Hyppää pääsisältöön

Vanhempi, istuuko ruokapöydässänne valikoiva napero? Vastaa kyselyyn ja kerro parhaat konstisi ruokapöytäkiukun ja nirsoilun vähentämiseen

Taapero istuu pöydässä puurolautanen edessään ja itkee.
Taapero istuu pöydässä puurolautanen edessään ja itkee. Kuva: Mira Pelo / Yle taaperoikäiset,lapset (perheenjäsenet),lapset (ikäryhmät),syöminen,lapsi syö

Ruokapöytäkiukkua, nirsoilua ja valikoivaa ruoan lautasella pyörittelyä. Tuttu kuvio monen lapsiperheen ruokapöydässä. Kun lapsi syö todella vähän tai tarkasti valikoiden, ovat vanhemman hermot koetuksella ja koko kikka-arsenaali käytössä, että lapsen mahaan eksyisi edes jotain. Vaikka nirsoilu olisikin tavalliseen kehitykseen kuuluvaa vaiheilua ja ohimenevää, voi tilanne olla koko perheelle stressaava ja vanhemman huoli iso.

Yle Akuutti tekee juttua lasten syömisongelmista ja haluamme nyt kuulla perheiden kokemuksia. Millaisia syömispulmia teidän ruokapöydässänne ratkotaan ja millä konstein lapsen ruokailoa herätellään?

Voit kertoa oman kokemuksesi nimettömänä. Kysely on avoinna sunnuntai-iltaan 22.3. kello 23.55 saakka. Valitsemme osan tarinoista Ylen verkkosivulla julkaistavaan juttuun.

Kysely on suljettu. Kiitos kaikille vastanneille!

Seuraa Akuuttia myös Facebookissa ja Instagramissa @yleakuutti!