Hyppää pääsisältöön

Uusi BBC:n draamasarja alkaa – viikolla 11 luvassa myös Murdochin murhamysteerien uusi kausi!

Brittiläisessä draamasarjassa rakkaus, toivo ja tragedia kietovat yhteen ihmiskohtaloita.
Uusi BBC:n draamasarja Maailma liekeissä alkaa lauantaina! Brittiläisessä draamasarjassa rakkaus, toivo ja tragedia kietovat yhteen ihmiskohtaloita. Kuva: Mammoth Screen 2019 Yle TV1,Helen Hunt,Maailma liekeissä

Viikolla 11 päästään nauttimaan uudesta BBC:n tuottamasta brittidraamasta, kun muun muassa Helen Huntin ja Game of Thronesista tutun Sean Beanin tähdittämä Maailma liekeissä alkaa! Brittihuumoria puolestaan on tarjolla maan suosituimman keskusteluohjelman The Graham Norton Show'n muodossa.

Dekkarien faneille on tarjolla Murdochin murhamysteerien uusi kausi! Kanadalaisen 1900-luvun alkupuolelle sijoittuvan dekkarisarjan ja sen päähenkilön rikostutkija William Murdochin tarina jatkuu nyt jo 13. kaudellaan – uusia jaksoja on luvassa 18.

Naisten maaliskuu tarjoaa tälläkin viikolla monipuolisen ja syvällisen kattauksen dokumentteja ja elokuvia komediasta draamaan. Ohjelmassa ovat muun muassa Tuija-Maija Niskasen ohjaama Suuri illusioni, venäläinen draamakomedia Virittäjä, tuntemattomaksi jäänyt modernin elokuvan merkkiteos Jeanne Dielman (Suomen tv-ensi-ilta!) sekä Marianne Faithfullin tarinan kertova dokumenttielokuva Faithfull. Dokumentissa käydään läpi artistin nousu poptähdeksi 17-vuotiaana katolisen sisäoppilaitoksen kasvattina, suhde Mick Jaggeriin huumeskandaaleineen, jääminen heroiinikoukkuun, kodittomuus – sekä nousu pohjalta, oman äänen löytäminen ja paluu musiikintekijäksi.

Avaran luonnon Ihmeellinen Australia tarjoaa värikylläistä ja herkullista kuvaa ja tarinaa Australian ihmeellisestä luonnosta. Uutta kuunneltavaa etsiville puolestaan on luvassa Takaisin Pasilaan -podcast, jossa keskustellaan kahdesti viikossa uutisotsikot auki ymmärrettävällä tavalla.

Katso viikon parhaat tv- ja radio-ohjelmatärpit alta!

MAANANTAI 9.3.

Historia: Ensimmäinen sydänsiirto
Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma tästä
(Change of Heart, Etelä-Afrikka 2017) Vuonna 1967 Barnardin veljekset suorittivat ensimmäisen onnistuneen sydämensiirron. Veljeksistä Chris nautti kuuluisuudesta, mutta Marius vältteli sitä. Juuri ennen kuolemaansa Marius suostui viimein kertomaan veljesten tarinan. Yle Areena 90 päivää

Lue lisää täältä!

Barnardin veljekset tekivät ensimmäisen onnistuneen sydämensiirron Kapkaupungissa vuonna 1967.
Historia: Ensimmäinen sydänsiirto. Barnardin veljekset tekivät ensimmäisen onnistuneen sydämensiirron Kapkaupungissa vuonna 1967. Kuva: African Film Production Company Yle TV1,Christiaan Barnard,Historia: Ensimmäinen sydänsiirto

Gurlin matka Hilma af Klintin sisimpään

Yle Fem klo 19.00
Katso ohjelma tästä
(Gurlis väg till Hilma af Klint) Kun kirjailija Gurli Lindén tutustui ensimmäisen kerran Hilma af Klintin taiteeseen, tuntui kuin valo olisi syttynyt. Elämän tarkoitusta ikänsä pohtinut Gurli tiesi heti, mihin suuntaan hän lähtisi seuraavaksi. Kun hänelle avautui pääsy arkistoon, missä olivat Hilma af Klintin unohduksiin jääneet kirjoitukset, alkoi yli vuosikymmenen kestänyt kokopäiväinen tutkimus- ja puhtaaksikirjoitustyö. Sen seurauksena syntyi useita kirjoja ja kaiken mullistava uusi näkökulma elämään. Yle Areena toistaiseksi

