Hyppää pääsisältöön

Outlanderin odotettu uusi kausi sekä uudet ruotsalaiset rikos- ja draamakomediasarjat! – Viikolla 9 alkaa myös naisten maaliskuu!

Nainen katsoo miestä, joka profiilikuvassa.
Outlanderin uudet jaksot alkavat vihdoin! Nainen katsoo miestä, joka profiilikuvassa. Kuva: Starz/Yle Outlander – Matkantekijä

Viikolla yhdeksän palkitaan Outlander-fanien pitkä odotus, kun suosikkisarjan viides tuotantokausi alkaa! Luvassa myös ruotsalainen draamakomedia Deitti, rikosdraamasarja Heder, SuomiLOVE:n päätöskonsertti ja Anna Erikssonin kokeellinen esikoisohjaus M.

Outlander – Matkantekijä, Diana Gabaldonin luoma kiehtova saaga aikamatkaavan Claire Fraserin ja hänen skottilais-amerikkalaisen perheensä vaiheista, jatkuu jo viidennelle kaudelleen. Onni hymyilee monella tavalla, mutta vaikeudet ja historian tosiasiat vaanivat nurkan takana niin Clairea, Jamieta kuin vanhempansa vihdoin löytänyttä Briannaa.

Ruotsalaissarjojen ystäville on tiedossa kaksikin herkkupalaa: tiistaina alkava, Ennen kuolemaa -sarjasta tutun Maria Sundbom Löreliuksen tähdittämä draamakomedia Deitti sekä sunnuntaina alkava rikosdraama Heder, joka sijoittuu väkivallan ja seksuaalirikoksen uhriksi joutuneita naisia puolustavaan lakitoimistoon.

Lauantaina päästään juhlistamaan SuomiLOVE:n suoraa päätöskonserttia, jossa esiintyvät muun muassa Kaija Koo, Reino Nordin, Ellinoora, Kasmir, Anssi Kela, Krista Siegfrids, Robin Packalen ja Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Teemalauantaissa otetaan varaslähtö naisten maaliskuuhun, joka tarkoittaa sitä, että kaikki Teeman ja Femin maaliskuun elokuvat ja dokumentit ovat naisten ohjaamia. Illan aikana nähdään muun muassa Anna Erikssonin hurjan, kokeellisen M-elokuvan ensiesitys, jonka alkusanat lausuu Eriksson itse. Sunnuntaina Areenaan tulee liuta naisten ohjaamia elokuvia, yhtenä paljon huomiota herättänyt Tottumiskysymys.

Penkkiurheilijoille on taas tarjolla viikonlopun täydeltä Urheilustudiota ja Lahden maailmancupkisat maastohiihdossa, yhdistetyssä ja mäkihypyssä.

Katso viikon kaikki tv- ja radio-ohjelmatärpit alta!

MAANANTAI 24.2.

Historia: Teen ja kahvin tie Eurooppaan

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma tästä
(Tea, Coffee & Chocolate - History in a Cup, Ranska 2019) Tee, kahvi ja kaakao ovat nykyisin jokaisen aamiaispöydän suosikkeja, mutta asia ei aina ole ollut näin. Dokumentti palaa 300 vuoden taakse aikaan, jolloin näitä kolmea kasvia alettiin viljellä eteläisellä pallonpuoliskolla Euroopan tarpeisiin. Tarina teestä, kahvista ja kaakaosta on myös tarina orjuudesta, teollistumisesta ja globalisaatiosta. Yle Areena 31.10.2021 saakka

Lue lisää täältä!

