Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Historia pääkuva

Historian pistari: Testaa, tunnetko itsenäisen Suomen historiaa!

Suomen lippu nostetaan salkoon Senaatintalon katolle. Siniristilippu julistettiin Suomen lipuksi 29.5.1918.
Suomen lippu nostetaan salkoon Senaatintalon katolle. Siniristilippu julistettiin Suomen lipuksi 29.5.1918. Suomen lippu nostetaan salkoon Senaatintalon katolle. Siniristilippu julistettiin Suomen lipuksi 29.5.1918. Kuva: Timiriasew Ivan/Helsingin kaupunginmuseo Abitreenit,historia

Millainen oli 1800-luvun ja 1900-luvun alun Suomi? Mitä haasteita oli sodanjälkeisellä Suomella ja millaista oli Suomen kylmän sodan aikainen politiikka? Testaa osaamisesi lukion historian kolmoskurssin aiheista!

Pistarin on tehnyt Viikin normaalikoulun historian opettaja Nina Penttinen.

Juttua muokattu 8.9.2020: Ingressiin lisätty tieto syksyn lähetyksestä.

Kommentit
  • 2021 syksy: historia

    Historian yo-koe ja YTL:n hyvän vastauksen piirteet.

    Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

  • 2021 kevät: historia

    Historian yo-koe ja YTL:n hyvän vastauksen piirteet.

    Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.