UMK:n 32-henkiseen kansainväliseen raatiin kuuluu muusikoita ja euroviisufaneja kahdeksasta Euroopan maasta. UMK-voittajan valinta määräytyy puoliksi raadin ja puoliksi yleisön antamien äänien perusteella.
Uuden Musiikin Kilpailun finaali käydään lauantaina 7. maaliskuuta. Kilpailussa selviää, kuka edustaa Suomea vuoden 2020 Euroviisuissa.
Edustajan valinta määräytyy 50-prosenttisesti yleisön äänistä ja 50-prosenttisesti kansainvälisen raadin äänistä.
Katsojat voivat äänestää suosikkiaan suoran lähetyksen aikana maksutta Yle.fi-sovelluksella tai maksullisesti joko tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Tekstiviestin hinta on 1 euro ja puhelinäänen hinta on 1 euro + paikallisverkkomaksu. Äänestys avautuu, kun kaikki esitykset on nähty, ja äänestysaikaa on viimeisen kilpailuesityksen jälkeen n. 15 minuuttia.
Katso tästä linkistä vielä tarkemmat ohjeet äänestämiseen.
Myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittää yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet. Kansainvälinen raati koostuu kahdeksan eurooppalaisen maan nelihenkisistä, musiikkialan ammattilaisten muodostamista tiimeistä.
Raatilaiset ovat Espanjasta, Virosta, Isosta-Britanniasta, Venäjältä, Saksasta, Ruotsista, Hollannista ja Bulgariasta.
Tutustu raatilaisiin maittain:
Alankomaat

Erik Bolks, Alankomaiden euroviisufaniklubin varapuheenjohtaja sekä euroviisuasiantuntija. Alankomaiden raadin puheenjohtaja.
Roel Schaap, euroviisuasiantuntija, joka on seurannut viisuja lähes 20 vuoden ajan. Laaja viisufaktojen yksityiskohtainen tuntemus usealta vuodelta.
Sanne Messemaker, rotterdamilainen opiskelija ja musiikin suurkuluttaja. Suosikkigenrejä latinomusiikki, pop ja ysäri.
Anja Kroeze, musiikin suurkuluttaja, genret modernista klassiseen ja maailmanmusiikkiin.
Bulgaria

Poli Genova, artisti ja lauluntekijä, joka edusti Bulgariaa vuoden 2011 ja 2016 Euroviisuissa kappaleilla Na inat ja If Love Was a Crime. Bulgarian raadin puheenjohtaja.
Borislav Milanov, musiikkituottaja ja lauluntekijä, jonka sävellykset ovat olleet Euroviisujen seitsemän parhaan kärjessä viimeisen neljän vuoden aikana.
Vasil Ivanov, Bulgarian Euroviisujen päätuottaja sekä maansa Euroviisu-verkkosivujen tuottaja.
Georgi Simionov, laulaja, lauluntekijä ja äänituottaja, joka edusti Bulgariaa Euroviisuissa vuonna 2018 kappaleellaan Bones.
Espanja

Lucía Pérez, laulaja, joka edusti maataan 2011 Euroviisuissa kappaleellaan Que me quiten lo bailao. Espanjan raadin puheenjohtaja.
Chema Puròn, säveltäjä ja tuottaja, jonka kappaleet ovat edustaneet Espanjaa Euroviisuissa kahdesti. Niistä Vuelve conmigo -niminen kappale sijoittui toiseksi vuonna 1995, joka on maan paras sijoitus viimeiseen 25 vuoteen.
Vicente Rico, eurovision-spain.com-sivuston sekä Madridin etkojen tuottaja. Hän on myös vastannut festivaalin livelähetyksistä 12 vuotta.
Xabier Vizcaino, säveltäjä, ääniteknikko ja musiikkituottaja.
Iso-Britannia

William Lee Adams, euroviisutubettaja. Ison-Britannian raadin puheenjohtaja.
Ricardo Autobahn, lauluntekijä, kirjoitti ja tuotti maan edustuskappaleen Teenage Life vuodelta 2006.
Katya Edwards, laulaja-lauluntekijä.
Charlotte Haining, laulaja-lauluntekijä.
Ruotsi