Tee, kahvi ja kaakao ovat nykyisin jokaisen aamiaispöydän suosikkeja.
Historia: Teen ja kahvin tie Eurooppaan. Tee, kahvi ja kaakao ovat nykyisin jokaisen aamiaispöydän suosikkeja. Yle TV1,Historia: Teen ja kahvin tie Eurooppaan

Rakkauslaulu Bobby Longille (S)

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(A Love Song for Bobby Long, USA 2004) Scarlett Johansson ja John Travolta esittävät pääosia elokuvassa, jossa nuori nainen palaa New Orleansiin edesmenneen äitinsä perintötaloon ja löytää sieltä oudon kaksikon: pulloon kolahtaneen entisen professorin ja hänen muistelmiaan laativan suojatin. Pääosissa Scarlett Johansson, John Travolta, Gabriel Macht ja Deborah Kara Unger. Ohjaus: Shainee Gabel. Uusinta. Yle Areena 45 päivää

John Travolta katsoo eteenpäin, takana ilmeisesti bussissa istuu alaspäin katsova Scarlett Johansson.
Rakkauslaulu Bobby Longille. John Travolta katsoo eteenpäin, takana ilmeisesti bussissa istuu alaspäin katsova Scarlett Johansson. Kuva: Lions Gate Films / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Rakkauslaulu Bobby Longille

TIISTAI 25.2.

Stefan Löfven, hitsaajasta vallan huipulle (12)

Yle Fem klo 18.30
Katso ohjelma tästä
(Svetsaren i Rosenbad) Ruotsin pääministeri Stefan Löfven varttui lastenkodissa ja kasvattilapsena, mutta eteni ammattiliiton puheenjohtajuuden kautta aina pääministeriksi asti. Dokumentissa seurataan hänen tietään haastattelemalla sukulaisia, ystäviä, politiikan asiantuntijoita ja entisiä työtovereita. Ohjaaja: Karin Swärd, Ruotsi 2019. Yle Areena puoli vuotta

Mielenosoittajia vanhassa kuvassa
Stefan Löfven, hitsarista vallan huipulle. Mielenosoittajia vanhassa kuvassa Kuva: Lasse Sward dokumenttiohjelmat,Stefan Löfven, hitsarista huipulle

Theroux ja seksikauppaa kotona

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(Louis Theroux: Selling Sex From Home, Britannia 2019) Seksin myynti on Britanniassa laillista, kunhan siihen ei liity pakottamista tai hyväksikäyttöä. Palkittu dokumentaristi Louis Theroux tapaa naisia, jotka ansaitsevat elantonsa myymällä seksiä kotoa käsin sosiaalisen median ja internetin avulla. Nykyaikainen teknologia mahdollistaa asiakkaiden buukkauksen sekä heidän tietojensa tarkistamisen tehden työstä monen mielestä turvallista ja helposti lähestyttävää. Mutta saako seksillä tehdä rahaa ja millaisia tunteita se herättää myyjissä sekä asiakkaissa? Yle Areena 90 päivää

Historia: Pariisi vuonna 1900

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(Paris 1900 - The City Of Light, Ranska 2018) Vuonna 1900 Pariisi oli maailman edistyksellisin kaupunki ja Pariisin maailmannäyttely oli menestys. Uusi innovaatio, elokuva, tallensi jälkipolville loiston vuodet, jotka tunnetaan nimellä "La Belle Epoque". Euforian takana oli kuitenkin myös toinen todellisuus. Kuinka Eurooppa ajautui suursotaan vain 14 vuotta myöhemmin? Yle Areena 90 päivää

Pariisilaista katukuvaa Seinen varrelta
Historia: Pariisi vuonna 1900. Pariisilaista katukuvaa Seinen varrelta Kuva: Yle Kuvapalvelu Historiaohjelmat (Tv),Historia: Pariisi vuonna 1900

Deitti 1/8 – uusi sarja!

