Hyppää pääsisältöön

Hei abi, kuinka voimme auttaa?

Abitreenien toimitus 2020
Abitreenien toimitus: Mika Salomaa, Inkeri Alatalo, Anniina Nirhamo ja Tiia-Mari Laitila. Abitreenien toimitus 2020 Kuva: Anniina Nirhamo/Yle Abitreenit

Kevään kirjoitukset ovat täällä ihan pian! Me Abitreeneissä haluamme auttaa sinua yo-kokeisiin valmistautumisessa parhaalla mahdollisella tavalla. Abitreeneistä löydätkin enemmän sensorien ja opettajien jakamia vinkkejä kirjoituksiin kuin mistään muualta.

Kirjoitukset lähestyvät, mitä vielä voi tehdä? Käy lukemassa meidän sivuilta ainakin oman aineesi sensorin vinkit yo-kokeeseen! Lisäksi olemme juuri julkaisseet opettajien vinkkejä muun muassa äidinkielen ja ruotsin yo-kokeisiin.

Lisäksi meiltä löytyvät tietysti yo-koelähetykset, aiemmat yo-kokeet sekä kasapäin muita opiskeluvinkkejä ja -juttuja. Olemme julkaisseet kaikki tähänastiset sähköiset yo-kokeet myös harjoittelukokeina, joilla voit treenata valitsemaasi oppiainetta kätevästi suoraan sivuillamme. Mukana ovat myös kaikkien sähköisten kokeiden aineistot ja kuuntelut.

Aikaisempien ylioppilaskokeiden tehtäviä ja vastauksia pääset katsomaan valitsemalla haluamasi aineen, esimerkiksi matematiikan pitkän oppimäärän. Tämän kevään kokeista pääset keskustelemaan jo nyt kokeiden omilla sivuilla.

Lisäksi olemme tuottaneet paljon muita tehtäviä, joilla voit kerrata valitsemaasi ainetta, uusimpana suomi toisena kielenä -tehtävät sekä historian pistarit.

Suorat yo-koelähetykset tulevat taas!

Suorat yo-koelähetyksemme alkavat äidinkielen lukutaidon kokeesta 10.3. lähtien. Kuudessa lähetyksessämme käydään läpi kulloisenkin päivän koetta ja vastataan Ylioppilastutkintolautakunnan sensorien kanssa kirjoittajien kysymyksiin. Katso lähetysten aikataulut ja kaikki lähetyksissä käsiteltävät aineet.

Kysymyksiä voit lähettää koepäivinä sivujemme kautta. Osa aineista käsitellään lähetyksen ulkopuolella siten, että YTL:n asiantuntija vastaa sivuillamme kysymyksiinne kirjallisesti.

Julkaisemme ylioppilastutkintolautakunnan laatimat kokeen tehtävät ja hyvän vastauksen piirteet heti kokeen jälkeen. Tilaamalla Abitreenien ilmoitukset Yle.fi-sovelluksessa saat tietää heti, kun kokeet ja hyvän vastauksen piirteet on julkaistu sivuillamme!

Kannattaa seurata meidän etusivua ja laittaa myös seurantaan Abitreenien Instagram. Niitä seuraamalla pysyt aina ajan tasalla!

Toivotamme juuri sinulle hurjasti tsemppiä ja menestystä kokeisiin!

Anniina, Tiia-Mari, Mika ja Inkeri

Kommentit

Artikkelit