kouhiaan, jonka kanssa hän kirjoitti ensimmäisen kappaleensa. Sen Behm & Ellis -kaksikko päätyi esittämään myös UMK:ssa.

– En ole ihan varma, kumpi oli jännittävämpää, se silloin vai tämä nyt!

Behm muistelee ensimmäistä UMK-kokemustaan ja samalla myös ensimmäistä julkista esiintymistään lämmöllä. Hän uskoo, että välissä kuluneet kolme vuotta ovat tehneet hänelle hyvää esiintyjänä.

– On kiva fiilis mennä uudestaan vähän kehittyneempänä tekijänä ja artistina.

Behmistä povataan tämän vuoden isointa läpimurtoa

Ensimmäisen UMK-esiintymisen jälkeen Behmin kuulasta ja herkkää ääntä on kuultu myös Pikku G:n paluusinkun Solmussa kertosäkeessä sekä laulajan tuottaja Sakke Aallon artistiprojekti Keko Salatan kappaleissa Vanha ja Tavallinen.

Vaikka Behm on julkaissut vasta yhden oman sinkun, ovat odotukset niin korkeat, että YleX:n musiikkitiimi valitsi hänet YleX Läpimurto -listauksen voittajaksi. YleX pitää siis Behmiä vuoden 2020 lupaavimpana kotimaisena tulokkaana.

YleX Läpimurto -voittaja Behm tummaa taustaa vasten
Behm kruunattiin alkuvuodesta YleX Läpimurto -voittajaksi. YleX Läpimurto -voittaja Behm tummaa taustaa vasten Kuva: Nelli Kenttä / Yle YleX,Uuden musiikin X,Behm,suomalainen musiikki,popmusiikki,musiikki,muusikot

Mitä Behm itse ajattelee hänen harteilleen asetetusta musiikkilupauksen viitasta?

– Olen tosi otettu, hän sanoo.

Samalla positiivinen huomio saa myös miettimään, minkälaisia odotuksia yleisöllä hänen varalleen on. Behm ei kuitenkaan anna ulkoa tulevien paineiden tai annettujen tittelien hallita itseään.

– Koen, että sille varmasti on syynsä, että on tituleerattu ja miksi on tämä biisi haluttu UMK:hon. Olen luottavaisin mielin.

UMK20: Finaali suorana lähetyksenä la 7.3. klo 21.00 Yle TV1:llä ja Areenassa sekä Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.

Näin seuraat Uuden Musiikin Kilpailua 2020

Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 7.3.2020 suorassa UMK-lähetyksessä. UMK-finaalissa kilpailevat Catharina Zühlke, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa ja Tika.

Finaali järjestetään Tampereen Mediapoliksessa ja se näytetään suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M-radiokanavilta klo 21 alkaen.

TV-lähetyksen juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen. Green Room -haastatteluista vastaavat YleX Aamun juontajat Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio. Ruotsinkielisestä selostuksesta tuttuun tapaan vastaavat Johan Lindroos ja Eva Frantz.

UMK20-suosikkibiisisi äänestys tapahtuu lähetyksen aikana heti finaalistien esitysten jälkeen. Voit äänestää la 7.3. maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Puhelinäänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi. Äänestyksen lisäksi myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.

Keskustele lähetyksen aikana UMK-chatissa. Chatin keskustelua ylläpitää Yle Kioskin Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa. Lataa Yle.fi -sovellus ja keskustele klo 20.50 alkaen koko lähetyksen ajan.

Ruotsin euroviisuedustaja selviää samana lauantaina 7.3.2020 ja sitä voi seurata suorana Yle Areenasta klo 21 tai viivästettynä lähetyksenä Yle TV1:llä klo 22.50 alkaen. Lähetyksen juontaa suomeksi Christian Bertell.