Hyppää pääsisältöön

YleXPop 2020 toteutuu virtuaalisena! YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

30.5.2020 järjestettävä YleXPop toteutetaan studiossa virtuaalisena, ja huhtikuun YleX Aamun Liveshow Tavastialla siirtyy syyskuulle.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

YleXPop on kasvanut vuosien saatossa livekonserttia suuremmaksi ilmiöksi. Tapahtuma on kiertänyt Suomen kaupunkeja, ja toukokuussa 2020 ilmaiskonsertti oli tarkoitus järjestää Jyväskylässä. Koronavirustilanteen takia ja viranomaisten ohjeistusten perusteella kesän paras aloitus muuttuu nyt virtuaalitapahtumaksi.

– YleX:n ydintehtävänä on tukea suomalaista musiikki- ja fanikulttuuria. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan jatkamaan toimintaamme ja takaamaan keikkatilaisuudet artisteille myös näinä ikävinä aikoina. Tarjoamme artisteille mahdollisuuden esiintyä YleXPopissa virtuaalisesti yleisölle, kertoo YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto.

Virtuaalikonsertti tulee olemaan yhtä iso artistikattaukseltaan kuin YleXPop olisi ollut yleisötapahtumana. Artistit julkistetaan myöhemmin keväällä.

– Tutkimme myös muiden livelähetysten mahdollisuutta sekä yleisön ottamista mukaan mahdollisimman interaktiivisesti, Kautto kertoo.

YleX Aamu Liveshow siirtyy – nyt tilalle Himashow

Historian ensimmäinen YleX Aamun Liveshow järjestetään syyskuun 4. Tavastialla. Varatut YleX Aamu Liveshow -liput käyvät suoraan uuteen päivään. Jos Tavastia-lipun haluaa siirron takia vapauttaa, voi olla yhteydessä YleX Aamun tuottajaan Noora Bådeen (noora.bade@yle.fi).

Alkuperäiselle päivälle on myös tulossa erityistä ohjelmaa: huhtikuun 3. päivä YleX Aamu järjestää kotioloista lähetettävän YleX Aamun Himashow'n klo 06:30–10:00.

YleX Nosteessa -sarjan tuotanto ja julkaisu siirtyy

Uuden YleX Nosteessa -musiikkirealitysarjan piti alkaa torstaina 19.3.2020 YouTubessa ja Yle Areenassa. Koronavirustilanteen takia tuotantoa ja näin ollen myös julkaisua siirretään noin neljä viikkoa. Tarkasta aloituspäivästä tiedotetaan myöhemmin.