Yle TV2 klo 22.00, Yle Fem lauantaina 29.2. klo 18.30, Yle Areena 24.2.
Katso ohjelma tästä
Lämminhenkinen ruotsalainen draamakomedia eronneesta nelikymppisestä Ellasta, jolla on kolme lasta kahden eri miehen kanssa. Perhe-elämä ja oman pitopalveluyrityksen hoitaminen tekevät hänen elämästään hektisen ja kaoottisen. Uuden miehen tapaaminen on vaikeaa ajan puutteen takia, mutta kaksi vuotta eron jälkeen hänestä tuntuu kuin jokin puuttuu. Kun Ellan paras ystävä luo hänelle profiilin deittipalvelussa, alkaa sarja odottamattomia tapaamisia, joihin liittyy intohimoa, rakkautta ja pettymyksiä. Sarjan on luonut Sara Kadefors ja se perustuu löyhästi Johanna Vuoksenmaan sarjaan Klikkaa mua.

Tre väninnor i serien Dejta som ler mot varandra och kameran.
Deitti. Tre väninnor i serien Dejta som ler mot varandra och kameran. Kuva: SVT Yle Fem,Yle TV2,Maria Sundbom,Klara Zimmergren

KESKIVIIKKO 26.2.

Prisma: Kuolluttamerta pelastamassa

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma tästä
(Saving The Dead Sea, Yhdysvallat 2019) Kuollutmeri suolan peittämine rantoineen on ainoa laatuaan maailmassa. Se ei kuitenkaan voi hyvin - sen pinta laskee jatkuvasti ja rannat sortuvat pala palalta. Tutkijoilla on edessään uhkarohkea mutta välttämätön tehtävä: Kuollutmeri on yhdistettävä Punaiseenmereen. Yle Areena 30.0.2021 saakka

Lue lisää täältä!

Kuollutmeri suolan peittämine rantoineen on ainoa laatuaan maailmassa.
Prisma: Kuolluttamerta pelastamassa. Kuollutmeri suolan peittämine rantoineen on ainoa laatuaan maailmassa. Yle TV1,Prisma: Kuolluttamerta pelastamassa

Akuutti: Erityisherkkyyden rajumpi puoli

Yle TV1 klo 20.00
Katso ohjelma tästä
Sosiaalista Katariina Männikköä on vaikea uskoa erityisherkäksi. Hän itsekin tajusi asian vasta muutama vuosi sitten. Vaikka Katariina nauttii muiden seurasta, se myös kuormittaa häntä nopeasti. Nykyisin Katariina ymmärtää, kuinka tärkeää hänelle on lepo ja palautuminen. Erityisherkistä 30 prosenttia on luonteeltaan ekstroverttejä ja jopa kokemushakuisia. Näiden ihmisten on haastavaa tulla toimeen ominaisuutensa kanssa, sillä samalla kun he saavat voimaa ihmisten seurasta ja haluavat olla esillä, he myös väsyvät ja kuormittuvat muita nopeammin. Erityisherkkyys ei ole lääketieteellinen diagnoosi tai sairaus. Se on keskushermoston ominaisuus, joka ilmenee mm. aistiyliherkkyytenä ja asioiden loputtomana pohtimisena. Erityisherkillä on usein kokemus omasta ‘outoudesta’.

Outlander – Matkantekijä (16) S5 – uusi kausi!

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma tästä
(Outlander, S5) Diana Gabaldonin luoma kiehtova saaga aikamatkaavan Claire Fraserin ja hänen skottilais-amerikkalaisen perheensä vaiheista jatkuu jo viidennelle kaudelleen. Brianna on löytänyt äitinsä Clairen, Rogerin ja oikean isänsä Jamien, ja karmeasta kokemuksestaan huolimatta onni hymyilee rohkealle nuorelle naiselle. Pohjois-Carolinaan, Fraser's Ridgen kukkuloille, on asettunut paljon uudisraivaajia ja heidän kanssaan on muodostunut Fraserin klaanille hyvät naapurisuhteet ja luotettu ystäväverkosto. Nyt kun Jamie saattaa alttarille kauan kaipaamansa tyttären, koko yhteisö on mukana häitä juhlimassa. Briannan täydellistä onnea varjostaa kuitenkin pian ikävä uutinen, joka saa hänet pelkäämään.

