Hyppää pääsisältöön

“Rakastan työtäni!” Graham Norton tekee mitä haluaa ja kysyy mitä lystää – ja siksi häntä rakastetaan!

Graham Norton liikuttaa käsiään ja hymyilee.
Graham Norton liikuttaa käsiään ja hymyilee. Kuva: Isabel Infantes Graham Norton,The Graham Norton Show

Lauantai-illat ovat jatkossa täynnä hyväntuulista ja hauskaa brittiviihdettä, kun Britannian suosituin keskusteluohjelma The Graham Norton Show alkaa Kakkosella ja Yle Areenassa. BBC:n hittiohjelmaa on tehty jo 13 vuotta, yli 400 jaksoa ja 26 tuotantokautta!

Ohjelman suosion salaisuus on Graham Norton, supliikki irlantilaismies, jota ei voi olla rakastamatta. Hän saa show’nsa vieraat – maailman suurimmat viihdetähdet – rentoutumaan punaisella sohvallaan ja onnistuu loihtimaan esiin jokaisesta vieraastaan heidän parhaat puolensa.

“Joskus varsinkin nuoret tähdet pyytävät etukäteen, ettei heiltä kysytä tietyistä asioista, vaikkapa siitä kenen kanssa he seurustelevat. Mutta minä en välitä sellaisesta. En ole mikään rikostutkija. En halua että show on kenellekään kiusallinen tai epämukava. Tämän on tarkoitus olla hauskaa kaikille”, Graham Norton korostaa.

“Olen hyvä tässä!”

Nokkelassa show’ssa käsitellään ajankohtaisia aiheita vitsien varjolla ja kuullaan lisäksi huippuartistien live-esityksiä. Show kuvataan kuusisatapäisen yleisön edessä, ja tunnelma on aina katossa.

“Rakastan työtäni!” Graham julistaa.

“Odotan aina uuden kauden alkua. Tekee mieli nipistää itseäni, että onhan tämä totta, kun istun lavasteissa tuolissani odottamassa, että kuvaukset alkavat. Välistä mietin, että pystynhän yhä tähän. Mutta sitten muistutan itseäni, että olen hyvä tässä. Siihen on syy, että olen saanut tehdä tätä jo näin pitkään. En ole huono tässä hommassa!”

Graham Norton ja show'n vieraat Regina King, Emilia Clarke, Ross Noble, Jason Momoa ja Camila Cabello sohvan äärellä.
Graham Norton ja vieraat Regina King, Emilia Clarke, Ross Noble, Jason Momoa ja Camila Cabello. Graham Norton ja show'n vieraat Regina King, Emilia Clarke, Ross Noble, Jason Momoa ja Camila Cabello sohvan äärellä. Kuva: Isabel Infantes Graham Norton,The Graham Norton Show

Kierosilmä-Graham ja hankala Madonna

Graham on lähes täydellinen työssään, mutta kommelluksiakin on vuosien varrella sattunut.

“Jonas Brothersin kanssa oli vaivaannuttava hetki, kun en ollut ihan varma kuka heistä on kukin. Esitin kysymykseni nimen kera, mutta aivan toinen veli vastasi, kuin se jolle olin kysymykseni osoittanut. Häkellyin hieman. Toivoin, että koska he istuivat sohvan toisessa päässä, he vain ajattelivat että olen kierosilmäinen!” Graham nauraa.

Yksi isoimmista tähdistä, joka Grahamin sohvalle on istuutunut – jo kaksi kertaa – on popikoni Madonna. Tähden viimeisin vierailu nostatti etenkin somessa spekulointia siitä, käyttäytyikö hän tylysti.

“Rakastan Madonnaa, ja jos tilaa Madonnan vieraaksi, saa Madonnan. Tykkään siitä, että hän on tähti isolla teellä. Sellaista enää harvoin tapaa. Hän pitää etäisyytensä. Esimerkiksi Taylor Swift halailee fanejaan ja ottaa selfieitä, mutta Madonna ei sellaista tee.”

Mutta hermostuttiko Madonna Grahamia?

“Kyllä. Hän ei tee haastattelemisestaan helppoa, mutta kunnioitan sitä. Hän on Madonna ja me muokkaudumme hänen mukaansa. Ja olisin pettynyt, jos näin ei olisi. Hänellä on myös huumorintajua.”

Camila Cabello esiintyy tanssijoiden kanssa.
Camila Cebello esiintyy The Graham Norton Show'ssa. Camila Cabello esiintyy tanssijoiden kanssa. Kuva: Isabel Infantes The Graham Norton Show

Graham Norton toivoo, että hänen show’ssaan vierailu on julkkiksille kuin piipahtaminen hyvissä juhlissa eikä pakollinen työkeikka.

“Tykkään, jos vieraamme ottavat hiukan huikkaa. Olin tyytyväinen, kun Madonna tilasi samppanjaa”, Graham paljastaa.

26. kauden avausjaksossa, joka on ensimmäinen Suomessa esitettävä jakso, vieraana ovat Oscar-palkittu näyttelijä Helen Mirren, koomikko ja näyttelijä Jack Whitehall, kirjailija ja dokumentaristi Simon Reeve sekä tv-ikoni ja näyttelijä RuPaul. Musiikkivieraana on Alphabeat.

Kevään aikana ohjelmassa piipahtavat mm. Louis Theroux, Kesha, Bruce Springsteen, Jennifer Aniston, Harry Styles, Olivia Colman, James Blunt, Jason Momoa, Elizabeth Banks, Ricky Gerwais, Lewis Hamilton, Daniel Radcliffe ja Justin Timberlake.

The Graham Norton Show Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 14.3. alkaen lauantaisin klo 21.00.

Lisää ohjelmasta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua