Hyppää pääsisältöön

Syntinen – jännityssarjan 3. kaudella rikosetsivä Ambrose uransa vaarallisimman jutun kimpussa

Poliisietsivä Harry Ambrose tutkii jännityssarjan kolmannella kaudella uransa vaarallisinta juttua.
Jännityssarjan päärooleissa näyttelevät Bill Pullman (vas.) ja Matt Bomer. Poliisietsivä Harry Ambrose tutkii jännityssarjan kolmannella kaudella uransa vaarallisinta juttua. Kuva: Matthias Clamer/USA Network / NBC Universal Yle TV1,Bill Pullman,Matthew Bomer,Syntinen

TV1 perjantaisin 20.3. - 8.5.2020 klo 22.00 - 22.50, Areenassa

Rikosetsivä Harry Ambrose (Bill Pullman) viettää aikaa läheistensä kanssa uudessa kodissaan metsän keskellä, kun keskellä yötä tulee hälytys.

Kokenut poliisi kutsutaan tutkimaan kohtalokasta kuolonkolaria Dorchesterin kaupungin laitamilla.

Psykologisen jännityssarjan Syntinen (16) kolmannella tuotantokaudella seurataan uutta tiheätunnelmaista tragediaa. Rikostutkija Ambrose joutuu keskelle uransa vaarallisinta juttua.

Poliisietsivä Harry Ambrose tutkii jännityssarjan kolmannella kaudella uransa vaarallisinta juttua.
Rikosetsivä Harry Ambrose (Bill Pullman), Poliisietsivä Harry Ambrose tutkii jännityssarjan kolmannella kaudella uransa vaarallisinta juttua. Kuva: 2019 USA Network Media, LLC Bill Pullman,Yle TV1,Syntinen

Amerikkalainen draamasarja Syntinen esitetään Ykkösellä ja Areenassa tuoreeltaan, sillä sarjan kotimaassa Yhdysvalloissa päätösjaksoa jännitetään maaliskuun 26. päivä. Suoratoistopalvelu Netflixiin sarja on tulossa myöhemmin keväällä.

Kyseessä on niin sanottu antologiasarja, jossa on jokaisella kaudella uudet näyttelijät ja eri tarina.

Poliisin hälytysajoneuvojen sinipunainen valo maalaa öistä maisemaa, jossa rikosetsivä Harry Ambrose aloittaa tutkinnan. Metsätiellä tapahtuneessa rajussa ulosajossa on menehtynyt mies. Autossa ollut toinen mies, opettaja James Burns (Matt Bomer) on selvinnyt naarmuilla.

Tarkkanäköinen Ambrose jututtaa Burnsia saadakseen käsityksen onnettomuuden kulusta. Miehen poissaoleva käytös herättää poliisissa epäilyn siitä, että juttuun saattaa liittyä muutakin kuin auto-onnettomuus.

Poliisietsivä Harry Ambrose tutkii jännityssarjan kolmannella kaudella uransa vaarallisinta juttua.
James Burns (Matt Bomer) ja vaimo Leela Burns (Parisa Fitz-Henley). Poliisietsivä Harry Ambrose tutkii jännityssarjan kolmannella kaudella uransa vaarallisinta juttua. Kuva: 2018 USA Network Media, LLC Matthew Bomer,Yle TV1,Parisa Fitz-Henley,Syntinen

Miksi miehet ajoivat yömyöhään ja ilmeisen lujaa juuri tällä tiellä? Mikä onnettomuuden aiheutti?

Kolarissa menehtyneen uhrin matkapuhelin on kateissa. Kun puhelin löytyy, Ambrose ja hänen apunaan juttua tutkiva kollega, poliisietsivä Vic Soto (Eddie Martinez) saavat odottamansa vastauksen. Ilmassa on nyt entistä enemmän kysymyksiä.

Oman menneisyytensä kanssa kamppailevalla Ambrosella on vahva tarve ymmärtää asioiden syy-yhteyksiä. Hänellä on kokemusta ihmisyyden pimeämmästä puolesta ja asioista, joita ihmiset ovat valmiita toisilleen tekemään. Kuinka pitkälle rikostutkija on valmis menemään totuuden selvittämiseksi?

Kahdeksanosaisen draamasarjan keskeissä rooleissa näyttelevät Chris Messina (Newsroom), Jessica Hecht, Parisa Fitz-Henley, Brooke Bloom, Adam LeFevre, Layla Felder, Leslie Fray, Luke David Blumm ja Dani Deette.

Poliisietsivä Harry Ambrose tutkii jännityssarjan kolmannella kaudella uransa vaarallisinta juttua.
Rikosetsivä Vic Soto (Eddie Martinez). Poliisietsivä Harry Ambrose tutkii jännityssarjan kolmannella kaudella uransa vaarallisinta juttua. Kuva: Peter Kramer/USA Network / NBC Universal Yle TV1,Eddie Martinez,Syntinen

Syntinen-sarjan ykköskaudella pääosaa esittänyt Jessica Biel on ollut tuottamassa katsojien ja kriitikoiden ylistämän sarjan kolmoskautta.

Ykköskaudella Ambrose selvitti väkivaltaan syyllistyneen naisen menneisyyttä. Kausi oli ehdolla Golden Globessa parhaan minisarjan -kategoriassa ja pääroolin esittäjä Jessica Biel ehdolla parhaana minisarjan naisnäyttelijänä.

Sarjan kakkoskaudella rikosetsivä Harry Ambrose tutki motellissa kuolleen pariskunnan tapausta, jonka ainoa silminnäkijä oli pieni poika.

The Sinner. Käsikirjoitus: Derek Simonds. Ohjaus: mm. Adam Bernstein, Andrew McCarthy ja Colin Bucksey. Tuotanto: NBC Universal, Yhdysvallat, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.