Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: USA:n syvä kahtiajako

Yhdysvalloissa politiikasta on tullut katkeraa ja myrkyllistä. Kansa on jakautunut kahteen leiriin.
Yhdysvalloissa politiikasta on tullut katkeraa ja myrkyllistä. Kansa on jakautunut kahteen leiriin. Kuva: PBS Yle TV1,Barack Obama,Donald Trump,Ulkolinja: USA:n syvä kahtiajako

TV1 torstaisin 19. - 26.3.2020 klo 22.00 - 23.55, uusinta sunnuntaisin klo 23.30, Areenassa

Yhdysvallat lähtee presidentinvaalivuoteen 2020 yhä syvemmin kahtiajakautuneena. Suurvallan politiikasta on tullut katkeraa ja myrkyllistä.

Presidentti Barack Obama lupasi yhdistää kulttuuristen, poliittisten erimielisyyksien ja rotukiistojen jakaman kansan. Toisin kävi.

Maassa syntyi otollinen maaperä presidentti Donald Trumpin valtaannousulle. Trumpin vaalikampanja repi syvän railon pohjoisamerikkalaisten välille. Vihanpito leirien välillä on viime vuosina muuttunut yhä kiivaammaksi.

Ulkolinjan amerikkalaisdokumentti USA:n syvä kahtiajako on kaksiosainen erikoisreportaasi maan tilanteesta.

Frontline-ohjelman tekijöinä ovat palkittu tuottaja Michael Kirk ja tutkivien toimittajien tiimi. Toimitus on vuosien ajan tutkinut maan poliittisen elämän ristiriitoja ja rintamalinjoja.

Miten tähän on tultu? Miten Yhdysvallat on ajautunut sisäisiin ristiriitoihin? Minkälaisia ovat vuosikymmenen jakolinjat Obaman ja Trumpin jäljiltä? Minkälaiselta Yhdysvaltain tulevaisuus näyttää?

Frontiline: America´s Great Divide: From Obama To Trump. Ohjaus: Michael Kirk. Käsikirjoitus. Michael Kirk ja Mike Wiser. Tuottajat: Michael Kirk, Mike Wiser ja Philip Bennett. Tuotanto: PBS, Yhdysvallat, 2020.