Hyppää pääsisältöön

Uuden Musiikin Kilpailu kiinnosti suomalaisia – finaalilla 1,5 miljoonaa katsojaa

UMK20-finaalin lavakuva, screenillä UMK-grafiikoilla teksti "Uuden musiikin kilpailu", kuvassa myös katsomoa.
Uuden Musiikin Kilpailun finaali järjestettiin Tampereen Mediapoliksessa. UMK20-finaalin lavakuva, screenillä UMK-grafiikoilla teksti "Uuden musiikin kilpailu", kuvassa myös katsomoa. Kuva: Yle / Miikka Varila Uuden Musiikin Kilpailu 2020,Uuden Musiikin Kilpailu,Euroviisut,lavasteet

UMK-finaali keräsi suuren yleisön ja oli tavoittavuudeltaan viikon katsotuin televisio-ohjelma.

Ylen UMK20: Finaali -lähetystä seurasi esityspäivänä keskimäärin 885 000 katsojaa. Lähetys tavoitti TV1:n lauantai-illassa 1 538 000 suomalaista.

“Tämä oli paras UMK-show, jonka olemme tehneet. Uudistunut UMK otettiin hienosti vastaan, ja yhteistyö YleX:n kanssa toimi loistavasti. Sen myötä tänä vuonna useammat nuoret löysivät tiensä UMK:n pariin”, iloitsee Uuden Musiikin Kilpailun tuottaja Anssi Autio.

Edellisen kerran Suomen euroviisuedustaja valittiin avoimella Uuden Musiikin Kilpailulla vuonna 2017. Tuolloin finaalilähetys tavoitti yli 1,4 miljoonaa katsojaa.

Omaa suosikkiaan oli mahdollista äänestää maksutta Yle.fi-mobiilisovelluksella. Sovelluksessa äänensä antoi 56 000 suomalaista ja sen avasi lauantai-iltana liki 120 000 käyttäjää. Yhteensä äänestykseen tuli 114 664 ääntä.

Uuden Musiikin Kilpailun voitti kuuden ehdokkaan joukosta Aksel Kankaanranta kappaleellaan Looking Back. Hän edustaa Suomea Eurovision laulukilpailussa Rotterdamissa 12.–16.5. Suomi esiintyy Euroviisujen toisessa semifinaalissa to 14.5.

Katsojaluvut: Finnpanel Oy / TV-mittaritutkimus.

Tekstiä korjattu 10.3.: tarkennettu yleisöäänien yhteismääräksi 114 664 kappaletta.