Hyppää pääsisältöön

Euroviisuedustaja Aksel Kankaanrannan kanssa aamupalalla

Millaisena valkenee ensimmäinen aamu Suomen euroviisuedustajana? Aksel Kankaanranta voitti eilen illalla jännittävän UMK-finaalin ja edustaa täten Suomea Euroviisuissa Rotterdamissa toukokuussa. Illalla juhlat jatkuivat pikkutunneille, joten UMK:n ja Euroviisujen juontaja Mikko Silvennoinen vei Akselille aamupalan huoneeseen. Samalla juteltiin eilisillan tapahtumista ja tulevasta.

– Sua kohdellaan nyt kuin kuningasta, ja niin pitääkin, aloitti Mikko aamiaistarjottimen tuodessaan.

Aamuhaastattelussa Aksel paljastaa, että aika staattisesta esiintymistavastaan huolimatta tuore UMK-voittaja tanssii mielellään klubilla.

Aksel kertoo myös tukijoukoistaan ja siitä, miten ympärillä ollut UMK-työryhmä ja muut kilpailijat sekä Mario Kartin pelaaminen ovat auttaneet kilpailutaipaleella eteenpäin.

Lue täältä lisää Aksel Kankaanrannan voitokkaasta Looking Back -esityksestä ja siitä, miten pisteet tiukassa UMK-finaalissa lopulta jakautuivat.

Tämän vuoden Eurovision-laulukilpailu järjestetään Rotterdamissa, Alankomaissa toukokuussa 2020. Suomi esiintyy 2. semifinaalissa torstaina 14.5.2020. Euroviisujen finaali käydään lauantaina 16.5.2020 ja se esitetään suorana Yle TV1:llä sekä Areenassa.