Hyppää pääsisältöön

Näin Yle varautuu koronavirustilanteeseen

Ylessä koronavirustilannetta on seurattu tiiviisti epidemian alkuvaiheista lähtien, ja yhtiössä on ryhdytty toimenpiteisiin poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Toimenpiteiden tavoitteena on suojata Ylen työntekijöitä ja turvata yhtiön toimintakyky kaikissa tilanteissa.

Yle seuraa viranomaisten ohjeita ja toimii niiden mukaan.

Ylen lakisääteisten tehtävien kannalta kriittisten toimintojen toimintakyky on varmistettu.

Liikkumista Ylen tiloissa on rajoitettu. Vierailijaryhmät on peruttu ja esimerkiksi Yle Uutisten tiloihin tai studioihin pääsevät vain ne, joille se on välttämätöntä.

Asiantuntijat eivät työskentele samoissa tiloissa, vaan tiimit on hajautettu joko etätöihin tai fyysisesti eri tiloihin. Yhtiössä suositellaan muutenkin etätyötä, ja kaikki sisäiset palaverit pyritään järjestämään etänä.

Ulkomailta palaavat yleläiset työskentelevät 14 vuorokautta etätöissä. Kaikki ulkomaanmatkustus on tauolla toukokuun lopulle saakka, eikä Ylen toimipisteiden välillä matkusteta kuin välttämättömistä syistä.

Yle on selvittänyt strategisten kumppaneidensa varautumisen koronavirustilanteeseen ja varmistanut, että toimintakyky säilyy.

Yle seuraa koronavirustilannetta kaikissa kanavissaan ja tuottaa aiheesta erityissisältöjä ja -palveluita suomalaisille.