Hyppää pääsisältöön

Paavo ja Raili oli hyvän mielen komediasarja isolla alkukirjaimella

Paavo (Lasse Karkjärvi) ja Raili (Eija Vilpas) kylvyssä.
Paavo (Lasse Karkjärvi) ja Raili (Eija Vilpas) kylvyssä (2004). Paavo (Lasse Karkjärvi) ja Raili (Eija Vilpas) kylvyssä. Kuva: Yle/Harri Hinkka Paavo ja Raili

Mitä siitä seurasi, kun aikamiespoika Paavo (Lasse Karkjärvi) kävi voimakastahtoisen luokkakaverinsa Railin (Eija Vilpas) asiakkaana parturissa? Herkkä ja kaunis ihmissuhde, parisuhdehan siitä seurasi. Nasakan railakkaasti kirjoitettu ja esitetty komediasarja hykerrytti suomalaisia vuosina 2004 ja 2006.

Yleisön toivoma Paavo ja Raili on katsottavissa Areenassa 5.3.2021 asti.

"Tässä sarjassa ei kiroilla eikä ajella autoa", kerrottiin katsojille etukäteen. Ei tarvinnut, sillä kekseliäät käsikirjoittajat Eija Vilpas ja Ritva Holmberg todella olivat löytäneet runsaasti muitakin juonenkäänteitä. Tampereelle sijoittuvan sarjan ohjasi Jussi Niilekselä.

Moni tv-katsoja muisti nähneensä pääosakaksikon Vilpas–Karkjärvi aiemminkin tv-pariskuntana. Aivan oikein, hehän olivat Fakta homman Pirre ja Heka. Nyt meno oli kuitenkin täysin erilaista.

Hei, nyt mä muistan – Rökä! RÖKÄ! – Älä huuda, kukaan ei oo kutsunut mua sillä nimellä 30 vuoteen!
― Raili tunnistaa Paavon vanhaksi luokkakaverikseen

Kohdattuaan toisensa kampaamossa Raili sananmukaisesti ui Paavon liiveihin. Raili on päättänyt "auttaa" Paavoa, tahtoi tämä sitä tai ei. Aivan ensimmäiseksi tämä tarvitsi apua suhteessaan äitiinsä Siiriin (Tuija Ernamo).

Mä en voi lähteä sun kanssa ulos, meillä on äidin kanssa nakki-ilta.― Paavo peruu sovitun elokuva-illan Railin kanssa

Kahden aikuisen liitossa sattuu ja tapahtuu. Parisuhteen lisäksi Paavon ja Railin täytyy hoitaa kaikkia muitakin suhteita: isä-poikasuhdetta, suhdetta anoppiin, ex-mieheen, naapureihin, työkavereihin ja kampaamon asiakkaisiin. On kaivettava ojaa, katsottava luontodokumentteja ja tanhuttava salaa, jotta sopu säilyisi.

Kun ei olis niin alkutekijöissään koko ihminen.
― Raili tuskailee Paavoa Lissulle

Muita keskeisiä henkilöitä ovat Railin ystävä Lissu (Anna Haaranen ), Siirin mies Kauko (Esko Roine), Railin ex-mies Ilpo (Auvo Vihro) sekä heidän poikansa Jari (Lari Halme).

Paavon ja Railin "kotisivut" 2004–2006

Keskustele