Hyppää pääsisältöön

Murdochin murhamysteerit – lisää keksintöjä ja historiallisia hahmoja suosikkisarjan 13. kaudella

Rikosetsivä William Murdoch penkoo Toronton mysteereitä draamasarjan 13. kaudella.
Yannick Bisson näyttelee Kanadan terävintä rikosetsivää William Murdochia. Rikosetsivä William Murdoch penkoo Toronton mysteereitä draamasarjan 13. kaudella. Yle TV1,Yannick Bisson,murdochin murhamysteerit

TV1 maanantaista perjantaihin 11.3. - 3.4.2020 klo 17.10 - 18.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 12.35, Areenassa 29 päivää

Kanadan edistyksellisin rikosetsivä, ylikonstaapeli William Murdoch (Yannick Bisson) penkoo jälleen Toronton mielenkiintoisimpia mysteereitä.

Ykkösellä nähdään suositun kanadalaissarjan Murdochin murhamysteerit (12) uusi 13. tuotantokausi. Sarjan 18 jännittävää jaksoa esitetään tuoreeltaan, sillä uusin kausi päättyi juuri Kanadassa. Valtameren takana päätösjaksoa jännitettiin maaliskuun 2. päivä.

Tutkintamenetelmät edellä aikaansa

Murdochin murhamysteerien 13. kaudella William Murdoch on jälleen vauhdissa ja tutkintamenetelmiltään edellä aikaansa. Nyt Williamilla on muun muassa käytössään rikollisten tunnistamista helpottava apuväline.

Rikosetsivä William Murdoch penkoo Toronton mysteereitä draamasarjan 13. kaudella.
Kuolinsyyntutkija Violet Hart (Shanice Banton), konstaapeli George Crabtree (Jonny Harris) ja ylikonstaapeli William Murdoch (Yannick Bisson). Rikosetsivä William Murdoch penkoo Toronton mysteereitä draamasarjan 13. kaudella. Kuva: ITV Yle TV1,murdochin murhamysteerit

Uuden kauden aloitusjaksossa Torontoa puhuttavat naisasiakysymykset ja naisten äänioikeus. Kun puhetilaisuudessa tapahtuu kohtalokas räjähdys, Murdoch joukkoineen on visaisen tehtävän edessä. Kuka otti oikeuden omiin käsiinsä?

Tutkinnassa ovat mukana tutut tohtori Julia Ogden (Hélène Joy), kuolinsyyntutkijaksi edennyt Violet Hart (Shanice Banton), komisario Thomas Brackenreid (Thomas Craig) ja konstaapeli George Crabtree (Jonny Harris). Uusiakin etsiviä ilmaantuu maisemiin.

Mysteereitä ja huumoria sopivasti sekoittava draamasarja seuraa, kuinka William Murdoch muun muassa tutkii kauan sitten kadonneen naisen tapausta, lähtee patikkaretkelle kirotulle luolalle ja selvittää tutun vakoojan Terrence Meyersin (Peter Keleghan) puuhia. Keikka sijoittajien tilaisuuteen yllättää konstaapeli Grabtreen täysin. Odottamaton kohtaaminen odottaa myös komisario Brackenreidia.

Rikosetsivä William Murdoch penkoo Toronton mysteereitä draamasarjan 13. kaudella.
Rikosetsivä William Murdoch (Yannick Bisson), tohtori Julia Ogden (Hélène Joy) ja fyysikko Marie Curie (Eva Placzynska) osallistuvat juhlajaksossa suureen konferenssiin. Rikosetsivä William Murdoch penkoo Toronton mysteereitä draamasarjan 13. kaudella. Yle TV1,murdochin murhamysteerit

Juhlava 200. jakso täynnä historiaa

Palkittu 1900-luvun alkupuolelle sijoittuva dekkarisarja Murdochin murhamysteerit juhlii 13. kaudella merkittävää etappia. Sarjasta keskiviikkona 25.3. esitettävä 11. jakso on koko draamasarjan 200. jakso.

Juhlavassa jaksossa tavataan huikea kaarti historiallisia henkilöitä kuten fyysikot Albert Einstein (Eric Charters) ja Marie Curie (Eva Placzynska) sekä keksijät Alexander Graham Bell (John Tench), Nikola Tesla (Dmitry Chepovetsky) ja Thomas Edison (David Storch). Mukana on myös taikuri Harry Houdini (Grisha Pasternak).

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Claire Goose, Marc Senior, Lachlan Murdoch, Arwen Humphreys, Colm Feore, Sebastian Pigott ja Daniel Maslany.

Pääroolia esittävä Yannick Bisson pääsee näyttämään myös ohjaajan taitojaan. Hän on ohjannut kauden neljännen jakson, joka kertoo huikentelevaisesta sijoittajasta.

Murdoch Mysteries. Käsikirjoitus: Maureen Jennings. Tuotanto: Bell Broadcast and New Media Fund, Rocket Science VFX, Shaftesbury Films, Kanada, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.