Hyppää pääsisältöön

Näin äänestät UMK20-show:ssa suosikkikappalettasi – lataa Yle.fi-sovellus kännykkääsi!

Äänestyohje
Äänestyohje Kuva: Yle Uuden Musiikin Kilpailu 2020,äänestys

Voit äänestää suosikkibiisiäsi UMK20-lähetyksen aikana lauantaina 7.3. Voittajabiisi edustaa Suomea Eurovision-laulukilpailussa toukokuussa Rotterdamissa, Alankomaissa.

Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 7.3. kuusi kilpailijaa esittävät kilpailukappaleensa ja näistä valitaan Suomen euroviisuedustuskappale. UMK20-voittajabiisin valintaan vaikuttavat 50 % yleisöäänet sekä 50 % kutsutun kansainvälisen raadin antamat pisteet. Voit äänestää suosikkiasi UMK20-show'n aikana, kaikkien kilpailuesitysten jälkeen.

Voit äänestää suosikkibiisiäsi maksutta Yle.fi-sovelluksella, jonka voit ladata Android- sekä Apple -älypuhelimiin ja tabletteihin. Kirjaudu sovellukseen Yle Tunnuksella ja olet valmis äänestämään. Voit antaa lähetyksen aikana sovelluksella yhden äänen suosikkikappaleellesi. Äänestys julkaistaan sovelluksessa lauantaina 7.3. Jos sinulla on jo Yle.fi-sovellus, päivitä sovelluksen viimeisin versio.

Käy siis jo hyvissä ajoin etukäteen lataamassa Yle.fi-sovellus ja luo itsellesi Yle Tunnus.

Voit myös äänestää lähettämällä tekstiviestin tai soittamalla äänestysnumeroon. Tekstiviestin hinta on 1 euro ja puhelinäänen hinta on 1 euro + paikallisverkkomaksu. Voit äänestää useamman kerran. Keräystuotto käytetään Nenäpäivän yhteistyöjärjestöjen hankkeissa kehitysmaissa vuosina 2020–2022.

Älä lähetä tekstiviestejä tai soita äänestysnumeroihin muulloin kuin lauantain 7.3. lähetyksessä mainittuun aikaan – ääntäsi ei rekisteröidä mutta se voidaan laskuttaa liittymästäsi.

Äänestysnumerot kilpailukappaleittain:

1. Catharina Zühlke: Eternity
Lähetä 1 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 51

2. Erika Vikman: Cicciolina
Lähetä 2 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 52

3. Aksel Kankaanranta: Looking Back
Lähetä 3 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 53

4. F3M: Bananas
Lähetä 4 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 54

5. Sansa: Lover View
Lähetä 5 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 55

6. Tika: I Let My Heart Break
Lähetä 6 numeroon 16499
Soita numeroon 0700 790 56

Tekstiviestiäänestyksen hinta: 1€, alv 0%
Puhelinäänestys hinta: 1€+pvm

Älä lähetä tekstiviestejä tai soita äänestysnumeroihin muulloin kuin lauantain 7.3. lähetyksessä mainittuun aikaan - ääntäsi ei rekisteröidä mutta se voidaan laskuttaa liittymästäsi.
Uuden Musiikin Kilpailun 2020 äänestysnumerot
Uuden Musiikin Kilpailun 2020 äänestysnumerot Kuva: Yle Uuden Musiikin Kilpailu

Uuden Musiikin Kilpailun 2020 äänestyksen ohjeet ja säännöt

1. Yleistä

Voit osallistua Uuden musiikin kilpailuun 2020 (UMK20) äänestämällä lauantaina 7.3. lähetyksen aikana maksutta yle.fi-sovelluksen kautta sekä maksullisesti lähettämällä tekstiviestin tai soittamalla äänestysnumeroon.

UMK20-voittajan ja Suomen euroviisuedustajan valintaan vaikuttavat 50% yleisöäänet sekä 50% kutsutun kansainvälisen raadin antamat pisteet.

Kansainvälinen raati koostuu kahdeksan eurooppalaisen maan nelihenkisistä, musiikkialan ammattilaisten muodostamista tiimeistä. Raadin edustajat tulevat Ruotsista, Virosta, Bulgariasta, Venäjältä,Espanjasta, Iso-Britanniasta, Saksasta ja Hollannista.
Päivitys 7.3.20: Raadin jäsenet julkaistu tässä artikkelissa.

