Hyppää pääsisältöön

RSO:n konserttien ohjelmassa toistaiseksi kamarimusiikkia - kaikki konsertit suorina lähetyksinä Ylen kanavilla

RSO
RSO Kuva: Veikko Kähkönen Radion sinfoniaorkesteri,rso 2015

Radion sinfoniaorkesteri tiedotti 12.3. jatkavansa konserttitoimintaansa kevään ohjelman mukaisesti Ylen kanavilla ilman saliyleisöä. Viikonlopun aikana päädyttiin kuitenkin siihen, että 100-henkisen orkesterin intensiivinen työskentely on riski muusikoiden terveydelle.

Konserteissa tullaankin toistaiseksi esittämään pienien kokoonpanojen kamarimusiikkia ja ne nähdään suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä. Konserttien käsiohjelmat ovat ladattavissa orkesterin verkkosivuilta.

Keskiviikkona 18.3. juhlitaan Beethovenin juhlavuotta. Viulisti Laura Vikman ja pianisti Kirill Kozlovski esittävät sonaatit viululle ja pianolle nro 6 ja 7. Väliajan jälkeen RSO:n muusikoista koostuva Uusi Helsinki -kvartetti esittää jousikvarteton nro 13 op. 130.

Seuraavien viikkojen ohjelmisto ilmoitetaan myöhemmin.

Ostetut kertaliput RSO:n konsertteihin 13.3.-27.5.2020 lunastetaan takaisin. Lipun hinta palautetaan ilman ostohetkellä maksettua tilausmaksua sekä käsittely- ja toimitustapakuluja.

Ostettujen kausilippujen hinnasta palautetaan asiakkaalle sarjaan kuuluvien konserttien osuus aikavälillä 13.3.-27.5.2020 ilman ostohetkellä maksettua tilausmaksua sekä käsittely- ja toimitustapakuluja.

Hyvitysten hakemisesta ohjeistetaan täällä.

 • RSO:n kevätkauden päätöskonsertissa harpputeoksia ja lausuntaa

  Harpussa Sivan Magen ja lausujana Jussi Nikkilä.

  RSO:n koronakevään kamarimusiikkikonserttien päätös kuullaan 27.5. klo 19 Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä. Harpputeoksia sisältävässä ohjelmassa on sävellyksiä Claude Debussyltä, Lotta Wennäkoskelta, Henriette Reniéltä, Sofia Gubaidulinalta ja André Capulet'lta. Teosten väleissä kuullaan Edgar Allan Poen ja Francisco Tanzerin runoja, jotka lausuu näyttelijä Jussi Nikkilä.

 • Elina Vähälä ja RSO:n muusikot esittävät Schubertin okteton 13.5.

  Suora lähetys Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä

  RSO:n muusikot esittävät 13.5. yhden suurimuotoisen kamarimusiikkikirjallisuuden tunnetuimmista teoksista, Franz Schubertin okteton. Schubertin lisäksi konsertissa kuullaan Sibeliuksen jousitrio sekä Carl Nielsenin Serenata in vano.

 • RSO:n itsenäisyyspäiväkonsertissa Helvi Leiviskän pianokonserton alkuperäisversion ensiesitys

  Solistina esiintyy Mirka Viitala.

  RSO esittää itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa teosharvinaisuuden, Helvi Leiviskän 1935 kantaesitetyn pianokonserton. Kantaesityksessä solisti Ernst Linko poisti useita kohtia omasta osuudestaan vastoin säveltäjän tahtoa, ja nämä kohdat on nyt RSO:n esitystä varten palautettu. Ansiokkaan editointityön on tehnyt Savon soitannollinen seura ja solistina esiintyy Mirka Viitala.

 • Anna Clynen jousikvarteton Suomen ensiesitys RSO:n konsertissa 8.5.

  Konsertissa kuullaan neljä teosta jousikvartetolle.

  RSO:n konsertissa 8.5. on pääosassa kamarimusiikkikokoonpanojen peruskivi - kahden viulun, alttoviulun ja sellon muodostama jousikvartetto. Ohjelmassa on kaksi nykysäveltäjän luomaa teosta, Outi Tarkiaisen Trois poèmes ja Suomen ensiesityksenä kuultava Anna Clynen Breathing Statues, joka vasta kantaesitettiin Yhdysvalloissa 20.2.2020. Nykysäveltäjien lisäksi ohjelmassa on Shostakovitshin jousikvartettoja.