Hyppää pääsisältöön

Hakekaa kätilö! – suuret muutokset ravistelevat yhteisöä brittisarjan 9. kaudella

Nonnatus Housen sisaret ja kätlöt kohtaavat 9. kaudella suuria muutoksia ympärillään.
Ihanat kätilöt työssään! Lucille (Leonie Elliott, vas.) Trixie (Helen George), Crane (Linda Bassett) ja Valerie (Jennifer Kirby). Nonnatus Housen sisaret ja kätlöt kohtaavat 9. kaudella suuria muutoksia ympärillään. Kuva: NICKY JOHNSON / BBC Yle TV1,hakekaa kätilö!

TV maantaista perjantaihin 13. - 26.1.2021 klo 10.00 - 10.55, Areenassa

Brittiläinen suosikkisarja Hakekaa kätilö! (7) palaa ruutuun! Yhdeksännen tuotantokauden uusinnoissa sisaret ja kätilöt lähtevät auttamaan äitejä Skotlannin saaristoon. Tuttu joukko kohtaa suuria muutoksia ympärillään.

Draamasarjasta nähdään ensin jouluun sijoittuva kaksiosainen erikoisjakso 13. ja 14. tammikuuta sekä heti perään kahdeksan jaksoa lisää.

Synnytyssairaala Skotlannin saaristoon

Vuoteen 1964 sijoittuvissa erikoisjaksoissa joulu lähestyy hyvää vauhtia. Nonnatus Housen asukkaat sekä tohtori Turnerin perhe häätävät tarmokkaasti flunssaa – kukin omalla tyylillään.

Äiti Mildredin (Miriam Margolyes) johdolla osa sisarista ja kätilöistä matkaa Skotlannin syrjäiseen, mutta idylliseen saaristoon Ulko-Hebrideille. Joukko aikoo perustaa synnytyssairaalan ja auttaa lääkäripulasta kärsivää seutua.

Nonnatus Housen sisaret ja kätlöt kohtaavat 9. kaudella suuria muutoksia ympärillään.
Äiti Mildred (Miriam Margolyes, vas.) ja sisar Julienne (Jenny Agutter). Nonnatus Housen sisaret ja kätlöt kohtaavat 9. kaudella suuria muutoksia ympärillään. Yle TV1,hakekaa kätilö!

Skotlannin länsipuolisessa saaristossa etäisyydet eivät aina ole pitkät, mutta hädän hetkellä siltä ne saattavat tuntua. Vastassa ovat usein arvaamattomat luonnonolot ja matkantekoa tiuhaan keskeyttävät lammaslaumat.

Ehtiikö hyväntekijöiden joukko ajoissa joulunviettoon? Reggie-poika (Daniel Laurie) saapuu ainakin jouluksi kotiin ja totisesti yllättää kaikki.

Terveydellisiä ja yhteiskunnallisia haasteita

Yhdeksännen kauden alussa koko Lontoota ravistaa vuonna 1965 suru-uutinen Britannian sodanaikaisen pääministerin Winston Churchillin kuolemasta.

Kaupunki uusii kasvojaan myös Poplarin alueella. Riittääkö vaurautta jaettavaksi kaikille? Sisaret ja kätilöt kohtaavat koko kirjon terveydellisiä ja yhteiskunnallisia haasteita. Nonnatus Houseakin ravistellaan perustuksia myöten.

Nonnatus Housen sisaret ja kätlöt kohtaavat 9. kaudella suuria muutoksia ympärillään.
Reggie (Daniel Laurie, vas.) ja Fred (Cliff Parisi). Nonnatus Housen sisaret ja kätlöt kohtaavat 9. kaudella suuria muutoksia ympärillään. Kuva: Kevin Baker Neal Street Productions / BBC Yle TV1,hakekaa kätilö!

Tohtori Patrick Turnerilla (Stephen McGann) ja kätilö Phyllis Cranella (Linda Bassett) on kädet täynnä työtä kurkkumätäepidemian kanssa. Fred Buckle (Cliff Parisi) löytää hylätyn vauvan roskalaatikosta. Koko yhteisö ryhtyy etsimään lapsen äitiä.

Olosuhteiden pakosta henkilökunnan paastonaika on ajateltua tiukempi. Entä kuka vohkii maitomiehen aamuisin toimittaman maidon? Kuinka käy neiti Higginsin (Georgie Glen) orastavan romanssin?

Äitiysneuvolan keskoskaapin rahoittamista varten hoitaja Shelagh Turner (Laura Main) värvää hoitajia muotinäytökseen. Kätilö Trixie Franklin (Helen George) pääsee räväyttämään ennennäkemättömällä tavalla.

Kaudet 10 ja 11 vahvistettu

Lämminhenkinen brittisarja Hakekaa kätilö! saa jatkoa, sillä tulossa ovat myös kaudet 10 ja 11. Kätilöiden ja sisarten elämää seurataan kummallakin kaudella kahdeksan jakson verran, perinteinen jouluspesiaalikin jatkuu. Tulevista kausista tiedetään ainakin se, että kymmenennen kauden tapahtuvat sijoittuvat vuoteen 1966.

Nonnatus Housen sisaret ja kätlöt kohtaavat suuria muutoksia ympärillään.
Tohtori Turner (Stephen McGann), hoitaja Turner (Laura Main) ja kätilö Crane (Linda Bassett). Nonnatus Housen sisaret ja kätlöt kohtaavat suuria muutoksia ympärillään. Kuva: Neal Street Productions Yle TV1,hakekaa kätilö!

Sarjan pääosissa näyttelevät Jenny Agutter (sisar Julienne), Judy Parfitt (sisar Monica Joan), Fenella Woolgar (sisar Hilda), Ella Bruccoleri (sisar Frances), Jennifer Kirby (Valerie Dyer), Leonie Elliott (Lucille Anderson), Annabelle Apsion (Violet Buckle), Max Macmillan (Timothy Turner) ja Trevor Cooper (ylikonstaapeli Woolf).

Kätilö Jennifer Worthin muistelmiin perustuva brittisarja kuvaa kätilöiden rankkaa arkea sekä vähävaraisten perheiden yhteisöä 1960-luvun Itä-Lontoossa, Poplarin kaupunginosassa. Kertojana sarjassa toimii näyttelijä Vanessa Redgrave.

Call the Midwife. Käsikirjoitus: Heidi Thomas. Tuotanto: BBC/Neal Street Production, Britannia, 2019 - 20. Yhdeksäs kausi on esitetty Ykkösellä keväällä 2020.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.