Nainen lähikuvassa
Gurlin matka Hilma af Klintin sisimpään. Nainen lähikuvassa Kuva: Yle / Erik Vierkens asiaohjelmat,Gurlin matka Hilma af Klintin sisimpään

Megan Leavey (12) – Naisten maaliskuu

Yle TV2 klo 21.05
Katso ohjelma tästä
(USA 2017) Tosipohjainen elokuva nuoresta naisesta, joka mahdollisuuksien puutteessa värväytyy merijalkaväkeen ja päätyy miinoja etsivän sotakoiran kouluttajaksi. Yksinäiset itseensäkäpertyjät epäilevät pitkään toisiaan, kunnes tehtävä Irakissa tuo uuden aineksen orastavaan ystävyyteen. Pääosissa Kate Mara, Will Patton ja Edie Falco. Ohjaus: Gabriela Cowperthwaite. Yle Areena 30 päivää

Nainen sotilaspuvussa istuu penkillä vieressään saksanpaimenkoira.
Megan Leavey. Nainen sotilaspuvussa istuu penkillä vieressään saksanpaimenkoira. Kuva: Star Media Entertainment / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Megan Leavey

TIISTAI 10.3.

Diagnoosit keskuudessamme – Psykiatrisoitunut kulttuurimme – uusi sarja!

Yle Radio 1 klo 17.10 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä
Nykykulttuurissa psykiatrisia diagnooseja esiintyy tiuhaan ja niitä käytetään monin tavoin. Diagnooseista on tullut itseymmärryksen välineitä ja osa nykyistä ihmiskuvaa. Kirjailijat kirjoittavat diagnooseistaan, suosittu animaatiosarja aloitetaan diagnosoimalla sen päähenkilö ja runoudessa kierrätetään internetin puhetta masennuksesta. Diagnoosit keskuudessamme -sarja pohtii, mistä tässä diagnoosien leviämisessä arkikieleen, taiteeseen, viihteeseen ja nykykulttuuriin on kyse.

Diagnoosit keskuudessamme -sarjan on käsikirjoittanut ja toimittanut Jani Tanskanen. Lukunäytteet Emilia Cronvall ja Jukka Kuosmanen, äänisuunnittelu Joonatan Kotila, ohjaaja Soila Valkama, tuottaja Pertti Ylikojola.

Uudistaja – nainen imaamina – Naisten maaliskuu

Yle Fem klo 18.30
Katso ohjelma tästä
(Reformisten – den kvinnliga Imamen, Tanska 2018) Sherin Khankan, edistyksellinen muslimijohtaja ja imaami, luo naisille turvapaikkaa uskonnollisen yhteisönsä sisällä avaamalla naisille suunnatun ja naisimaamien johtaman moskeijan ja asettamalla naisia ohjaamaan rukousta ääneen ja julkisesti. Sherin taustajoukkoineen haastaa pelot islamista ja puolustaa ajatusta, jossa uskonnollista yhteiskuntaa johtaa viisain ja tietoisin, sukupuoleen katsomatta. Ohjaus: Marie Skovgaard. Yle Areena 90 päivää

Nainen imaamina pitämässä jotain hetkeä muille naisille.
Uudistaja – nainen imaamina. Nainen imaamina pitämässä jotain hetkeä muille naisille. Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Uudistaja - nainen imaamina

Kino Suomi: Suuri illusioni (12) – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 22.05
Katso ohjelma tästä
(1985) Mika Waltarin romaaniin perustuva elokuva dekadentin Madame Spindelin salongin ympärillä pyörivästä taiteilijapiiristä. Pääosissa: Pekka Valkeejärvi, Stina Ekblad, Markku Toikka, Rea Mauranen. Ohjaus: Tuija-Maija Niskanen. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Pekka Valkeejärvi, Stina Ekblad ja Markku Toikka elokuvassa Suuri illusioni (1985).
Kino Suomi: Suuri illusioni. Pekka Valkeejärvi, Stina Ekblad ja Markku Toikka elokuvassa Suuri illusioni (1985). Kuva: Elokuvatuottajat Oy Suuri illusioni,Pekka Valkeejärvi,Stina Ekblad,Markku Toikka,Tuija-Maija Niskanen

KESKIVIIKKO 11.3.