Kuvernööri Tryon, joka on pitkään ollut suosiollinen Jamielle, esittää nyt vaatimuksen, jonka täyttämättä jättäminen saattaa viedä Jamielta ja Clairelta taas kaiken. Vaakakupissa painaa nyt erään rakkaan läheisen henki ja perheen turvallinen tulevaisuus. Kuinka Jamie aikoo luovia voittajana mahdottomasta tehtävästä? Claire täyttää edelleen päivänsä parantajana, tietäen hyvin, että rauha ei säily ikuisesti, ja ennen pitkää jokaisen siirtomaalaisen on valittava puolensa. 12 jaksoa. Yle Areena 15 päivää

Lue lisää täältä!

Nainen katsoo miestä, joka profiilikuvassa.
Outlander – Matkantekijä. Nainen katsoo miestä, joka profiilikuvassa. Kuva: Starz/Yle Outlander – Matkantekijä

TORSTAI 27.2.

Dokumenttiprojekti: Suuri savotta (S)

Yle TV1 klo 19.00, Yle Areena 24.2.
Katso ohjelma tästä
Reijo Lahtonen kokosi joukon metsänomistajia hakemaan korvauksia kartellista tuomitulta metsäjäteiltä. Lahtosen yli 6 vuotta kestänyt taistelu paisui Suomen historian suurimmaksi kartellioikeudenkäynniksi. Ohjaus: Jani Salminen. Tuotanto: Art Slow Oy. Yle Areena 90 päivää

Lue lisää täältä!

Mies istuu jonkinlaisessa tilaisuudessa, takana muita miehiä istumassa
Dokumenttiprojekti: Suuri savotta. Mies istuu jonkinlaisessa tilaisuudessa, takana muita miehiä istumassa Kuva: Yle Kuvapalvelu Dokumenttiprojekti,Dokumenttiprojekti: Suuri savotta

Ulkolinja: Saksalaiset asekauppiaina

Yle TV1 klo 21.00, Yle Areena 24.2.
Katso ohjelma tästä
(The Bnd File - Shipping Companies And The Arms Business, Saksa 2019) Salaisten asiakirjojen mukaan Saksan ulkomaantiedustelupalvelu BND on sekaantunut aktiivisesti laittomaan asevientiin sotaakäyviin maihin ja kriisialueille, kuten Sudaniin, Myanmariin ja Jemeniin. Aseet ja tankit lähtevät määränpäähän saksalaisilla rahtialuksilla salaisen ukrainalaisen sataman kautta, jota ei löydy kartoilta. Yle Areena 31.7.2021 saakka

Tankki ajamassa laivan ruumaan tai sieltä pois.
Ulkolinja: Saksalaiset asekauppiaina. Tankki ajamassa laivan ruumaan tai sieltä pois. Kuva: Yle Kuvapalvelu Ulkolinja,Ulkolinja: Saksalaiset asekauppiaina

M. A. NUMMINEN 80 VUOTTA

M. A. Numminen - mies Somerolta
Yle Teema klo 22.50, Yle Areena 24.2

Katso ohjelma tästä
(1996) Musiikkipitoinen henkilökuva Mauri Antero Nummisesta. Mies, jonka hillittömyys on viihdyttänyt ja kauhistuttanut yleisöä vuosikymmenien ajan. Mies, joka tulkitsee rokkia, lastenlauluja ja liedejä yhtä lämpimällä sielulla. M. A. Numminen kookospähkinäkuoressa. Yle Areena 30 päivää

M. A. Numminen
M. A. Numminen. M. A. Numminen Kuva: Kimmo Raisanen

PERJANTAI 28.2.

Puheen Pelipäivä

Yle Puhe klo 7.00 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä
Helmikuun viimeinen perjantai on Puheen Pelipäivä. Yle Puheen Aamussa klo 7-10 puhutaan pelaamisesta ja pelataan retropelejä. Koko viikon ajan Puheen Aamun vieraat ovat pelivieraita. Mukana ovat mm. pelikasvatuksesta väitellyt Mikko Meriläinen ja pelimusiikkia säveltänyt Petri Alanko. Viikon avaa maanantain 24.2. vieras sisäministeri Maria Ohisalo. Hän on kertonut intohimokseen retrokonsolipelit.

Yle Puheen retropelinurkkaus kutsuu myös kuuntelijat mukaan peleihin. Viikon aikana järjestettävissä pelikisoissa pärjänneillä kuuntelijoilla on mahdollisuus perjantaina päästä pelaamaan retropelejä Pasilaan. Yle Areenassa on julkaistu myös 15-osainen Pelikonsolien kronikka -podcastsarja!

Puheen pelipäivän Areena-kuva.
Puheen pelipäivän Areena-kuva. Kuva: Hans Weckman Yle Puhe,Puheen Aamu

Yle Live: Maustetytöt

Yle Teema klo 22.55
Katso ohjelma tästä
Vuoden kuumin tulokasbändi Maustetytöt esiintyi täpötäydessä teltassa Flow Festivalilla elokuussa 2019. "Näin paljon en ole nähnyt ennen jengiä", Kaisa Karjalainen sanoi yleisölle välispiikissään.

maustetytöt soittamassa
Yle Live: Maustetytöt. maustetytöt soittamassa Kuva: Yle Kuvapalvelu Yle Live,Yle Live: Maustetytöt

LAUANTAI 29.2.

Kiri ja Lolo – uusi sarja!

Yle TV2 klo 7.18 ja Yle Areena
Katso ohjelma tästä
(Kiri and Lou, 20 x 5') Kiri ja Lolo ovat otuksia jotka seikkailevat esihistoriallisessa viidakossa. Kiri on temperamenttinen dinosaurus, jonka ylitsevuotavat tunteet ottavat välillä vallan. Lolo taas on hyvin huomaavainen ja rauhallisempi otus. Viisiminuuttisissa jaksoissa kohdataan kaksikon kavereita ja uusiakin tuttavuuksia. Nuo tapaamiset opettavat erilaisten persoonien kanssa toimeentulemista ja tunteiden tulkintaa. Metsässä asuu erikoisia eläimiä, kuten äidillinen Panja, herkkä Talvaani, äreä Gunnari, suuri Moa, hirmuisen nopea Anteeksi ja ujo Pikku-olento. Tämä paperi-savi-animaatiosarja on suunnattu 3–6-vuotiaille lapsille. Yle Areena 30 päivää

Maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn Lahden maailmancup

Yle Areena, Yle TV2 ja Yle Puhe
Maastohiihdon maailmancup, Lahti. Katso tästä.
Mäkihypyn maailmancup, Lahti. Katso tästä.
Yhdistetyn maailmancup, Lahti. Katso tästä

Maailmancupin hiihdot, yhdistetty ja mäkihyppy valloittavat Lahden Salpausselän helmi-maaliskuun vaihteessa.

Längdåkning i Falun.
Hiihdon maailmancup. Längdåkning i Falun. Kuva: EPA Maastohiihdon maailmancup

Ilmastoparadoksi

Yle Fem klo 19.20 alkaen lauantaisin, kaikki jaksot Yle Areenassa
Katso ohjelma tästä
(Klimatparadoxen) Miksi aivomme estävät meitä tekemästä ilmaston kannalta kestäviä valintoja? Sarja kertoo aivojemme rakentamista esteistä. Tapaamme ihmisiä, jotka ovat päässeet näiden esteiden yli. Ilmastouhka ja ympäristötuho osoittavat, että meidän kaikkien kuuluisi muuttaa tapaamme elää pienentääksemme ilmastojalanjälkeämme. Vaikka tiedämme, että täytyisi toimia, on usein vaikeaa tehdä muutos käytännössä. Miksi aivomme estävät meitä toimimasta aktiivisesti ilmaston puolesta?

