Hyppää pääsisältöön

József Hárs johtaa RSO:n konsertit Han-Na Changin tilalta 4.-5.3.

kapellimestari József Hárs
kapellimestari József Hárs Kuva: Erica Nyholm József Hárs

Kapellimestari Han-Na Chang on joutunut sairastumisensa takia peruuttamaan esiintymisensä RSO:n konserteissa 4.-5.3. Hän perui samalla konsertit myös Tanskassa ja Ranskassa. Changin tilalla johtaa unkarilaissuomalainen József Hárs, joka kapellimestariuransa ohella on myös RSO:n soolokäyrätorvisti.

Konsertin ohjelma ei muutu - ohjelmassa on Carl Nielsenin huilukonsertto sekä Shostakovitshin sinfonia nro 10. Huilukonserton solistina esiintyy RSO:n toinen soolopuhaltaja, huilisti Yuki Koyama. Tämä onkin tiettävästi ensimmäinen kerta, kun sekä solisti että kapellimestari tulevat orkesterin omista riveistä.

Unkarilaissyntyinen József Hárs opiskeli orkesterinjohtoa ensin yksityisesti Edgar Seipenbuschin johdolla Innsbruckissa ja jatkoi opintojaan myöhemmin Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla Leif Segerstamin ja Atso Almilan johdolla.

Hárs on johtanut mm. Radion sinfoniaorkesteria, Helsingin kaupunginorkesteria, Tapiola Sinfoniettaa, Pori Sinfoniettaa, Uusinta-kamariyhtyettä ja Oulu Sinfoniaa.

Muusikon uransa Hárs aloitti käyrätorvella, jota hän opiskeli mm. Ifor Jamesin, Bruno Schneiderin ja Marie-Luise Neuneckerin johdolla Saksassa. Hänen ensimmäinen työpaikkansa oli Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, minkä jälkeen hän työskenteli Innsbruckissa Tirolin sinfoniaorkesterin äänenjohtajana. 2006 Hárs sai paikan RSO:n käyrätorvistina ja neljä vuotta myöhemmin hänet valittiin orkesterin soolokäyrätorvensoittajaksi.

Suora lähetys Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa 4.3. klo 19.
Yle Teema 19.4. ja 3.5.
Yle TV 1 25.4. ja 9.5.