Murdochin murhamysteerit (12) – uusi kausi!

Yle TV1 klo 17.10
Katso ohjelma tästä
(Murdoch Mysteries, S13, Kanada 2019) Kanadalainen 1900-luvun alkupuolelle sijoittuvan dekkarisarjan rikostutkija William Murdoch on mies paikallaan – mutta menetelmiltään edellä aikaansa. Suoraselkäisen ja humaanin poliisimiehen tarina jatkuu nyt jo 13. kaudelleen ja uusia jaksoja on 18. Naisasiakysymys ja naisten äänioikeus puhuttavat Torontoa, ja kansa on jakautunut puolesta ja vastaan, sukupuolesta riippumatta. Kun puhetilaisuudessa tapahtuu kohtalokas räjähdys, Murdoch joukkoineen on visaisen tehtävän edessä. Kuka vihasi naisasiaa niin syvästi, että otti oikeuden omiin käsiinsä – ja kuinka hän pääsi asentamaan pommin juhlatilaan kenenkään näkemättä? Entä pyhittääkö tarkoitus aina keinot? Murdochin tutun lähipiirin elämä pyörii työn ja omien haaveidensa välissä tasapainoillen. Jokaisella tuntuu olevan omat pikku salaisuutensa. Yle Areena 30 päivää

Lue lisää täältä!

Rikosetsivä William Murdoch penkoo Toronton mysteereitä draamasarjan 13. kaudella.
Murdochin murhamysteerit. Rikosetsivä William Murdoch penkoo Toronton mysteereitä draamasarjan 13. kaudella. Kuva: ITV Yle TV1,murdochin murhamysteerit

Prisma: Koira ja ihminen

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma tästä
(Dogs and Us, Saksa 2019) Koira on ystävyyden ja uskollisuuden symboli, mutta mikä on koiran ja ihmisen tuhansia vuosia kestäneen ystävyyden salaisuus? Dokumentti selvittää, miksi koirat ja ihmiset ymmärtävät toisiaan niin poikkeuksellisella tavalla, ja miten ainutlaatuinen rooli koirilla on yhteiskunnassamme. Yle Areena 31.10.2021 saakka

Lue lisää täältä!

Poika ja koira istuvat vastakkain ja katsovat toisiaan.
Prisma: Koira ja ihminen. Poika ja koira istuvat vastakkain ja katsovat toisiaan. Kuva: Yle Kuvapalvelu Prisma,Prisma: koira ja ihminen

Akuutti: Ikä – jatkuvaa kriisiä?

Yle TV1 klo 20.00 ja Yle Areena 8.3.
Katso ohjelma tästä
Biologiaa ja tunteita - mistä ikäkriisit kumpuavat? Hittejä tehtaillut artisti Keko Salata kokee olevansa vanha sielu. 93-vuotias Maj Forsman-Vakio väistelee peilejä, mutta koripallokentällä ikä ei paina. Voiko ikääntymisen tuomiin epävarmuuden hetkiin varautua? Yle Areena toistaiseksi

Kino: Virittäjä – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 21.50
Katso ohjelma tästä
(Nastroyshchick, Venäjä/Ukraina 2004) Nuori mies tekee tuttavuutta kahden rikkaan, hupsun ja rakkaudettoman rouvan kanssa esittäytymällä pianonvirittäjäksi. Hän kehittää tyttöystävänsä kanssa taidokkaan juonen, jonka tarkoitus on päästä kiinni naisten rahoihin. Kira Muratovan draamakomediassa pääosia esittävät Alla Demidova, Georgiy Deliev, Renata Litvinova ja Nina Ruslanova. Ensiesitys. Mustavalkoinen. Yle Areena 90 päivää

Mustavalkoisessa kuvassa nainen ja mies, jotka katsovat vähän eri suuntiin, nainen selittää jotakin
Kino: Virittäjä. Mustavalkoisessa kuvassa nainen ja mies, jotka katsovat vähän eri suuntiin, nainen selittää jotakin Kuva: Antipode Sales & Distribution Llc / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Virittäjä

TORSTAI 12.3.

