Hyppää pääsisältöön

SuomiLOVE-katsojat rohkeudellaan hurmannut 8-vuotias Teresa – "Jäi sellainen olo, että olen onnistunut jossakin"

Stig ja SuomiLOVEssa yllätetty 8-vuotias Teresa heittävät yläfemmat.
Teresa Karavirta, 8, koki elämänsä yllätyksen SuomiLOVE-konsertissa Hartwall Arenalla. Perhe yllätti pienokaisen tämän ykkösidolin, STIGin, keikalla – tytön rohkea reaktio sulatti yleisön sydämet! Stig ja SuomiLOVEssa yllätetty 8-vuotias Teresa heittävät yläfemmat. Kuva: Atte Mäläskä SuomiLOVE,STIG

Kun STIGin musiikki soi, Teresan, 8, on pakko tanssia. Vaikka sitten tuhatpäisen yleisön edessä.

"Se tuntuu siltä, että woohoo! Jos olen autossa, on silti hiukan jammattava. Mutta jos on tilaa, ulkona tai jossain talossa, niin kunnon show käyntiin vaan!", Teresa kertoo nauraen.

Teresa ja pikkuveljensä Tore, 6, olivat kuulleet STIGin Roy Orbison -kappaleen perhetuttaviensa kautta ja innostuneet suunnattomasti. Biisi jäi elämään Karavirran perheeseen. Paljon autoileva konklaavi rakasti musiikkia ja STIGin hitistä tulikin nopeasti täydellinen matkabiisi.

"Ajan koko yön -laini on toiminut hienosti meidän paljon liikkuvalle perheelle", Tiina sanoo.

"Se biisi ja varsinkin kertosäe toimii ihan parhaiten!", Teresa hihkaisee.

Tuo kappale ei kuitenkaan jäänyt ainoaksi STIG-kipaleeksi tämän perheen elämässä. Teresa innostui artistin musiikista niin, että penkoi puhelimellaan esille muusikon koko tuotannon.

"Teresan intohimon myötä minäkin osaan nyt lauleskella todella monien biisien mukana", Tiina kertoo huvittuneena.

Stig laulaa ja Teresa ja SuomiLOVE-tanssijat tanssivat Hartwall Arenan lavalla.
Nuori Teresa pääsi samalle lavalle idolinsa STIGin kanssa. Tuhatpäinen yleisö katsoi ihastuksissaan, kun tyttö bailasi pelottomasti ammattiesiintyjien kanssa. Stig laulaa ja Teresa ja SuomiLOVE-tanssijat tanssivat Hartwall Arenan lavalla. Kuva: SuomiLOVE SuomiLOVE,STIG
8-vuotias Teresa tanssii ja äitinsä istuu SuomiLOVEn sohvalla.
Yllätysilta oli jännä, mutta onneksi osasin parit hyvät (tanssi)liikkeet, Teresa kertoo SuomiLOVE-konsertissa kokemastaan yllätyksestä. 8-vuotias Teresa tanssii ja äitinsä istuu SuomiLOVEn sohvalla. Kuva: Atte Mäläskä SuomiLOVE

Viiksekäs mies päihitti prinsessat

Viime keväänä, Vapun tienoilla, fanitus kasvoi uusiin mittakaavoihin, kun Teresa hoksasi artistin biisien takana. Ennen tätä lapset olivat kuunnelleet kappaleita, mutta esiintyjän ulkoinen olemus oli heille tuiki tuntematon.

Esikoulun Vappu-naamiaiset lähestyivät ja äiti ja tytär pallottelivat sopivaa asua Teresalle. Ensin ajatus rajattiin pop-tähtiin, kuten Sanniin, mutta mikään ei tuntunut omalta. Sitten äiti ehdotti STIGiä.

"Teresa innostui asiasta valtavasti! Hän lainasi minulta vaalean peruukin, tuunasi Tuomas-isän vanhat aurinkolasit ja kaivoin veljen kaapista sopivan paidan. Hän loi hahmon itse lippistä, ilmeitä ja viiksiä myöden", Tiina-äiti kertoo.