2. Äänestä sovelluksella

Voit äänestää maksutta Yle.fi-sovelluksella, jonka voit ladata osoitteesta yle.fi/sovellus. Voit ladata sovelluksen Android- sekä Apple -älypuhelimiin ja tabletteihin. Kirjaudu sovellukseen Yle Tunnuksella. Yle Tunnus on yhteinen tunnus, jolla pääset kirjautumaan kaikkiin Ylen palveluihin yhdellä kertaa. Yle Tunnuksen luomista varten tarvitset voimassaolevan sähköpostitilin. Sovelluksen kautta voi antaa vain yhden äänen.

3. Äänestä puhelimella

Voit äänestää lähettämällä tekstiviestin sekä soittamalla äänestysnumeroon. Tekstiviestin hinta on 1 euro ja puhelinäänen hinta on 1 euro + paikallisverkkomaksu. Maksullisen äänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi. Voit äänestää useamman kerran.

Kilpailukappaleitten äänestysnumerot:

Tekstiviestiäänestys (1€, alv 0%):
1. Catharina Zühlke: Eternity - Lähetä 1 numeroon 16499
2. Erika Vikman: Cicciolina - Lähetä 2 numeroon 16499
3. Aksel Kankaanranta: Looking Back - Lähetä 3 numeroon 16499
4. F3M: Bananas - Lähetä 4 numeroon 16499
5. Sansa: Lover View - Lähetä 5 numeroon 16499
6. Tika: I Let My Heart Break - Lähetä 6 numeroon 16499

Puhelinäänestys (1,00+pvm):
1. Catharina Zühlke: Eternity - Soita numeroon 0700 790 51
2. Erika Vikman: Cicciolina - Soita numeroon 0700 790 52
3. Aksel Kankaanranta: Looking Back - Soita numeroon 0700 790 53
5. F3M: Bananas - Soita numeroon 0700 790 54
5. Sansa: Lover View - Soita numeroon 0700 790 55
6. Tika: I Let My Heart Break - Soita numeroon 0700 790 56

Keräyslupa koko Suomi (paitsi Ahvenanmaa) RA/2017/396 voimassa 20.4.2017–19.4.2022, Poliisihallitus 6.4.2017. Keräyslupa Ahvenanmaa ÅLR 2020/239, voimassa 20.1.–31.12.2020, Ålands landskapsregering 20.1.2020.

Keräystuotto käytetään Nenäpäivän yhteistyöjärjestöjen hankkeissa kehitysmaissa vuosina 2020–2022.

4. Vastuut ja tietosuoja

Äänestys on auki TV-lähetyksen sisällä ilmoitettuna ajanjaksona lauantaina 7.3. Äänestyksen tarkka alkamis- ja loppumisaika ilmoitetaan suorassa tv-lähetyksessä. Lähetyksen aikaiset äänestysnumerot ja ohjeet kuulutetaan sekä näytetään lähetyksessä, sekä ennakkoon UMK20:n verkkosivulla.

Äänestysaikojen ulkopuolella tai muilla tavoin annettuja ääniä ei huomioida äänestystuloksessa, mutta maksullisista äänistä voidaan silti veloittaa. Vääriin äänestysnumeroihin meneviä viestejä tai puheluita ei hyvitetä.

Yleisradio Oy (Yle) valvoo UMK20:n äänestyksen toteutusta, mutta Yle taikka niiden yhteistyökumppani(t) eivät valitse voittajaa itse, vaan voittajan valinta perustuu äänestystulokseen sekä Ylen valitseman kansainvälisen raadin ääniin. Mikäli äänestystulos ei ole luotettava esimerkiksi teknisen häiriön tai Ylen, tai tämän alihankkijoiden tai yhteistyökumppaneiden vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevan syyn vuoksi, voittajan päättää Ylen nimeämä erityinen asiantuntijaraati.

Yle, ja/tai tämän alihankkija(t) eivät voi taata tietoliikenneyhteyksien keskeytyksetöntä ja/tai häiriötöntä toimintaa taikka puhelinlinjojen ja -verkkojen kapasiteetin riittävyyttä tai täyttä toimintakuntoisuutta äänestyksen aikana. Äänestyspalvelu voi poikkeuksellisesti ja/tai ilman ennakkovaroitusta olla poissa käytöstä järjestelmähäiriön, ylläpitotoimintojen vuoksi tai Ylestä, tai tämä alihankkijoista riippumattomista syistä. Yle, ja/tai tämän alihankkija(t) eivät vastaa teknisistä ja/tai muista ongelmista taikka häiriöistä, joita voi esiintyä tietoliikenneyhteyksissä tai -verkoissa, järjestelmissä, palvelimissa, jakeluteissä tai ohjelmistoissa tai jotka voivat muuten estää annetun äänen päivittymisen ääntenlaskentasovellukseen sekä tästä äänestäjälle mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta.

Mikään näissä säännöissä tai ehdoissa ei rajoita kuluttajansuojaasi.

Yle kerää tietoja verkkosivuillaan ja Yle Tunnuksen kautta tarjotakseen parempaa palvelua. Käyttäjänä hallitset omia tietojasi. Yleisradio ei jaa tietoja eteenpäin ilman käyttäjän selkeää suostumusta. Lue lisää tietosuojastasi Ylen palveluissa.

Yle ei anna mitään suoria tai välillisiä takuita Ylen internetsivuston ja sovellusten toimivuudesta tai ominaisuuksista eikä takaa, että se toimii katkeamattomasti ja virheettömästi. Yle internetsivuston ja sovellusten käyttäminen edellyttää datayhteyden käyttöä. Yle ei peri internetsivuston ja sovellusten käytöstä maksua, mutta käyttäjän operaattori ja/tai internet-palveluntarjoaja voi veloittaa käyttäjää datayhteyden käytöstä. Käyttäjä vastaa kaikista internetsivuston käytöstä itselleen aiheutuvista välittömistä ja välillisistä kuluista.

5. Palaute

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta äänestyksestä, ota yhteys Yleen seuraavin tavoin:

 • Voit lähettää meille palautetta verkossa lomakkeella
 • puhelimitse 020 690 414 (Puhelun hinta on sama kuin paikallispuhelu- tai matkapuhelumaksu. Puhelinpäivystys on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10 - 14. Muina aikoina voi jättää viestin puhepostiin.)
 • postitse Ylen Ohjelmapalvelu, PL 61, 00024 Yleisradio
 • Svenska Ylen sisällöistä myös osoitteella svenska@yle.fi

Muista kertoa palautteessa seuraavat asiat:

 • Oma nimesi, yhteystietosi (mieluiten sähköpoosti-osoitteesi ja puhelinnumerosi)
 • Viittaa ohjelmaan Uuden Musiikin Kilpailu 2020 (UMK20)
 • Tarkenna onko kyse yle.fi-sovellus -äänestys vai SMS tai puhelinäänestys
 • Anna tarvittavia tarkentavia lisätietoja, mm.
 1. Sovellusäänestyksessä käyttämäsi puhelinmerkki ja malli
 2. Puhelinänestyksessä käyttämäsi liittymän puhelinnumero
 3. Aika jona mahdollinen ongelma esiintyi
 4. Mobiilioperaattorin nimi
 5. Numero johon äänestysviestin laitoit tai soitit

Maksullisten tekstiviesti- ja puhelupalveluiden osalta Ylen kumppani Securycast vastaa mahdollisiin kysymyksiin:

Asiakaspalvelu@securycast.com
Puhelin 010 850 4745, arkisin 8.30-16.30

Palautteisiin vastataan mahdollisimman nopeasti.

Yle Ohjelmapalautteen rekisteriseloste

Näin seuraat Uuden Musiikin Kilpailua 2020

Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 7.3.2020 suorassa UMK-lähetyksessä. UMK-finaalissa kilpailevat Catharina Zühlke, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa ja Tika.

Finaali järjestetään Tampereen Mediapoliksessa ja se näytetään suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M-radiokanavilta klo 21 alkaen.

TV-lähetyksen juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen. Green Room -haastatteluista vastaavat YleX Aamun juontajat Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio. Ruotsinkielisestä selostuksesta tuttuun tapaan vastaavat Johan Lindroos ja Eva Frantz.

UMK20-suosikkibiisisi äänestys tapahtuu lähetyksen aikana heti finaalistien esitysten jälkeen. Voit äänestää la 7.3. maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Puhelinäänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi. Äänestyksen lisäksi myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.

Keskustele lähetyksen aikana UMK-chatissa. Chatin keskustelua ylläpitää Yle Kioskin Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa. Lataa Yle.fi -sovellus ja keskustele klo 20.50 alkaen koko lähetyksen ajan.

Ruotsin euroviisuedustaja selviää samana lauantaina 7.3.2020 ja sitä voi seurata suorana Yle Areenasta klo 21 tai viivästettynä lähetyksenä Yle TV1:llä klo 22.50 alkaen. Lähetyksen juontaa suomeksi Christian Bertell.