Takaisin Pasilaan – uusi podcast-sarja!

Yle Areena tiistaisin ja torstaisin
Mistä uutisissa puhutaan, miksi juuri tämä on merkittävä uutinen? Miksi tuo on taas otsikoissa? Takaisin Pasilaan -podcastissa keskustellaan uutisotsikot auki ymmärrettävällä tavalla. Marjukka Mattila ja Toivo Haimi tarjoilevat tärkeimmät uutiset ja mielenkiintoisimmat näkökulmat kahdesti viikossa.

Dokumenttiprojekti: Unelma työstä

Yle TV1 klo 19.00 ja Yle Areena 9.3.
Katso ohjelma tästä
Noin miljoona suomalaista on joko työttömänä tai työskentelee osa- tai määräaikaisessa työsuhteessa. Dokumentissa tarinansa kertoo entinen työministeri, loppuunpalanut oikeustieteen tohtori, akateeminen pätkätyöläinen ja nuori teatterintekijä. Ohjaus: Jaana Semeri ja Sari Möttönen. Yle Areena toistaiseksi

Työministeri Jari Lindströmin viimeinen työpäivä, hetki ennen seremonioita. Lindström istuu työpöytänsä takana.
Dokumenttiprojekti: Unelma työstä. Työministeri Jari Lindströmin viimeinen työpäivä, hetki ennen seremonioita. Lindström istuu työpöytänsä takana. Kuva: Petri Krook / YLE Jari Lindström,dokumenttiprojekti

Rallin MM-sarja, Meksiko, 12.-15.3.

Yle TV2 klo 19.50 ja Yle Areena
Katso ohjelma tästä
Meksikon MM-rallin tunnelmiin pääsee torstain kisaennakolla, ja viikonlopun aikana Yle Areenasta voi seurata tapahtumia suorana. Yle TV2-kanavalla koosteet kisoista.

En rallybil susar fram på en grusväg.
Rallin MM. En rallybil susar fram på en grusväg. Kuva: Taneli Niinimäki ralliautoilu,moottoriurheilu,Emil Lindholm,Inkoo,Länsi-Uusimaa,autourheilu,Rallin MM-sarja

Kino Klassikko: Jeanne Dielman (7) – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(Jeanne Dielman, 23, quai du commerce, 1080 Bruxelles, Belgia 1975) Tuntemattomaksi jäänyt modernin elokuvan merkkiteos saa vihdoin Suomessa tv-ensi-iltansa! Keski-ikäinen, keskiluokkainen brysseliläinen yksinhuoltaja Jeanne Dielman puuhastelee kotiaskareiden parissa, laittaa ruokaa vaiteliaalle pojalleen ja ottaa iltapäivisin vastaan herrasmiehiä. Päivästä toiseen, erääseen päivään asti. Pääosassa Delphine Seyrig. Ohjaus Chantal Akerman. Yle Areena 30 päivää

Näyttelijä Delphine Seyrig istuu keittiön pöydän ääressä ja kuorii perunoita. Kuva elokuvasta Jeanne Dielman.
Kino Klassikko: Jeanne Dielman. Näyttelijä Delphine Seyrig istuu keittiön pöydän ääressä ja kuorii perunoita. Kuva elokuvasta Jeanne Dielman. Kuva: NonStop Entertainment Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce, 1080 Bruxelles,Chantal Akerman,Delphine Seyrig,Jeanne Dielman

Ulkolinja: Köyhänä Englannissa

Yle TV1 klo 22.00 ja Yle Areena 9.3.
Katso ohjelma tästä
Miksi asunnottomuudesta on tullut yhä kärjistyneempi ongelma Britanniassa? Kaikkiaan Britanniassa on yli 300 000 asunnotonta. Joka yö Englannin kaupunkien kaduilla nukkuu tuhansia ihmisiä. Kodittomia värjöttelee porttikongeissa, bussikatosten alla ja kauppakeskusten läheisyydessä kietoutuneina makuupusseihin ja muoveihin. Ylen Ulkolinja-ohjelma jalkautuu pohjois-englantilaisen Manchesterin kaduille selvittämään, miksi vauraassa maassa ihmiset joutuvat nukkumaan yönsä ulkona.

