Hyppää pääsisältöön

Strömsössä kokataan monipuolisesti porkkanasta! Kokeile valmistaa porkkanasta makeisia lauantaiherkutteluun tai tee siitä raikas salaatti sitruunavoin ja paahdetun tattarin kera

Monelle porkkanasta tulee ensimmäisenä mieleen raaste, jota oli alituiseen tarjolla koululounaalla. Pienellä lisävaivalla porkkanasta sukeutuu mielenkiintoinen lisuke tai täydellinen pikkupurtava lauantai-iltaan.

Kirpeä ja rouskuva porkkanasalaatti

Kulhollinen porkkana salaattia keittiössä
Kulhollinen porkkana salaattia keittiössä Kuva: Carina Ahlskog/YLE porkkanat,Strömsö,ruokaohjeet

Tämä raikas ja helppotekoinen lisuke sopii erityisen hyvin kalaruokien seuraksi.

Ainekset, 4 annosta:

  • 1 dl tattaria
  • 500 g porkkanoita
  • 50 g voita
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl hienoksi silputtua tilliä
  • sormisuolaa

Tee näin:

  1. Paahda tattari kuivalla kuumalla paistinpannulla. Anna jäähtyä.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä.
  3. Kuumenna voi pienessä kattilassa kullanruskeaksi, älä polta. Ota kattila liedeltä.
  4. Anna seistä noin 5 minuuttia.
  5. Valuta lämmin ruskistettu voi ja sitruunamehu porkkanasuikaleiden päälle.
  6. Lisää joukkoon paahdettu tattari ja tillisilppu ja mausta sormisuolalla.

Herkulliset porkkanamakeiset

Kulhollinen porkkana herkkuja keittiössä
Kulhollinen porkkana herkkuja keittiössä Kuva: Carina Ahlskog/YLE porkkanat,Strömsö,ruokaohjeet

Uunissa kuivaaminen tuo esiin porkkanan makeuden. Ja kun juures vielä keitetään sokeriliemessä, se saa entistä enemmän potkua.

Uskallamme melkein antaa tälle herkulle makutakuun. Jos et pidä fenkolinsiemenistä, voit jättää ne pois tai korvata omalla lempimausteellasi.

Ainekset:

  • 2 ½ dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3 porkkanaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • hyppysellinen sormisuolaa

Tee näin:

  1. Keitä vedestä, sokerista sekä sitruunan kuoriraasteesta ja mehusta sokeriliemi.
  2. Leikkaa porkkanat tangoiksi. Keitä tankoja sokeriliemessä 3–4 minuuttia. Ota kattila liedeltä.
  3. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia, jotta liemi imeytyy kunnolla porkkanatankoihin.
  4. Nosta ne sitten leivinpaperin päälle uunipellille ja mausta fenkolinsiemenillä ja sormisuolalla.
  5. Kuivaa porkkanatankoja 50–60-asteisessa kiertoilmauunissa luukku raollaan 3–5 tuntia.

Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä:

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa