Hyppää pääsisältöön

Näin seuraat UMK-finaalia – Katso myös tärpit tulevasta show'sta

UMK20-finalistit.
UMK20-finalistit. Kuva: www.warila.fi Uuden Musiikin Kilpailu 2020

UMK20-finalistit julkaistiin viime tammikuussa, ja nyt on viimein aika valita Suomen euroviisuedustaja!

Euroviisuedustajan paikasta kilpailevat Catharina Zühlke, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa ja Tika.

Lauantaina suorana nähtävässä finaalissa on luvassa lisättyä todellisuutta, kymmeniä metrejä tekoturkiskarvaa ja vaatteita, jotka on ollut pakko käsitellä palosuojalla.

Finaali järjestetään Tampereen Mediapoliksessa ja se näytetään suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M -radiokanavilta klo 21 alkaen.

Muistathan äänestää suosikkiasi, sillä UMK-edustajan valinta on 50-prosenttisesti kiinni yleisöstä ja 50-prosenttisesti kansainvälisestä raadista. Ilmaiseksi voit äänestää Yle.fi -sovelluksella. Tarkemmat äänestysohjeet löydät täältä.

Mitä olisikaan UMK ilman kunnon kisakatsomoa! Oman katsomosi lisäksi kannattaa hypätä mukaan myös Suomen suurimpaan ja hauskimpaan kisakatsomoon eli UMK-chattiin. Siellä keskustelua pitävät yllä Yle Kioskista tutut Gogi, Essi ja Aleksi. Tästä ohjeet chatiin.

Ja palauta mieleen täältä, miten UMK-finalistit valmistautuivat kilpailuesityksiinsä.

Finalistien lisäksi lavalle nousevat vielä julkaisemattoman paluusinkkunsa Löytäjä saa pitää esittävä Mikael Gabriel sekä Hei rakas -hittinsä tv:ssä debytoiva Behm.

Ja totta kai Krista Siegfrids esittää upean avausnumeron yhdessä UMK-taustatanssijoiden, Sofia Arasolan, Mia-Mari Sinkkosen, Etel Röhrin, Haza Hajipoorin, Jere Jääskeläisen, Jesse Wijnansin, Antton Laineen ja Jasmir Vesanderin, sekä taustalaulajien, Jepa Lambertin, Hilkka Louhivuoren ja Heini Ikosen, kanssa.

Myös Radio Suomessa ollaan lauantaina UMK-tunnelmissa! Tee täällä kanavan UMK-testi ja lähde mukaan Toni Laaksosen Lauantaitanssien euroviisuteemaisille etkoille.

Luvassa on yllätyksiä, rakkautta, kilpailua, jännitystä ja ihanaa yhdessäoloa. Tule mukaan!

Kurkkaa alta tunnelmia finaaliin valmistautuvista kilpailijoista!

Valtava ankkuri UMK20:n lavalla, taustalla sinistä ja pilvistä taivasmaisemaa.
Euroviisufinaali käydään tänä vuonna Alankomaiden Rotterdamissa. Myös UMK:ssa hypätään satamakaupungin vilinään. Kuka nousee ankkurin kyytiin? Valtava ankkuri UMK20:n lavalla, taustalla sinistä ja pilvistä taivasmaisemaa. Kuva: Yle / Miikka Varila Uuden Musiikin Kilpailu 2020,Euroviisut,Rotterdam,Ankkuri
UMK-finalisti Catharina Zühlke seisoo lavalla valkoisessa mekossa valkoisen savun saartamana. Kuvan tausta on syvänmeren sininen.
Catharina Zühlken saartaa lavalla valkoinen savuverho. UMK-finalisti Catharina Zühlke seisoo lavalla valkoisessa mekossa valkoisen savun saartamana. Kuvan tausta on syvänmeren sininen. Kuva: Yle / Miikka Varila Uuden Musiikin Kilpailu 2020,Euroviisut,Catharina Zühlke
Ihmisiä taitettavilla katsomotuoleilla katsomassa tv-ruudusta Tikan UMK-esityksen harjoitusvideota. Taustalla lava.
UMK:n työryhmä seuraa videolta, kuinka Tikan esityksessä nähtävät lisätyn todellisuuden elementit toimivat. Ihmisiä taitettavilla katsomotuoleilla katsomassa tv-ruudusta Tikan UMK-esityksen harjoitusvideota. Taustalla lava. Kuva: Yle / Miikka Varila Uuden Musiikin Kilpailu 2020,Euroviisut,Tika Sevón Liljegren
UMK-finalisti Aksel Kankaanranta seisoo laulamassa keskellä lavaa punaisessa valossa, taustalla piirrettyjä ihmishahmoja.
Aksel Kankaanranta saa yllättävää seuraa kanssaan lavalle. UMK-finalisti Aksel Kankaanranta seisoo laulamassa keskellä lavaa punaisessa valossa, taustalla piirrettyjä ihmishahmoja. Kuva: Yle / Miikka Varila Uuden Musiikin Kilpailu 2020,Euroviisut,Aksel Kankaanranta
UMK-finalisti Sansa katsoo screeniltä harjoitusvideota esityksestään yhdessä koreografi Reija Wäreen kanssa.
Sansa valmistautuu esitykseensä katsomalla videota harjoituksistaan. UMK-finalisti Sansa katsoo screeniltä harjoitusvideota esityksestään yhdessä koreografi Reija Wäreen kanssa. Kuva: Yle / Miikka Varila Uuden Musiikin Kilpailu 2020,Uuden Musiikin Kilpailu,Sansa,Reija Wäre
Erika Vikman ja karhut Uuden Musiikin Kilapiluss 2020.
Erika Vikmanin show'ssa on mukana myös pari karvaista kaveria. Erika Vikman ja karhut Uuden Musiikin Kilapiluss 2020. Kuva: Yle/Miikka Varila Uuden Musiikin Kilpailu 2020,Erika Vikman


Taustalaulajat Jepa Lambert, Hilkka Louhivuori ja Heini Ikonen pääsivät testaamaan liekinheittimiä, jotka päästetään täysillä irti F3M:in vedossa.

Avaa Instagram postaus

Näin seuraat Uuden Musiikin Kilpailua 2020

Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 7.3.2020 suorassa UMK-lähetyksessä. UMK-finaalissa kilpailevat Catharina Zühlke, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa ja Tika.

Finaali järjestetään Tampereen Mediapoliksessa ja se näytetään suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M-radiokanavilta klo 21 alkaen.

TV-lähetyksen juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen. Green Room -haastatteluista vastaavat YleX Aamun juontajat Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio. Ruotsinkielisestä selostuksesta tuttuun tapaan vastaavat Johan Lindroos ja Eva Frantz.

UMK20-suosikkibiisisi äänestys tapahtuu lähetyksen aikana heti finaalistien esitysten jälkeen. Voit äänestää la 7.3. maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Puhelinäänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi. Äänestyksen lisäksi myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.

Keskustele lähetyksen aikana UMK-chatissa. Chatin keskustelua ylläpitää Yle Kioskin Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa. Lataa Yle.fi -sovellus ja keskustele klo 20.50 alkaen koko lähetyksen ajan.

Ruotsin euroviisuedustaja selviää samana lauantaina 7.3.2020 ja sitä voi seurata suorana Yle Areenasta klo 21 tai viivästettynä lähetyksenä Yle TV1:llä klo 22.50 alkaen. Lähetyksen juontaa suomeksi Christian Bertell.