Kaksi asunnotonta ja koira makaavat talon reunustalla kaikkine kamppeineen.
Ulkolinja: Köyhänä Englannissa. Kaksi asunnotonta ja koira makaavat talon reunustalla kaikkine kamppeineen. Kuva: Yle Kuvapalvelu Ulkolinja,Ulkolinja: Köyhänä Englannissa

PERJANTAI 13.3.

Poika ja ilves

Yle Areena ja Yle TV2 12.4.
Katso ohjelma tästä
Koko perheen seikkailuelokuva (1998) 12-vuotiaan Tomin ja eläinpuistossa kasvaneen ilveksen ystävyydestä. Elokuvasta julkaistaan digitaalisesti restauroitu versio, joka valmistui syksyllä 2019. Päärooleissa: Konsta Hietanen, Antti Virmavirta, Risto Tuorila, Jarmo Mäkinen ja Kristiina Halttu. Käsikirjoitus Ville Suhonen ja Martin Daniel. Ohjaus Raimo O. Niemi. Tuotanto Wildcat Production Oy. Yle Areena toistaiseksi

The Party – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(Britannia 2017) Sally Potterin ohjaama herkullisen ilkeä musta komedia ystävyksistä, jotka kerääntyvät juhlistamaan naispoliitikon uutta nimitystä. Jokainen tuo kuitenkin illallispöytään omat kaunansa, ongelmansa ja neuroosinsa. Pääosissa Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson, Bruno Ganz ja Emily Mortimer. Ensiesitys. Yle Areena 30 päivää

Neljä naista ja kolme miestä istuvat sohvalla ja seisovat sohvan takana, katsovat kameraan, osa hymyilee.
The Party. Neljä naista ja kolme miestä istuvat sohvalla ja seisovat sohvan takana, katsovat kameraan, osa hymyilee. Kuva: Adventure Pictures / Yle Kuvapalvelu elokuvat,The Party

LAUANTAI 14.3.

Urheilustudio 14.–15.3.

Yle Areena, Yle TV2 ja Yle Puhe
Katso Urheilustudio tästä

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpaillaan suomalaisten kotimaisemissa Kontiolahdella. Viikonvaihteen aikana kisataan pikamatkat, takaa-ajot ja pariviestit. Kisat alkavat torstaina ja jatkuvat sunnuntaihin. Mäkihypyssä Norjaa kierretään Raw air -kiertueella, jossa kisapaikkakuntina ovat Lillehammer, Trondheim ja Vikersundin lentomäki. Viikonlopun aikana kisataan myös maastohiihdon maailmancupissa Kanadassa sekä alppihiidon maailmancupissa Ruotsin Åressa ja Slovenian Kranjska Gorassa.

Urheilustudion juontajat iloisessa karvalakkikuvassa.
Urheilustudio. Urheilustudion juontajat iloisessa karvalakkikuvassa. Kuva: Tomi Hänninen / Yle urheiluohjelmat,Urheilustudio

Avara luonto: Ihmeellinen Australia 1/3

Yle TV1 klo 18.45
Katso ohjelma tästä
(The Magical land of Oz, Britannia 2019) Australian luonnon takana ovat poikkeuksellinen ilmasto ja pitkään jatkunut maantieteellinen eristyneisyys. Dokumentissa esitellään maan uniikkia ja eksoottista eliölajistoa sekä ainutlaatuisia maisemia. Täällä voi nähdä ketteriä krokotiilejä, puissa kiipeileviä lintuja ja tanssivia hämähäkkejä. Yle Areena 90 päivää

Lue lisää täältä!

Dokumenttisarja Australian ainutlaatuisesta luonnosta.
Avara luonto: Ihmeellinen Australia. Dokumenttisarja Australian ainutlaatuisesta luonnosta. Kuva: Michael_Doe Yle TV1,Avara luonto: Ihmeellinen Australia

Faithfull – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 20.00
Katso ohjelma tästä
(Marianne Faithfull, fleur d'ame, Ranska 2017) Marianne Faithfull on kokenut paljon, ja se kuuluu hänen äänessään: nousu poptähdeksi 17-vuotiaana katolisen sisäoppilaitoksen kasvattina, suhde Mick Jaggeriin huumeskandaaleineen, jääminen heroiinikoukkuun, kodittomuus – sekä nousu pohjalta, oman äänen löytäminen ja paluu musiikintekijäksi. Dokumenttielokuvan Faithfullin elämästä ja urasta on ohjannut näyttelijä Sandrine Bonnaire. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Marianne Faithfull. Kuva dokumentista Faithfull.
Faithfull. Marianne Faithfull. Kuva dokumentista Faithfull. Kuva: Stephane Sednaoui Marianne Faithfull,naislaulajat,laulajat,populaarimusiikki,faithfull

The Graham Norton Show – uusi sarja!

