Hyppää pääsisältöön

Koe UMK-finaali yhdessä Suomen suurimman ja hauskimman kisakatsomon kanssa, osallistu Yle Kioskin UMK-chattiin!

Keskustele, jännitä ja äänestä Yle Kioskin Essi Lampun, Gogi Mavromichaliksen, Aleksi Rantamaan sekä muiden katsojien kanssa yhdessä UMK-chatissa. Älä siis jännitä yksin, vaan tuu messiin!

Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 7.3.2020 suorassa UMK-lähetyksessä.

Finaali järjestetään Tampereen Mediapoliksessa ja se näytetään suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M -radiokanavilta klo 21 alkaen.

UMK-lähetyksen aikana järjestetään kaikkien aikojen ensimmäinen UMK:n livechat, jossa voi osallistua, äänestää sekä keskustella illan show’sta hostien ja muun yhteisön kanssa. Chat on auki Yle.fi-sovelluksessa klo 20.50 alkaen ja jatkuu 23.05 asti.

Chattia hostaavat Yle Kioskin Essi Lamppu, Gogi Mavromichalis ja Aleksi Rantamaa. Voit osallistua keskusteluun Yle Tunnuksella. Keskusteluun voi osallistua nimimerkillä ilman muiden somekanavien tunnuksia.

Yle Kioskin Gogi pukeutuneena bingoisännäksi, Essi Lamppu muovisessa hupiasussa josta tulee erivärisiä käsiä ja Aleksi Rantamaa verryttelyvaatteissa sohvalla headsetit päässään.
Yle Kioskin Gogi, Essi ja Aleksi viihdyttävät UMK-chatissa. Yle Kioskin Gogi pukeutuneena bingoisännäksi, Essi Lamppu muovisessa hupiasussa josta tulee erivärisiä käsiä ja Aleksi Rantamaa verryttelyvaatteissa sohvalla headsetit päässään. Kuva: Yle / Sandra Saulo Yle Kioski,Uuden Musiikin Kilpailu 2020,Uuden Musiikin Kilpailu,Constantinos Mavromichalis,Aleksi Rantamaa,Essi Lamppu

UMK-chat tarjoaa alustan, jossa on helppo keskustella samalla, kun seuraa Uuden Musiikin Kilpailua.

Keskustelu halutaan pitää turvallisena, asiallisena ja rakentavana, ja siksi chat-viestit esimoderoidaan. Moderoinnista vastaavat Kioskin Aliisa Ristmeri, Marleena Lammikko, Jari Valtee sekä Anna-Maria Talvio.

Korjattu 7.3.2020 klo 20:34: chatti aukeaa klo 20:50.

Näin seuraat Uuden Musiikin Kilpailua 2020

Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 7.3.2020 suorassa UMK-lähetyksessä. UMK-finaalissa kilpailevat Catharina Zühlke, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa ja Tika.

Finaali järjestetään Tampereen Mediapoliksessa ja se näytetään suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M-radiokanavilta klo 21 alkaen.

TV-lähetyksen juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen. Green Room -haastatteluista vastaavat YleX Aamun juontajat Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio. Ruotsinkielisestä selostuksesta tuttuun tapaan vastaavat Johan Lindroos ja Eva Frantz.

UMK20-suosikkibiisisi äänestys tapahtuu lähetyksen aikana heti finaalistien esitysten jälkeen. Voit äänestää la 7.3. maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Puhelinäänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi. Äänestyksen lisäksi myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.

Keskustele lähetyksen aikana UMK-chatissa. Chatin keskustelua ylläpitää Yle Kioskin Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa. Lataa Yle.fi -sovellus ja keskustele klo 20.50 alkaen koko lähetyksen ajan.

Ruotsin euroviisuedustaja selviää samana lauantaina 7.3.2020 ja sitä voi seurata suorana Yle Areenasta klo 21 tai viivästettynä lähetyksenä Yle TV1:llä klo 22.50 alkaen. Lähetyksen juontaa suomeksi Christian Bertell.