Norjalainen psykologi ja ekonomi Per Espen Stoknes tutkii tätä paradoksia. Mitä enemmän puhumme ilmastohaasteista, sitä vähemmän meitä kiinnostaa tehdä asialle jotain. Hän on luonut malleja ja teorioita siitä, miksi toimimme näin. Aivomme rakentavat
esteitä suojellaksemme meitä ilmastovaikutuksiin liittyvältä tiedolta.

Kaksi miestä istuu kallioilla ja keskustelee
Ilmastoparadoksi. Kaksi miestä istuu kallioilla ja keskustelee Kuva: Rethink New Media Solutions Oy Ab / Yle asiaohjelmat,Ilmastoparadoksi

Teemalauantai: Naisten maaliskuun varaslähtö!

Yle Teema klo 20.00 alkaen
Naisten ohjaamat elokuvat valtaavat Teeman koko maaliskuuksi, ja karkauspäivänä otetaan varaslähtö! Tarina naisista elokuvantekijöinä alkaa aivan alusta, elokuvahistorian ensimmäisestä naisesta Alice Guy-Blachésta, kulkee Sally Potterin Orlandon matkassa halki vuosisatojen ja päättyy Anna Erikssonin hurjan, kokeellisen M-elokuvan ensiesitykseen, jonka alkusanat lausuu Eriksson itse.

Ensimmäinen nainen: Alice Guy-Blaché
Katso ohjelma tästä

(Be Natural: The Untold Story of Alice Guy-Blaché, USA 2018) Elokuvantekijä Alice Guy-Blaché (1873 - 1968) oli maailman ensimmäinen naisohjaaja ja elokuvastudion johtaja. Pamela B. Greenin energinen dokumenttielokuva toimii kuin salapoliisikertomus, jossa jäljitetään tämän rohkean pioneerin elämää ja uraa sekä syitä unohdukseen. Kertojana Jodie Foster. Yle Areena 30.11.2021 saakka

Kino: Orlando (7)
Katso ohjelma tästä
(Britannia 1992) Tilda Swinton tekee unohtumattoman roolin nuorena ylimyksenä Sally Potterin ohjaamassa elokuvassa, joka perustuu Virginia Woolfin romaaniin. Kuningatar Elizabeth I käskee Orlandoa pysymään ikuisesti nuorena, ja ihmeellisesti tämä tekee sen. Tarina kulkee 1500-luvulta 1900-luvulle sankarin vaihtaessa sukupuolta vuosien mukana. Ensiesitys Ylessä. Yle Areena 30 päivää

M (16)
Katso ohjelma tästä
(Suomi 2018) Taiteilija Anna Erikssonin kokeellinen esikoiselokuva M kertoo seksuaalisuuden ja kuoleman yhteydestä. Elokuvassa roolihenkilö M toimii symbolina tälle yhteydelle. M on saanut inspiraationsa näyttelijätär Marilyn Monroesta, jonka myytiksi noussut kohtalo on täydellinen esimerkki siitä, kuinka populaarikulttuuri mystifioi ja hyväksikäyttää seksuaalisuuden ja kuoleman ikiaikaista sidettä. Ensiesitys televisiossa. Yle Areena 32 päivää

M eli Anna Eriksson lähikuvassa. Kuva kokeellisesta elokuvasta M.
M. M eli Anna Eriksson lähikuvassa. Kuva kokeellisesta elokuvasta M. Kuva: Ihode Cursum Perficio Productions Anna Eriksson,Naisten maaliskuu

All Nighter (12)

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(USA 2017) Komediassa nuori mies yrittää löytää entisen tyttöystävänsä Los Angelesin yöstä, kun tämän isä on saapunut lyhyelle kaupunkivierailulle ja patistaa hänet mukaan tyttären etsintöihin. Pääosissa Emile Hirsch, J.K. Simmons ja Analeigh Tipton. Ohjaus Gavin Wiesen. Yle Areena 30 päivää

SuomiLOVE päätöskonsertti – suora lähetys!

