Hyppää pääsisältöön

Teknologiavisio antaa suuntaa Ylen teknologiakehitykselle

Infografiikka joka esittelee Ylen teknologiavisiota
Infografiikka joka esittelee Ylen teknologiavisiota Kuva: Yle teknologia,Näky

Teknologiavision tarkoituksena on antaa suunta Ylen teknologiakehitykselle.
Vision lähtökohtana on ymmärrys Ylen toimintaympäristössä tapahtuvista muutoksista.

Teknologiavisio pyrkii erityisesti tarkastelemaan asioita, joiden merkitys Ylelle tulee konkretisoitumaan seuraavan 3-5 vuoden päästä. Visiotyössä huomioidaan myös noin 5-10 vuoden päästä tulevaisuudessa konkretisoituvat asiat.

Koska kuitenkin kyseessä on visio, jota jatkuvasti päivitetään niin myös tarkasteluvälin aikaikkuna elää ja joustaa. Teknologiavisiota ei siis tule itsearvoisesti lokeroida käsittelemään mitään tiettyä tulevaisuuden ajanjaksoa vaan ennemmin se auttaa ymmärtämään ja konkretisoimaan teknologian mahdollisuuksia.

Ylen tavoitteena on luoda teknologiavisiosta jatkuva instrumentti oikean suunnan näyttämiseen, jotta osaamme reagoida muutoksiin. Visio auttaa Yleä priorisoimaan tekemistä, ymmärtämään mihin teknologiaan panostetaan, sekä kertomaan miten tulevat teknologia-muutokset vaikuttavat alan osaamisprofiileihin.

Teknologiavisiolla tavoitellaan lähtökohtaisesti avoimuutta ja näkyvyyttä sekä sitä, että jokaisella yleläisellä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan paitsi visiotyöhön, niin myös aidosti kehityskohteisiin ja kokeiluihin sekä osaamisensa kehittämiseen.

Olemme tehneet linjauksia eri teknologia-alueille joiden avulla priorisoimme tekemisiämme, rajaamme ja luomme fokusta tai luovumme asioista oikea-aikaisesti.

Teknologialinjaukset on jaettu neljään kategoriaan: Mihin Yle panostaa, mitä kokeilee, mitä seuraa ja mistä luopuu.

 • Kansannousuista koronakevääseen – mobiilijournalismi voimaantuu kriiseistä

  Mobiilijournalistin jalanjäljillä

  Mobiilijournalismi, tuttavallisemmin mojo voi epävakaassa maailmantilanteessa paremmin kuin koskaan. Kuinka tähän on tultu? Tilannetta valoittaa yksi mobiilijournalismin pioneereista Suomessa. Artikkelin kirjoittaja, tekninen toimittaja Jarno Tahvanainen kertoo mojon vaiheista Suomessa.

 • Ylen Teknologian etiikan ilmiökartta on julkaistu

  Vastuu tulevista sukupolvista

  Teknologia ja kehitys -yksikössä julkaistiin vastuullisuustyöhön liittyvä teknologian etiikan ilmiökartta. Ilmiökartan jakautuu kolmeen selkeään osa-alueeseen, jotka ovat edellekävijyys, läpinäkyvyys sekä vastuu tulevista sukupolvista.

 • Lyhennelmä teknologiavisiosta on luettavissa venäjäksi

  Teknologiavisio venäjäksi

  Технологическое видение Yle 2020 – подготовка к предоставлению уникального индивидуального опыта каждому клиенту и работнику компании. Teknologiavision lyhennelmä on luettavissa myös venäjäksi.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Teknologiavisio

 • Teknologiajohtaja Janne Yli-Äyhö: Teknologiavisio vie Yleä kohti tulevaisuutta

  Tervetuloa kurkistamaan Ylen teknologiaympäristöön.

  Visio auttaa ymmärtämään ja konkretisoimaan teknologian mahdollisuuksia sekä sitä, miten tulevat teknologiamuutokset vaikuttavat media-alaan. Täällä kerromme Ylen tavoista toimia nopeasti kehittyvässä teknologiaympäristössä. Voit myös tutustua tekniikan parissa työskenteleviin yleläisiin. Tervetuloa mukaan!

 • Teknologiavisio antaa suuntaa Ylen teknologiakehitykselle

  Vision lähtökohtana on ymmärrys Ylen toimintaympäristöstä.

  Teknologiavision lähtökohtana on ymmärrys Ylen toimintaympäristöstä. Visio auttaa Yleä priorisoimaan tekemistä sekä ymmärtämään mihin teknologiaan lähitulevaisuudessa panostetaan.

 • Teknologian vastuullisuus, onko sitä? - Tervetuloa Ylen Kånehuone-podcastiin!

  Teknologiavisiotiimi esittää.

  Nosta konepelti ylös ja sukella mukaan Ylen Teknologia- ja kehitysyksikön toimintaan. Kånehuone -podcastissä tavataan mielenkiintoisia ja ajankohtaisia vieraita niin Ylestä kuin talon ulkopuolelta. Yhdessä vieraiden kanssa pohditaan teknologian tulevaisuuden haasteita myös hieman erikoisemmista näkökulmista katsottuna.