Teresan mukaan STIGissä hienoa on musiikin lisäksi juuri ulkoinen habitus.

"STIG on aina ykköset päällä ja minullakin on. STIGiksi pukeutuminen on tosi kivaa", Teresa sanoo.

8-vuotias teresa poseeraa Stiginä
Teresa pukeutui huomiota keränneeseen STIG-asuun ensimmäisen kerran viime vuoden vappuna. Myös itse artisti näki kuvat ja ilahdutti tyttöä ääniviestillä. 8-vuotias teresa poseeraa Stiginä Kuva: Karravirran kotialbumi SuomiLOVE

Tiinaa huvittaa vieläkin hieman, että aikuinen mies oli hahmo, josta Teresa innostui yli perinteisten prinsessojen ja elsojen.

Teresan asu nauratti perhepiirin aikuisia ja hoitotätejä, mutta lapsille hahmo ei heti auennut. Onneksi eskarin täti auttoi Teresaa laittamaan pystyyn STIG-shown, jonka myötä asu ja esiintyminen saivat kavereiltakin laajalti kehuja.

"STIG ei välttämättä ole perinteinen kaikkien lasten idoli, mutta Teresalle hän on pysynyt isona asiana edelleen", Tiina kertoo.

Väittämää tukevat myös Teresan oman Spotify-tilin tulokset: hänen eniten kuuntelemansa artisti on STIG ja kulutetuin kappale Roy Orbison. Tosifanille elämys huipentui kuitenkin seuraavana aamuna, kun äiti ja isä herättivät hänet aamutuimaan kuuntelemaan juuri saapunutta ääniviestiä.

STIG ei välttämättä ole perinteinen kaikkien lasten idoli, mutta Teresalle hän on pysynyt isona asiana edelleen.― Tiina-äiti

STIG oli nähnyt kuvan Teresan vappuasusta ja innostui kaksikon yhdenmukaisuudesta. Ääninauhalla STIG tervehtii Teresaa ja vitsailee yhdennäköisyyden olevan niin huomattava, että oli hetken luullut kuvan olevan itsestään.

"Mä olin että whaaat!", Teresa muistelee hetkeä kikattaen.

Viestiä kuunneltiin uudelleen ja uudelleen koko aamu. Teresa oli riemuissaan kuullessaan idolinsa terveiset ja innostui puvusta entistäkin enemmän. Niin paljon, että hän päättikin pukeutua asuun useita päiviä putkeen.

"Kyllä siinä vierähti koko Vapun aika", Tiina kertoo nauraen.

Idolin tapaaminen rohkaisi tavoittelemaan omia unelmia

Äidin mukaan Teresa on aina ollut kova innostumaan ja heittäytymään täysillä mukaan uusiin asioihin. Hän ihailee tyttärensä rohkeutta ja tunteella elämistä.

"Iän myötä Teresalle on tullut pientä itsesuojeluvaistoa, mutta hän elää kyllä aina sydän edellä elämää", Tiina kuvailee.

Varhaiskasvatuksen parissa työskentelevä Tiina kertookin tämän havainnon olleen yksi syy siihen, miksi hän halusi kertoa Teresan fanitustarinan. Pointtina oli paitsi tarjota Teresalle upea elämys myös näyttää miten hienosti ja luontevasti lapset ovat omia itsejään.

Toivon, että meissä kaikissa säilyisi rohkeus olla omia itsejään, eikä tarvitsisi aina miettiä, mitä muut meistä ajattelevat.― Tiina-äiti

"Toivon, että meissä kaikissa säilyisi rohkeus olla omia itsejään, eikä tarvitsisi aina miettiä, mitä muut meistä ajattelevat", Tiina sanoo.

