Hyppää pääsisältöön

Tampereen elokuvajuhlilla voittaneita lyhytelokuvia Areenassa

Dokumenttielokuvan päähenkilö sivuprofiilissa pöydän ääressä
Lumikko lyhyteokuvan päähenkilö Dokumenttielokuvan päähenkilö sivuprofiilissa pöydän ääressä Kuva: yle09hft lyhytelokuvat

Tampereen elokuvajuhlat viettää 50-vuotisjuhlaansa tällä viikolla. Yle esittää Areenassa 3.3.–2.4.2020 viisi festivaaleilla voittanutta ja Uudessa Kinossa esitettyä kotimaista lyhytelokuvaa.

Lumikko
19 min
2009
Miia Tervon ”Lumikko” voitti vuonna 2010 kansainvälisen kilpailun Grand Prix –palkinnon.
Dokumenttielokuva kertoo nuoresta naisesta, joka haluaa rakkautta muttei tiedä mistä sitä etsiä.
Tuotanto TaiK/ELO

Miten marjoja poimitaan
19 min
2010
Lapin soille ilmestyy kaukaisia vieraita. Paikalliset tulevat levottomiksi - asiat muuttuvat, salaiset marjapaikat paljastuvat ja oleminen muuttuu epämukavaksi. Kuka on syypää ja kuka hyötyy tästä kaikesta? Miten vieraiden kanssa pärjätään kun marjatkin viedään? Miten marjoja poimitaan on elokuva suomalaisesta sydämestä ja globaalin talouden omituisuuksista.
Tampereen elokuvajuhlien opiskelijapalkinto 2011.
Tuotanto TaiK/ELO.

Eläköön markkinatalous!
5 min
2001
Christian Lindbladin animaatioelokuva Ketestä on riemastuttava. Kete on pitkäaikaistyötön, jonka elämänlanka on valtion maksamien tukien varassa. Nyt Kete on päättänyt uhrautua yhteisen asian puolesta. Valtion kukkaro kevenee ja kaikkien muiden elämä helpottuu.
Tampereen elokuvajuhlien kotimaisten alle 30 minuuttisten pääpalkinto 2002.
Tuotanto LR Film Productions.

Kuuntele (Listen)
13 min
2014
Poliisiasema Kööpenhaminassa. Ulkomainen, burkhaan pukeutunut nainen on asemalla poikansa kanssa jättämässä ilmoitusta. Näyttää, että kääntäjä ei halua ilmoittaa sitä, mitä nainen kertoo.
Käsikirjoitus ja ohjaus Hamy Ramezan & Rungano Nyoni.
Tampereen elokuvajuhlien European Film Awards palkinto 2015.
Tuotanto Pebble & DoDream.

Liivi-Leea
18 min
2003
Lea Pankko on kuvausten aikaan 73-vuotias yrittäjä Kauhavalta. Hän on työskennellyt 37 vuotta omistamassaan Liivi-Leea -kaupassa, joka myy naisten alusvaatteita. Edellisen kesän sairastelu pakottaa hänet laittamaan kauppansa oven kiinni viimeistä kertaa. Elokuva kertoo Lean viimeisestä työpäivästä, asiakkaiden ylipainohuolista ja sähköinsinööristä, joka maalasi seinänsä täyteen tyttöjen kuvia. Ohjaus Kimmo Jaatinen. Sympaattinen dokumenttielokuva voitti Tampereen elokuvajuhlien erikoispalkinnon 2004.
Tuotanto TaiK/ELO. oi

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa