Hyppää pääsisältöön

Ylen toimittaja Antti Kuronen on Vuoden journalisti 2019

Silmälasipäinen mies seisoo Suuri Journalistipalkinto -tekstin edessä puku päällä ja hymyillen.
Antti Kuronen oli ensimmäinen al-Holin pakolaisleirillä vieraillut suomalaistoimittaja. Silmälasipäinen mies seisoo Suuri Journalistipalkinto -tekstin edessä puku päällä ja hymyillen. Kuva: Lehtikuva Stora Journalistpriset,Antti Kuronen (toimittaja)

Vaativissa olosuhteissa työskentelevä Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronen on voittanut Vuoden journalisti -palkinnon Suuri Journalistipalkinto -gaalassa. Vuonna 2019 hän profiloitui erityisesti jutuilla, jotka käsittelivät al-Holin pakolaisleiriä Syyriassa.

Palkittu toimittaja Antti Kuronen oli ensimmäinen al-Holin pakolaisleirillä vieraillut suomalaistoimittaja. Suuri Journalistipalkinto -kilpailun palkintolautakunnan mukaan leiriltä tehtyjen juttujen ansiosta suomalaiset ovat saaneet ensikäden tietoa leirillä olevien suomalaisnaisten ajatuksista, lasten määrästä ja leirin olosuhteista. Kurosella on palkintolautakunnan mukaan myös poikkeuksellinen kyky luoda nopeasti luottamuksellinen suhde haastateltaviin ja saada heidät kertomaan tarinansa.

Antti Kuronen on tehnyt lukuisia raportteja maailman kriisialueilta. Joulukuussa 2019 Kuroselle myönnettiin Sadankomitean rauhanpalkinto. Vuoden journalistiksi olivat ehdolla myös Imagen Sonja Saarikoski sekä Helsingin Sanomien Paavo Teittinen.

Yleltä Suuren Journalistipalkinnon saajaksi ehdolla olivat myös Vuoden juttu -kategoriassa Riku Roslund ja Jaakko Mäntymaa vanhustenhoitoa käsittelevällä juttusarjallaan.

Vuodesta 2001 lähtien jaettu Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassa.