Hyppää pääsisältöön

Teknologiavisio antaa suuntaa Ylen teknologiakehitykselle

Infografiikka joka esittelee Ylen teknologiavisiota
Infografiikka joka esittelee Ylen teknologiavisiota Kuva: Yle teknologia,Näky

Teknologiavision tarkoituksena on antaa suunta Ylen teknologiakehitykselle. Teknologiavisio kiihdyttää vauhtia kehityksessä ja tulevan ymmärtämisessä. Vision lähtökohtana on ymmärrys Ylen toimintaympäristössä tapahtuvista muutoksista, joita Ylellä on tutkittu.

Teknologiavisio pyrkii erityisesti tarkastelemaan asioita, joiden merkitys Ylelle tulee konkretisoitumaan seuraavan 3-5 vuoden päästä. Visiotyössä huomioidaan myös noin 5-10 vuoden päästä tulevaisuudessa konkretisoituvat asiat.

Koska kuitenkin kyseessä on visio, jota jatkuvasti päivitetään niin myös tarkasteluvälin aikaikkuna elää ja joustaa. Teknologiavisiota ei siis tule itsearvoisesti lokeroida käsittelemään mitään tiettyä tulevaisuuden ajanjaksoa vaan ennemmin se auttaa ymmärtämään ja konkretisoimaan teknologian mahdollisuuksia.

Ylen tavoitteena on luoda teknologiavisiosta jatkuva instrumentti oikean suunnan näyttämiseen, jotta osaamme reagoida muutoksiin. Visio auttaa Yleä priorisoimaan tekemistä, ymmärtämään mihin teknologiaan panostetaan, sekä kertomaan miten tulevat teknologia-muutokset vaikuttavat alan osaamisprofiileihin.

Teknologiavisiolla tavoitellaan lähtökohtaisesti avoimuutta ja näkyvyyttä sekä sitä, että jokaisella yleläisellä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan paitsi visiotyöhön, niin myös aidosti kehityskohteisiin ja kokeiluihin sekä osaamisensa kehittämiseen.

Olemme tehneet linjauksia eri teknologia-alueille joiden avulla priorisoimme tekemisiämme, rajaamme ja luomme fokusta tai luovumme asioista oikea-aikaisesti.

Teknologialinjaukset on jaettu neljään kategoriaan: Mihin Yle panostaa, mitä kokeilee, mitä seuraa ja mistä luopuu.

Keskustelu sulkeutuu 22.4.2020.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

    Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

    Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

  • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

    Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

    Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.

tech.yle.fi