Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen maaliskuun tärpit

Kiri ja Lolo
Kiri ja Lolo Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Susannan juontopäivinä, torstaina, tutustutaan arjen eläinystäviin. Mukana on tuttuja eläimiä, joita meistä itse kukin saattaa nähdä omalla kotipihallaan, metsäretkellä, kotona, naapurissa tai mökkireissulla.

Susanna Volanto juontamassa
Susanna Volanto juontamassa Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Joka viikko esittelyssä on yksi uusi eläin. Susannan kanssa mietitään esimerkiksi, miten eläin liikkuu, kuulee, haistaa, tai näkee. Lisätietoja eläintuttavuuksista.

Keskiviikkoiltaisin Yasminin teemana studiossa ovat erilaiset maat ja kulttuurit. Kevään ajan tutustutaan siis uusiin kieliin, makuihin, luontoon, ilmastoon, tapoihin ja kulttuureihin. Yasminilla on mukanaan matkalaukku, jossa on tuliaisia aina jostakin tietystä maasta, sekä iso, puhallettava karttapallo. Illan päätteeksi matkalaukun kylkee liimataan perinteinen “matkailutarra” kyseisestä maasta.

Matkalaukkutarrat
Matkalaukkutarrat Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Kuvat ovat tulostettavissa yle.fi/lapset-sivustolla.

Askarrellaan yhdessä
Askarrellaan yhdessä Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Askarrellaan yhdessä

Maanantaina 16.3. alkaa Yle TV2:lla ja Areenassa 8-osainen sarja Askarrellaan yhdessä, jossa Vilja askartelee lasten suunnittelemia töitä yhdessä lasten kanssa päiväkodissa. Kaikki askarteluohjeet löytyvät yle.fi/lapset-sivustolta.

Kiri ja Lolo
Kiri ja Lolo Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Kiri ja Lolo

Uudessa Kiri ja Lolo -sarjassa tutustutaan otuksiin, jotka seikkailevat esihistoriallisessa viidakossa. Kiri on temperamenttinen dinosaurus, jonka ylitsevuotavat tunteet ottavat välillä vallan. Lolo taas on hyvin huomaavainen ja rauhallisempi otus. Viisiminuuttisissa jaksoissa kohdataan kaksikon kavereita ja uusiakin tuttavuuksia. Nuo tapaamiset opettavat erilaisten persoonien kanssa toimeentulemista ja tunteiden tulkintaa. Paperi-savi -animaatiosarja on suunnattu 3–6 -vuotiaille lapsille. Sarja on katsottavissa Pikku Kakkosessa ja Areenassa 29.2. alkaen.

Petran poppoo
Petran poppoo Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Petran poppoo -sarjan Petra on sydämellinen, punapipoinen pöllö. Petra innostuu helposti ja joutuu siksi välillä hankaliin tilanteisiin poppoonsa kanssa. He onneksi selviävät kiperistäkin tilanteista Petran omintakeisten ideoiden avulla. Sarja yhdistää tietokone- ja nukkeanimaatiota. Sarja on katsottavissa sunnuntaista 8.3. alkaen Pikku Kakkosessa ja Areenassa. Lisätietoja Petran poppoosta.

Pikku Kakkonen julkaisee lähes viikottain sarjoja Areenaan niin sanottuina katalogeina eli useita jaksoja kerrallaan katsottavaksi. Useimmiten katalogijulkaisuilla on 3 kk Areena-julkaisuaika. Helmikuun katalogisarjoja:

Raa Raa, leikkisä leijona 26 jaksoa 2.3. alkaen

Paperitarinoita 26 jaksoa 4.3. alkaen

Dinojuna 40 jaksoa 7.3. alkaen

Dinotassut 25 jaksoa 11.3. alkaen

Astroset 26 jaksoa 14.3. alkaen

Simo 26 jaksoa 18.3. alkaen

Ella, Oskari ja Huu 26 jaksoa 21.3. alkaen

Olivia 26 jaksoa 30.3. alkaen

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

  Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

  Oletko lainannut ystävältäsi lelua tai käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja? Silloin olet osa jakamistaloutta. Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Ruso ja rihmalat seikkailevat metsässä

  Metsäisiä seikkailuita pikku sienten kanssa.

  Ruso ja rihmalat (Mush-Mush and the Mushables) vie mukanaan sienitason seikkailuihin, joissa neuvokkaat kaverukset Ruso, Mesi ja Sepi pitävät toistensa ja erityiskykyjensä tuella huolta metsästä ja hilpeän vauhdikkaasta kylästään.

 • Piikki ja Siiri kotoilevat Pikku Kakkosessa

  Piikikkäät kaverukset Piikki ja Siiri kannustavat kotoiluun.

  Kaksi suloista ja piikikästä kaverusta, Piikki ja Siiri (Pins and Nettie), leikkivät kotona ja kotipihalla erilaisia leikkejä.