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä
Britannian suosituin talk show nyt Suomessa! Hauska ja älykäs Graham Norton saa sohvalleen vieraaksi viihdemaailman kirkkaimmat tähdet ja onnistuu löytämään heistä uusia, yllättäviä puolia. Ensimmäisen jakson vieraina ovat Helen Mirren, Jack Whitehall ja Simon Reeve. Musiikkivieraana Alphabeat. Norton on kotimaansa rakastetuimpia tv-kasvoja. Hänen nimeään kantava talk show on todellinen ikoni, sitä on tehty jo huimat 26 kautta, vuodesta 2007 lähtien. Yle alkaa esittää ohjelmaa sen tuoreimmasta eli 26. tuotantokaudesta alkaen. Jaksot on nähty Britanniassa syksyllä 2019. Yle Areena 30 päivää

Graham Norton ja show'n vieraat Regina King, Emilia Clarke, Ross Noble, Jason Momoa ja Camila Cabello sohvan äärellä.
The Graham Norton Show. Graham Norton ja show'n vieraat Regina King, Emilia Clarke, Ross Noble, Jason Momoa ja Camila Cabello sohvan äärellä. Kuva: Isabel Infantes Graham Norton,The Graham Norton Show

Teemalauantai: Vastavirtaan – Naisten maaliskuu

Oikeudenpalvelija
Yle Teema klo 21.05 ja Yle Areena 1.3.
Katso ohjelma tästä
(Advocate, Israel 2019) Juutalainen Lea Tsemel on toiminut palestiinalaisten puolustusasianajajana Israelissa jo liki 50 vuotta. Tappouhkauksista välittämättä hän puolustaa muun muassa nuoria miehiä, jotka hyökkäävät veitsi kädessä ihmisten kimppuun, marttyyrikuoleman toivossa. Dokumenttielokuvan ohjasivat Rachel Leah Jones & Philippe Bellaiche. Ensiesitys. Yle Areena 90 päivää

Mustang
Yle Teema klo 22.54

Katso ohjelma tästä
(Turkki/Ranska 2015) Viiden sisaruksen viaton kisailu kylän poikien kanssa aiheuttaa skandaalin, ja koti muuttuu vankilaksi, jossa tyttöjä aletaan valmistella avioliittoja varten. Vapaudenkaipuussaan he kuitenkin keksivät aina uusia tapoja ylittää rajoja. Pariisissa ohjaajaksi valmistuneen Deniz Gamze Ergûvenin Oscar-ehdokkaaksi yltänyt esikoiselokuva on yhtä aikaa kaunis ja rankka kasvukertomus Turkin Anatoliasta. Musiikin sävelsi Nick Cave & The Bad Seedsin jäsen Warren Ellis. Uusinta. Yle Areena 14 päivää

Tytöt uivat iloisina meressä. Kuva elokuvasta Mustang.
Mustang. Tytöt uivat iloisina meressä. Kuva elokuvasta Mustang. Mustang,Teeman elokuvafestivaali,Deniz Gamze Ergüven,Teeman elokuvafestivaali syksy 2018

Maailma liekeissä (16) – BBC:n uusi sarja!

Yle TV1 klo 21.15
Katso ohjelma tästä
(World on Fire, S1) World on Fire on muun muassa Helen Huntin ja Game of Thronesista tutun Sean Beanin tähdittämä vaikuttava draamasarja, joka kuvaa toisen maailmansodan tapahtumia tavallisten ihmisten silmin - usean kansallisuuden, maan ja toisiaan sivuavan ihmiskohtalon kautta. Draama lähtee liikkeelle Britanniasta ja nuoruuden viattomasta rakkaudesta maassa, jossa luokkaerot ovat syvät ja raja-aitoja ylittävä rakkaus on tuomittavaa. Parjattu sosialismi, pasifismi ja yltiöisänmaallisuus ottavat mittaa toisistaan joka kylässä ja kaupungissa. Ja kun sodan uhka käy yhä vakavammaksi, nuorten on pantava oma elämä ja toiveet syrjään ja uhrauduttava isänmaan vuoksi, kunkin tavallaan.