Yle TV1 klo 21.15
Katso ohjelma tästä
SuomiLOVEn kauden suuri päätöskonsertti tarjoaa rakkaudentäyteisen yllätysten illan. Suorassa lähetysessä Hartwall Arenalta lavalle nousevat muun muassa säkenöivät Kaija Koo, Reino Nordin, Ellinoora, Kasmir, Anssi Kela, Krista Siegfrids, Robin Packalen, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, LOVEband sekä lukuisia yllätysesiintyjiä. Keiden kohdalle spottiruletti pysähtyykään yllätyksen merkiksi?

Kuvia SuomiLovesta. Juontajapari seisoo keskellä.
SuomiLOVE, päätöskonsertti. Kuvia SuomiLovesta. Juontajapari seisoo keskellä. Kuva: Atte Mäläskä SuomiLOVE

SUNNUNTAI 1.3.

Naisten maaliskuu

Yle Teema, Yle Fem, Yle Areena
Yle tarjoaa maaliskuussa poikkeuksellisen laajan ja monipuolisen elokuva- ja dokumenttikattauksen: kaikki Teeman ja Femin maaliskuun elokuvat ja dokumentit ovat naisten ohjaamia. Kampanja näkyy isosti myös Yle Areenassa, jonne julkaistaan runsaasti sisältöä heti 1. maaliskuuta.

Naisten maaliskuun elokuvia Areenassa 1.3.:
Tottumiskysymys
Oikeudenpalvelija
Kate Nash – Underestimate the Girl
Hobbyhorse Revolution
Margaret Atwood: A Word After A Word Is Power
Istanbulin kissat
Tiny Shoulders: Barbie 60 vuotta

Koostejulistekuva elokuvaan Tottumiskysymys.
Tottumiskysymys. Koostejulistekuva elokuvaan Tottumiskysymys. Kuva: Tuffi Films elokuvat,Krista Kosonen,Pirjo Lonka,Naisten maaliskuu

Kristal Clear – uusi sarja!

Yle Areena/Arenan
(Kristal Clear, Kanada, 2018) Kristal Clear on verkkoa varten tehty sarja, joka kertoo netti- ja selfiekuningattaresta, joka herää pitkän juhlimisen jälkeen ja huomaa olevansa näkymätön. Kristal Hasting on nuori somejulkkis, joka julkaisee videoblogia kauneudesta. Kyle on identtisen kaksossisarensa Kristalin täydellinen vastakohta. Kyle yrittää löytää keinon ratkaista sisarensa näkymättömyysongelman, ja Kristal panostaa some-imagoonsa. Tilanne muuttuu pikku hiljaa vakavaksi. Kyle huomaa, että käänteet voivat koitua kohtalokkaiksi jos Kristal jää näkymättömäksi. Pääsevätkö sisarukset sopuun vai katoaako Kristal lopullisesti?

Semester S3 – uusi kausi!

Yle Areena/Arenan
Norjalainen nuortensarja rakkaudesta, perheistä, koulusta ja ystävyydestä. Mikään ei ole kuin ennen. Yliopiston asuntola on jätetty taakse ja kaikki ovat muuttaneet muualle asumaan. Erling (Herman Tømmeraas) on lähtenyt seikkailemaan Brasiliaan. Sunny (Mankirat Singh), Louise (Susanne Karin Moe) ja Jacob (Hugo Andersson) jatkavat Semester-appinsa kehitystä. Maria (Zoe Mæland Rodgers) ei ole enää väleissä äitinsä kanssa - sattuneesta syystä. 1. ja 2. kausi on Yle Areenassa 29.11.2020 asti.

