Hyppää pääsisältöön

Yle jälleen mukana Hack4FI-kulttuurihackathonissa – tänä vuonna etsitään tulevaisuuden älykotiratkaisuja

Kulttuurihakkeita työn touhussa vuoden 2018 Hack4FI-tapahtumassa.
Hack4FI järjestettiin edellisen kerran Helsingin kaupunginmuseolla 5.-7.10.2018 Kulttuurihakkeita työn touhussa vuoden 2018 Hack4FI-tapahtumassa. Kuva: Karoliina Niemenkari / CC BY 2.0 Hack4FI

Hack4FI - Hack your Heritage! -hackathonissa Yle etsii vastauksia kysymyksiin minkälainen on suomalainen koti vuonna 2050 ja minkälaisia mediaratkaisuja tulevaisuuden kodissa on.

“Virtuaalinen ja lisätty todellisuus, ääniohjaus ja erilaiset älykkäät rajapinnat tulevat mullistamaan median kulutuksen tapoja suomalaisissa kodeissa. Mutta miten? Hack4FI:n yhdistelmä avoimia kulttuuridatoja ja innokkaita kehittäjiä on hyvä tiennäyttäjä Ylelle siitä, millaiselta tulevaisuuden kulttuurikoti voisi näyttää ja millaisia mediakokemuksia julkisen palvelun tulisi siihen tarjota”, sanoo Yle Nextin tuottaja Mikael Hindsberg. Haasteen lisäksi Yle tarjoaa kulttuurihakkereiden käyttöön avoimia sisältöjään sekä metatietojaan.

Hack4FI - Hack Your Heritage 2020 -kulttuurihackathon järjestetään tänä vuonna 13.–15.3. Ateneumissa Helsingissä. Viidettä kertaa järjestettävän kulttuurihackathonin tavoitteena on edistää ihmisten osallisuutta kulttuuriin ja historiaan sekä lisätä tietoa yhteisestä digitaalisesta kulttuuriperinnöstä. Kulttuurihackathon tuo yhteen koodarit, taiteilijat, muotoilijat, humanistit, opettajat ja kaikki muut, jotka ovat kiinnostuneita digitaalisesta kulttuuriperinnöstä ja moniammatillisesta yhteistyöstä.

Hackathonin järjestää Kansallisgalleria yhteistyössä Open Knowledge Finland ry:n ja AvoinGLAM-verkoston kanssa. Ilmoittauminen tapahtumaan on auki. Tapahtumaan osallistuminen maksutonta ja osallistujille tarjotaan tapahtuman aikana ruoka.