Sarjan ensimmäinen kausi nähtiin Britanniassa syksyllä 2019 ja toinen kausi on jo tilattu. Pääosissa: Sean Bean, Helen Hunt, Julia Brown, Jonah Hauer-King, Lesley Manville, Yrsa Daley-Ward, Arthur Darvill, Ewan Mitchell, Parker Sawyers, Brian J. Smith, Albert Fallou, Zofia Zofia Wichlacz. Idea ja käsikirjoitus: Peter Bowker. Tuotanto: BBC, Mammoth Screen, Masterpiece, Britannia 2019

Lue lisää täältä!

Brittiläisessä draamasarjassa rakkaus, toivo ja tragedia kietovat yhteen ihmiskohdtaloita sodan jaloissa.
Maailma liekeissä. Brittiläisessä draamasarjassa rakkaus, toivo ja tragedia kietovat yhteen ihmiskohdtaloita sodan jaloissa. Kuva: Mammoth Screen 2019 Yle TV1,Maailma liekeissä

SUNNUNTAI 15.3.

Hacka livet – koko sarja Areenassa

Yle Areena/Yle Arenan
Myönteinen, utelias, avoin, humoristinen, käytännönläheinen ja rehellinen sarja ihmisistä, jotka haluavat ottaa tai ovat jo ottaneet askeleen kohti unelmaansa. Sarjassa tapaamme 15 henkilöä, jotka ovat uskaltaneet seurata unelmaansa ja muuttaa elämänsä. Tätä monet ajattelevat, mutta harvat siihen uskaltautuvat. Sarjassa henkilöt kertovat visioistaan ja siitä, kuinka he käytännössä pyrkivät saavuttamaan ne.

Radio Variaatio: Nainen ei ole kaiku

Yle Radio 1 klo 18.00 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä
Suvi Tuuli Katajan kuratoima 3-osainen Säröääniä-esseekokonaisuus tutkii muuttuvaa normia. Salla Hämäläisen essee “Nainen ei ole kaiku” sukeltaa suomalais-karjalaiseen kansanrunouteen, jossa kaikille pelottaville asioille, kuten ukkoselle, tulelle ja naisen sukuelimelle on oma syntyloitsunsa. Teos tutkii ja haastaa naiseuteen liitettyjen roolien ahtautta ja kokoaa mytologisilta juurilta oman syntyloitsunsa rap-musiikin keinoin. Essee hyödyntää rohkeasti kerronnassaan lyriikkaa ja lipuu kauniisti kansanperinteen ja räp-biittien välillä - koukaten välillä stand upissakin. Ohjaus ja äänisuunnittelu: Salla Hämäläinen, dramaturgi: Elli Salo, kuraattori: Suvi Tuuli Kataja, tuottaja: Juha-Pekka Hotinen, Radiogalleria.

Säilö – Naisten maaliskuu

Yle Fem klo 21.46
Katso ohjelma tästä
(Det vita folket, Ruotsi 2015) Alex otetaan kiinni kadulta ja viedään maanalaiseen vankilaan, jossa ihmiset odottavat maastakarkotusta. Säilön pomo Viktoria johtaa toimintaa rautaisella otteella. Alex päättää karata, hinnalla millä hyvänsä. Elokuva perustuu Johannes Anyurun näytelmään. Pääosissa Vera Vitali, Pernilla August, Issaka Sawadogo. Ohjaus Lisa Aschan. Ensiesitys. Yle Areena 7 päivää

Mies pitää naisen käsiä, nainen katsoo miestä uhmakkaasti ja pelokkaasti
Säilö. Mies pitää naisen käsiä, nainen katsoo miestä uhmakkaasti ja pelokkaasti Kuva: Yle/Linda Wassberg elokuvat,säilö

Lue myös - yle.fi:stä poimittua