Semester
Semester. Semester Yle Areena,Semester

Radioteatteri: Lähtökäsky

Yle Radio 1 klo 15.00 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä
Lähtökäsky on kolmiosainen Turun saaristossa perustetun Meriteatterin kiiteltyihin näytelmiin pohjautuva musiikillinen kuunnelma, laulu saariston ihmisistä ja meren arvaamattomuudesta. Musiikkikuunnelmassa soivat niin vanhat merimieslaulut ja arkkiveisut kuin meriteatterilaisten omat kappaleet. Käsikirjoitus: Anni Mikkelsson Dramaturgit: Antti Lehtinen ja Liila Jokelin. Ohjaus: Anni Mikkelsson Äänisuunnittelu: Hanna-Helena Kinnunen. Musiikin sävellys: Antti Autio, Jussi-Pekka Parviainen, Vera Veiskola, Hannes Mikkelsson ja Joel Mäkinen. Rooleissa mm. Laura Halonen, Leena Uotila, Ella Mettänen ja Hannes Mikkelsson.

Dokumenttiryhmä: Magdan juurimatka Egyptiin

Yle Radio 1 klo 18.00 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä
Magda on pian 30-vuotias maailmankansalainen. Hänen äitinsä on sveitsiläinen ja isä egyptiläinen menestyneen marmoritehtaan omistaja. Yläluokan tyttönä Magda eli suojattua elämää kotinsa muurien sisällä Kairossa, palvelusväen keskellä, kultaisessa kuplassa, kuten hän itse sanoo. Kymmenvuotiaana äitinsä mukana Sveitsiin muuttanut Magda vieraantui egyptiläisistä juuristaan. Hyvät välit isään kuitenkin säilyivät. Magda lähtee marraskuussa 2018 löytöretkelle Egyptiin, isänsä maahan, tutustumaan sen ihmisiin ja heidän olosuhteisiin. Käsikirjoitus ja ohjaus: Katariina Kaila ja Kai Rantala. Äänisuunnittelu: Kai Rantala. Tuottaja: Hannu Karisto.

Daniel Olin – uusi kausi!

Yle Fem klo 20.00
Katso ohjelma tästä
Keskusteluohjelma, jossa toimittaja Daniel Olinin vieraana on viikoittain vaihtuva kiinnostava ja yhteiskunnallisesti merkittävä henkilö. Keskustelu käsittelee vieraan elämää, uraa ja henkilökohtaisia kokemuksia. Ensimmäisen jakson vieraana nähdään ministeri Pär Stenbäck. Yle Areena 1 vuosi

Daniel Olin och Pär Stenbäck i matchande blå kostymer.
Daniel Olin. Daniel Olin och Pär Stenbäck i matchande blå kostymer. Kuva: Barbro Ahlstedt Pär Stenbäck

Heder 1/8 – uusi ruotsalainen rikossarja!

Yle Fem klo 21.00
Katso ohjelma tästä
Kuinka pitkälle ihminen on valmis menemään säilyttääkseen synkimmän salaisuutensa? Asianajotoimisto Heder edustaa ensisijaisesti väkivallan ja seksuaalirikoksen uhriksi joutuneita naisia. Toimistoa johtaa neljä naista, joiden tavoite on tehdä maailmasta parempi paikka. Tämä ei ole helppoa alalla, jossa naispuolisia rikoksen uhreja siirretään syrjään muiden tapausten tieltä. Mutta Eliniä, Nouria, Jannia ja Karinia yhdistää myös synkkä menneisyys ja salaisuus, joka voi pahimmassa tapauksessa tarkoittaa heidän toiminnalleen loppua. Yle Areena 30 päivää

Neljä naista katso kameraan, yksi pitää kädessään avaimia
Heder. Neljä naista katso kameraan, yksi pitää kädessään avaimia Kuva: Johan Paulin / Yle rikossarjat,Heder

Lue myös - yle.fi:stä poimittua