Elize Ryd, laulaja-lauluntekijä, Suomessakin keikkailevan Amaranthe-yhtyeen laulaja. Osallistui Ruotsin viisukarsinta Melodifestivaliin vuonna 2015. Ruotsin raadin puheenjohtaja.
Elina Ryd, laulaja-lauluntekijä ja sanoittaja. Puheenjohtaja Elize ja Elina ovat siskoksia.
Olof Mörck, kitaristi ja lauluntekijä, Amaranthen perustajajäsen.
Henrik Englund Wilhelmson, artisti, Amaranthe-yhtyeen “örinälaulaja”.
Saksa

Reinhard Ehret, tv-toimittaja, joka työskentelee sekä elokuva- että kaupallisella musiikkikanavalla. Euroviisufani vuodesta 1969. Saksan raadin puheenjohtaja.
Frank Albers, kulttuuritutkija ja filmituottaja. Euroviisu-fani vuodesta 1979.
Meike Vollmar, politiikan tutkija ja työskentelee Saksan tilastokeskuksessa. Euroviisuissa mukana vuodesta 1992.
Felix Brand, IT-asiantuntija, joka harrastaa urheilua ja pitää rockin ja popin kuuntelemisesta.
Venäjä

Tutta Larsen, suosittu ruutukasvo, venäläisen Tutta-tv:n toimittaja ja juontaja. Venäjän raadin puheenjohtaja.
Elena Pindzhoyan, kokenut kulttuurin monitoiminainen, jonka suojatit ovat pärjänneet hyvin maailmalla. Elenan tallista ovat tulleet muun muassa venäläisen Tatu-yhtyeen solistit. Yhtye edusti Venäjää Euroviisuissa vuonna 2003.
Marina Gubina, näyttelijä, joka on tunnettu useista venäläisistä tv-sarjoista ja -elokuvista. Vuodesta 2012 alkaen Marina on toiminut juontajana Rossija-1-televisiokanavalla.
Oskar Kuchera, näyttelijä, muusikko ja juontaja sekä tunnettu venäläinen radioääni.
Viro
Laura Põldvere, laulaja-lauluntekijä ja edustanut maataan kahdesti Euroviisuissa, vuosina 2005 ja 2017. Viron raadin puheenjohtaja.
Erik Morna, virolaisen Raadio 2 -kanavan musiikkipäällikkö.
Liis Lemsalu, yksi Viron suosituimpia laulajia ja vuosittaisen Aastahitt-kilpailun voittaja vuodelta 2019. Hänen uransa käynnistyi Viron Idols-kilpailun voitosta vuonna 2011.
NOÊP, kansainvälisesti tunnettu virolaisartisti ja tuottaja, jonka kappaleet ovat striimanneet miljoonia esimerkiksi Spotifyssa ja ne soivat myös ulkomaisilla radiokanavilla.
Heidy Purga, Heidy Purga, yksi Eesti Laulin eli Viron euroviisukarsintojen luojista ja pitkäaikainen tuottaja.
Näin seuraat Uuden Musiikin Kilpailua 2020
Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 7.3.2020 suorassa UMK-lähetyksessä. UMK-finaalissa kilpailevat Catharina Zühlke, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa ja Tika.
Finaali järjestetään Tampereen Mediapoliksessa ja se näytetään suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M-radiokanavilta klo 21 alkaen.
TV-lähetyksen juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen. Green Room -haastatteluista vastaavat YleX Aamun juontajat Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio. Ruotsinkielisestä selostuksesta tuttuun tapaan vastaavat Johan Lindroos ja Eva Frantz.
UMK20-suosikkibiisisi äänestys tapahtuu lähetyksen aikana heti finaalistien esitysten jälkeen. Voit äänestää la 7.3. maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Puhelinäänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi. Äänestyksen lisäksi myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.
Keskustele lähetyksen aikana UMK-chatissa. Chatin keskustelua ylläpitää Yle Kioskin Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa. Lataa Yle.fi -sovellus ja keskustele klo 20.50 alkaen koko lähetyksen ajan.
Ruotsin euroviisuedustaja selviää samana lauantaina 7.3.2020 ja sitä voi seurata suorana Yle Areenasta klo 21 tai viivästettynä lähetyksenä Yle TV1:llä klo 22.50 alkaen. Lähetyksen juontaa suomeksi Christian Bertell.
Korjattu 6.3.2020 klo 15:37: Laura Põldvere edusti Viroa Euroviisuissa vuonna 2017, ei 2007.