Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Viisupäiväkirjat pääkuva

Viisupäiväkirjat on euroviisufanien itsensä kuvaama dokumentti elämästä ja lähes elämää suuremmasta harrastuksesta – Euroviisujen fanituksesta

Miltä näyttää maailma euroviisufanien silmin? Miten maailmanlaajuinen viisuperhe toimii, entä miten viisufani selviää PED:stä, Post Eurovision Depressionista? Eurovision Diaries, Viisupäiväkirjat, on viihdyttävä ja intiimi kuvaus viisufanien elämästä, fanituksen hauskuudesta ja erikoisuuksista.

Krista Siegfridsin selostama dokumentti Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat vie viisutapahtumasta ja maasta toiseen. Viisukärpänen voi purra ihan ketä tahansa, kukaan ei ole siltä turvassa. Vaikka Euroviisut on kepeä tapahtuma, on itse fanittaminen hyvinkin vakavaa. Tässä joukkoistetussa dokumentissa viisufanit noin 30 maasta ovat kuvanneet elämäänsä tammikuusta loppusyksyyn 2019.

yle.fi/viisupäiväkirjat

Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat Yle Areenassa 6.4.2020 alkaen ja Yle TV1:ssä 13.4.2020 kello 20.50.

Katso dokumentti:

 • Pettymyksien pettymys

  Euroviisufanin pahin painajainen toteutui.

  Euroviisufanin pahin painajainen toteutui, kun Euroviisut peruttiin.

 • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

  Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

  Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.

 • Viisupäiväkirjat on euroviisufanien itsensä kuvaama dokumentti elämästä ja lähes elämää suuremmasta harrastuksesta – Euroviisujen fanituksesta

  Miltä näyttää maailma viisufanien silmin?

  Miltä näyttää maailma viisufanien silmin? Kuinka vakavaa fanittaminen on ja miten maailmanlaajuinen viisuperhe toimii? Entä miten viisufani selviää PED:stä, Post Eurovision Depressionista? Eurovision Diaries, Viisupäiväkirjat, on intiimi mutta viihdyttävä kuvaus viisufanien elämästä, fanituksen hauskuudesta ja erikoisuuksista.