Työssään Tiina on pohtinut heittäytymisen merkitystä ja pyrkiikin kannustamaan lapsia ”kreisiin meininkiin”. Hän haluaa innostaa lapsia laulamaan ja esiintymään ja ennen kaikkea huomaamaan, että vaikka välillä epäonnistuisi, se ei ole kovin vakava asia.

"Kun on oma itsensä rohkeasti, miltei kaikki on mahdollista", Tiina pohtii.

SuomiLOVE ja Tiina-äiti järjestivät Teresalle todellisen yllätyksen, sillä ohjelman kauden päättävässä SuomiLOVE-konsertissa tyttö sai vihdoin tavata idolinsa – ja vielä todellisilla aitiopaikoilla!

Stig saapuu yllättämään sohvalla istuvan tosifaninsa, 8-vuotiaan Teresan. Sohvalla iloisissa tunnelmissa myös Teresan pikkuveli, äiti,isä sekä juontaja Mikko Kuustonen.
Karavirran perhe nautti riemastuttavasta SuomiLOVE-yllätyksestä Hartwall Arenalla. Tiina-äiti uskoo kokemuksen valaneen kahdeksan vuotiaaseen tyttäreen itsevarmuutta ja rohkeutta tavoitella omia unelmia. Stig saapuu yllättämään sohvalla istuvan tosifaninsa, 8-vuotiaan Teresan. Sohvalla iloisissa tunnelmissa myös Teresan pikkuveli, äiti,isä sekä juontaja Mikko Kuustonen. Kuva: Atte Mäläskä SuomiLOVE,STIG

Teresa perheineen ohjattiin istumaan Hartwall Arenalla järjestettävän loppukonsertin päälavalle. Kun STIGin Roy Orbison -kappaleen ensisävelet värähtivät ilmoille, Teresa pinkaisi istumapaikaltaan ylös vauhdikkaasti.

”Näytti siltä, että Teresa taisi olla valmis hyppäämään lavalle ja vetämään biisin itse”, Tiina äiti kertoo hetkestä.

Kun äiti ja tapahtumaa juontanut Mikko Kuustonen ohjasivat tytön pysymään hetken paikallaan, STIG saapui lavalle ja heitti fanilleen yläfemman. Sen jälkeen alkoi vimmattu tanssiminen, kun Teresa hyppäsi lavalle joraamaan tuhatpäisen yleisön eteen.

”Siis wau!”, Teresa kuvailee kohtaamista ja pitää merkityksellisen hiljaisuuden.

Koko illasta jäi sellainen olo, että olen onnistunut jossakin.― Teresa

”Siis todellinen wau, wau, oikeesti wau”, hän jatkaa.

Tiina-äiti kertoo kokemuksen olleen merkittävä paitsi kaiken ilon irti ottaneelle Teresalle myös muulle perheelle. Musiikkidiggariperheelle hetki oli iso ja tunnepitoinen tilanne.

”Meille kaikille oli hienoa nähdä Teresa riemuitsemassa omana itsenään ja nauttimassa täysillä. Tämä oli yksi Teresan unelmia ja sen toteutuminen, etenkin näin upeasti, on varmasti vahvistanut hänen itseluottamusta ja tuonut rohkeutta mennä kohti uusia unelmia.”

Rohkeutta tytössä näki myös SuomiLOVEn yleisö, sillä monet katsojista kirjoittivat positiivisia kommentteja sosiaalisen median kanaviin ja osa tuli kertomaan ihailustaan kasvotustenkin.

”Koko illasta jäi sellainen olo, että olen onnistunut jossakin”, Teresa kertoo hymy äänessään.

Katso STIGin ja Teresan riemastuttava SuomiLOVE-kohtaaminen ja koko hilpeä show alta!

SuomiLOVE saa jatkoa jälleen uudella, kauniilla kaudella. Osallistu kertomalla tarinasi.

Lisää merkityksellistä musiikkia ja tosielämän tarinoita löydät myös SuomiLOVEn Instagramista ja Facebookista.

Kaikki SuomiLOVE-tarinat